ליאור הרץ – בוגר המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה

ליאור הרץ – בוגר המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה
ליאור הרץ – בוגר המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה
מנכ”ל חברת קווליון
סיימתי את לימודי בשנת 2004 במגמת חשמל ואלקטרוניקה. הלימודים במכללה לא  היו קלים (נו, טוב, קשים…), אך למרות כל זאת האווירה היתה טובה ומאתגרת. חלק מהקושי נבע מכך שהתחלתי במסלול השלמה מהנדסאים ובשנה שניה ללימודי כבר עבדתי משרה מלאה בחברת AVANTRY. על פניו  נראה כי נושא ההתמחות היווה בעיה כיוון שלא ידעתי איך לשלב את העיסוק שלי כמהנדס מערכת ותמיכה טכנית עם פרויקט שמשלב פיתוח. לבסוף בעזרת הנחייה טובה מצד מרצה מהמכללה (ד”ר שמואל מילר) ומרצה מהתעשייה מר גלזמן גבי (כיום סמנכ”ל פיתוח והנדסה בחברת אייל מיקרוגל), ששניהם באים מתחום התקשורת, הוחלט על הטמעת מערכת ניהול וניטור למערכות מיקרוגל. הפרויקט כלל ניהול פרוטוקולים וממשקי חומרה/ תכנה, עבודה מול אנשי פיתוח רבים וכן קידום מטלות. מעבר לעובדה שהפרויקט הוטמע בבזק ברמה ארצית וזה סיפוק בפני עצמו למדתי את התהליכים של ניהול פרויקטים, עבודה בסביבה טכנית מול גורמים ומחלקות שונות וכן כיצד לאפיין דרישות ולדאוג לביצוען, מה שתרם רבות להתפתחות שלי בתעשייה ולקידום בתפקידים. היום אני בהחלט חושב שההתעקשות מצד המכללה לפרויקט גמר (או התמחות) היא אבן דרך בעיצוב הבוגרים והכשרתם כמהנדסים טובים.
לאחר סיום הלימודים כבר הייתי בשל לתפקידי מפתח ולאחר שהחלפתי מקום עבודה והתקדמתי לתפקידי ניהול טכני, ומנהל פרויקטים והנדסת מערכת מוניתי למנכ”ל חברת קווליון (www.qualion-nmr.com), העוסקת בפיתוח, יצור והטמעה של מערכות המבוססות תהודה מגנטית (NMR) לבתי זיקוק והתעשייה הפטרוכימית. המערכת שלנו מכילה כיום את כל שלל המקצועות שנלמדו במהלך הלימודים, סטטיסטיקה והסתברות, חדו”א, RF  אלקטרוניקה, טרמודינאמיקה וכימיה (כל אותם מקצועות שאף אחד לא חושב שיגע בהם אף פעם ופתאום מוצא בהם שימוש יומיומי) ומצאתי את עצמי מבין בנושאים שאינם קשורים באופן ישיר לתחום הלימודים שלי רק בגלל שכבר נחשפתי אליהם בעבר, דבר שנתן לי יתרון מקצועי ויכולת להבין תהליכים באופן מהיר יחסית ולתת פתרונות איכותיים ויעילים.
כיום החברה (המונה 10 מהנדסים עם חברה בת בסין) מתפתחת בשוק הסיני תוך כדי פיתוח שווקים נוספים בעולם (אירופה, ארה”ב ומזרח אסיה). מטרת החברה להיות המובילה במתן פתרונות אנליזה לתעשייה התהליכית (מעבר לשוק הפטרוכימי) ולאחרונה החברה פיתחה אפליקציות אנליזה לתעשיית המוליכים למחצה וכן לתעשייה הפרמצבטית. כמו כן, החברה עובדת במקביל על פיתוח פתרונות אנליזה זולים, אמינים ויעילים (כיום פרויקט המותקן בבית זיקוק מוערך במעל חצי מליון דולר) כדי לתת מענה באנליזה וניטור בתחומים נוספים וחדירה לתעשיות נוספות שהן הטרנד של שנות ה 2000 כמו טיפול במים ובשפכים, חיסון באנרגיה ומחזור שמנים ויעול תהליכי יצור. המגמה הירוקה משתלבת בכל אחת מחזיתות הטכנולוגיה וגם כדי להחדיר טכנולוגיה שמייצרת רווחים בכך שמקטינה ומייעלת את עלויות היצור וכפועל יוצא מקטינה את זיהום האויר והסביבה יש ליעל תהליכי יצור פנימיים של המוצר כדי לתת פתרון זול וישים המאפשר חדירה מהירה יותר לשווקים בעלי רווח תפעולי נמוך.
גם בפן העסקי/ניהולי /תפעולי קיבלנו כלים בסיסים כמו חשבונאות וקורסים בניהול היצור שעזרו לי לעצב את דרכי בין מקצוענים כמי שבא עם רקע ולא צריך ללמוד הכל מאפס תוך כדי תנועה.
אני חושב שהלימודים בבראודה הם שילוב של טכנולוגיה ואופן הגשה שבמרכז העניין נמצא הסטודנט ואני מקווה שיפתחו מסלולים לתארים מתקדמים.

ייעוץ לימודים