הנדסת ביוטכנולוגיה

תוכנית לימודים המקנה ידע רחב ומעמיק בנושאים מדעיים, לצד לימודי הנדסה והכשרה מעשית. תחום שתכליתו שימוש במרכיבים מולקולריים ותאיים מהחי למחקר ופיתוח מוצרי מזון חדשניים, תרופות, כלים לאבחון מחלות, שיפור איכות הסביבה ועוד.

כפתור למידע נוסף וייעוץ אישי

אודות הלימודים

הנדסת ביוטכנולוגיה הינה תחום משמעותי של מדע וטכנולוגיה, בשל תרומתו העצומה לשיפור איכות חייו וסביבתו של האדם. הנדסת ביוטכנולוגיה עושה שימוש בטכנולוגיות ביולוגיות הנדסיות, לייצור ופיתוח של מוצרים ותהליכים לתועלת האדם בכל תחומי החיים – המזון, הרפואה, החקלאות והסביבה. המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה מכשירה מהנדסים בעלי ידע רחב בהנדסה, במדעי החיים ובביוטכנולוגיה, תוך התמקצעות בטכניקות מתקדמות במעבדה ובפיתוח יכולת לשלב ידע מדעי עם יכולות הנדסיות גבוהות. התעשייה הביוטכנולוגית מוגדרת כיום כתעשיית העתיד, המתפתחת ומבוססת על פיתוחים וחידושים מדעיים. לישראל פוטנציאל גבוה להשתלב בתעשיית הביו-טק הגלובלית, הודות לתשתית המדעית הרחבה והאיכותית שיש לה במדעי החיים, במדעי הרפואה ובהנדסה.

המכללה היא אחת משלושת המוסדות האקדמיים בארץ, המעניקים תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה, ותוכנית הלימודים שנבנתה במחלקה מצטיינת במאפיינים ייחודיים:
ידע רחב במדעים ובהנדסה, ניסיון מעבדתי מתקדם וכלים להשתלבות בעולם הביו-טק הדינמי.
תוכנית לימודים עדכנית מחוברת לצרכי הענפים השונים של התעשייה הביוטכנולוגית המתקדמת.
מגוון מעבדות המצוידות במכשור מתקדם ללמידה אישית והשתלבות במחקר.
מבחר תחומי התמחות שמתמקדים בתחומי העשייה העיקריים בביוטכנולוגיה.
תקופת הסטאז’ בת שבעה חודשים, הכוללת תכנון, מחקר ופיתוח בתעשייה או במוסדות מחקר בארץ ובעולם. ההתמחות תורמת לקליטה מהירה ומוצלחת של הבוגרים בתעשייה ובמוסדות מחקר.

תוכנית הלימודים

הלימודים נמשכים ארבע שנים ומחולקים לשלושה תחומי ידע ולפרק התמחות כמפורט להלן:
תחום מדעי היסוד – כימיה, מתמטיקה, פיזיקה, סטטיסטיקה ואנגלית.
תחום מדעי הטבע – ביולוגיה של התא, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה והנדסה גנטית ואימונולוגיה.
תחום ההנדסה והביוטכנולוגיה – הנדסה ביוטכנולוגית, תהליכי הפרדה, מאזני מסה ואנרגיה, מכניקת זורמים, מעבר חום ודיאגנוסטיקה.
פרק ההתמחות – ניתן להתמחות באחד מהתחומים הבאים:

  • הנדסת ביוטכנולוגיה סביבתית מולקולרית תרופתית
  • הנדסת מזון

סטאז’ בתעשייה ובמחקר

התמחות בת שבעה חודשים בחברות מובילות בתעשייה כמו גם במוסדות מחקר בארץ ובעולם: אוניברסיטאות בארץ, באירופה וארה”ב כמו MIT, ואוניברסיטת פיטסבורג

תנאי סף להגשת מועמדות

נדרש לעמוד בתנאי הסף (פסיכומטרי ובגרויות) טרם תחילת הלימודים

ציון סף פסיכומטרי:

  • 550 (רב תחומי או כמותי הגבוה מביניהם)
  • 85 במרכיב אנגלית בפסיכומטרי/בחינת אמיר”ם/אמי”ר
  • 90 לפחות בבחינת יע”ל* (התנאי תקף רק עבור סטודנטים המבצעים מבחן פסיכומטרי לא בעברית או מי שפטורים ממבחן פסיכומטרי והם בוגרי מוסד לימודים בישראל – תיכון ומעלה, ששפת ההוראה בו אינה עברית).

ציוני סף בבגרות (ממוצע גולמי, ללא בונוסים):

  • ממוצע בגרות – 70
  • מתמטיקה – 80 ברמה של 4 יחידות לימוד או 70 ברמה של 5 יחידות לימוד
  • אנגלית – 70 ברמה של 4 יחידות לימוד או 60 ברמה של 5 יחידות לימוד
  • מקצוע מוגבר נוסף על מתמטיקה ואנגלית ברמה של 4 או 5 יחדות לימוד בציון 60 לפחות

למועמדים שאינם עומדים בציוני הסף בבגרות, יש  אפשרות לשפר הישגים אלו באמצעות המכינה

תנאי הסף להגשת מועמדות של הנדסאים ובעלי תעודת  בגרות מחו”ל מפורטים  בתנאים נוספים

*לא יתקיים דיון בועדות הקבלה עם ציון נמוך מ-90 בבחינת יע”ל

בוגרת התוכנית

עדי זוהר

בוגרת הנדסת ביוטכנולוגיה

היכן עובדים בוגרינו?

הבוגרים משתלבים בתעשיות הביו-טק, דיאגנוסטיקה, פרמצבטיקה, ביו-רפואה, תעשייה כימית, סביבה, מים, מזון וחקלאות ובמקביל – במחקר אקדמי. כ-30% מהם ממשיכים לתארים גבוהים בארץ ובעולם.

בסקר בוגרי המחלקה נמצא כי מרביתם עובדים במקצוע, בחברות מובילות כגון: טבע, תרו, תנובה, שטראוס, כרמל אולפינים, גדות, מקורות, נירוסופט, פרוטליקס ועוד.

ייעוץ לימודים