דקנט הסטודנטים

דקנט הסטודנטים

דקנט הסטודנטים הוא הרשות המרכזית במכללה הפועלת לרווחת הסטודנטים ומטפלת בבעיותיהם החברתיות, האישיות, האקדמיות והכלכליות, תוך קיום קשר הדוק עם הגופים האקדמיים והמנהליים של המכללה, ייצוג מול גורמי חוץ וקשר עם אגודת הסטודנטים. ביחידות הדקנט תמצאו צוות מיומן ואווירה נעימה ותומכת. בדקנט מגוון מדורים ותוכניות העונים למטרות שונות

מסלולי מימון להסדרי שכר לימוד

מדור מלגות בדקנט מסייע לסטודנטים במימון שכר הלימוד באמצעות: מלגת סיוע, מלגות אגודת הסטודנטים, מלגת מעורבות חברתית, מלגה מקרן חיצונית או מלגה משותפת של המכללה עם קרן חיצונית.

על מנת ללמוד בראש נקי מדאגה כלכלית, הדקנט ממליץ לסטודנטים להיעזר במגוון הסדרי מימון, המיועדים לסייע בתשלום שכר הלימוד או מחייה, ע”י מתן הלוואות בפריסת תשלומים ארוכת טווח או אפשרות לתשלום שכר הלימוד עד לאחר קבלת התואר.

ליצרת קשר באמצעות הדוא”ל: donaas@braude.ac.il

  • מלגות
    • מלגת סיוע של המכללה מיועדת לעזרה במימון שכר לימוד על בסיס קריטריונים סוציו-אקונומיים הנקבעים על ידי ועדת מלגות של המכללה.
    • מלגת אגודת הסטודנטים מוענקת על סמך נתוני הסטודנט, כגון: מצב משפחתי, עבודה, שירות צבאי/מילואים, פעילות חברתית, מגורים.
      סטודנטים חדשים המתקבלים למכללה יכולים להגיש בקשה למלגת סיוע או מלגת אגודה, עד שבועיים לאחר פתיחת הסמסטר. הגשת הבקשה למלגה תתבצע דרך תחנת המידע בצירוף כל המסמכים הדרושים. קבלת המלגה מותנית בפעילות חברתית
    • מענקי סיוע מיוחד – ניתנים על פי קריטריונים של מצב כלכלי מיוחד. הפניה תיעשה ישירות למזכירת דקנט הסטודנטים
    • מלגות בשיתוף קרנות חיצוניות – למכללה שיתופי פעולה עם קרנות חיצוניות המעניקות שכר לימוד ודמי קיום לסטודנטים וכן סיוע לימודי וסדנאות

    מידע מפורט אודות כל המלגות באתר הדקנט,  כמו כן  ניתן גם לפנות בדוא”ל: donaas@braude.ac.il

  • מלגות משרד הביטחון
    • מלגת הפריפריה – שנת לימודים ראשונה בחינם. סטודנטים בשנה הראשונה ללימודים, משוחררים עד 5 שנים משירות צבאי או לאומי מלא, זכאים למימון מלא של שכר הלימוד.
    • ממדים ללימודים – סטודנטים משוחררים עד 3 שנים משירות צבאי מלא ומהאוכלוסיות הבאות: לוחמים, הוכרו כחיילים בודדים, זכאי תשלומי משפחה, עולים חדשים ובני מיעוטים, יהיו זכאים נוסף על שנה ראשונה חינם, למלגת שכ”ל למשך 3 שנים נוספות (2/3 מלגת ממדים ללימודים ו-1/3 מפקדון צבאי של הסטודנט).
    • הטבת מכינה – סטודנטים משוחררים עד 5 שנים לאחר מכינה בכל מוסד אקדמי, העומדים בקריטריונים סוציו אקונומיים של משרד הביטחון, זכאים להטבת מכינה בסך 5,000 ₪ לשנת לימוד למשך 3 שנים.
    • הרשמה למלגות משרד הביטחון: יש למלא הצהרה באתר להכוונת חיילים משוחררים. המלגות מועברות ישירות לפקדון הצבאי של הסטודנט בתום השנה. לפרטים נוספים: מוקד משרד הביטחון 03-7776770
  • הסדרי מימון

    כל סטודנט זכאי לקבל את הסדר המימון. כמו כן, ישנה אפשרות לסבסוד הריבית על ידי המכללה על בסיס קריטריונים סוציו-אקונומיים. הסדרי המימון הם בשיתוף בין המכללה לקרן שכ”ל (שקט כלכלי לסטודנט). להגשת בקשה יש להיכנס לאתר שכ”ל בכתובת: www.sachal.co.il/students או בדוא”ל: service@sachal.co.il.
    לפרטים נוספים ניתן לפנות למוקד קרן שכ”ל 03-9635856.

  • מלגות והלוואות משרד החינוך

    מלגות והלוואות הניתנות לסטודנטים במועדים הנקבעים על ידי משרד החינוך ומתפרסמים באתר משרד החינוך ובתחנת מידע לסטודנט. הגשת הבקשה היא באופן מקוון באתר משרד החינוך.

המדור לקידום הסטודנט

המדור לקידום הסטודנט הוקם על מנת לתמוך בסטודנטים הלומדים במכללה ולאפשר להם למצות את יכולותיהם באופן מיטבי, תוך שמירה על רווחתם הנפשית. המדור מסייע לסטודנטים בהתמודדות עם קשיים לימודיים, רגשיים משפחתיים או חברתיים. המדור מורכב מאנשי מקצוע מתחומי הייעוץ החינוכי, עבודה סוציאלית, לקויות למידה ופסיכולוגיה. בנוסף מטפל המדור בסטודנטים עם מגבלות פיזיות ומוטוריות/רפואיות, וכן בסטודנטים עם לקות חושית. כמו כן, מסייע המדור לסטודנטים המוכרים על ידי המוסד לביטוח לאומי ומשתתפים בתכנית שיקום.
השיחות במדור הינן דיסקרטיות כמתחייב מסוג זה של שירות. העברת מידע תעשה בהתאם לצורך ורק באישור הסטודנט וחתימתו על טופס ויתור סודיות.

ליצירת קשר באמצעות הדוא”ל: dean@braude.ac.il

  • שירותי ייעוץ לסטודנט

    נועדו לתמוך בסטודנטים בתקופת לימודיהם, לסייע להם לזהות קשיים אפשריים המשפיעים על הלמידה, אם בשל מיומנויות למידה לקויות, מצוקות רגשיות המשפיעות עליהם בתקופה זו ועוד…
    ההיכרות של היועצים עם צרכי הסטודנטים מחד ודרישות המכללה מאידך מאפשרת בניית תכנית התערבות הכוללת ייעוץ אישי ומתן כלים להתמודדות יעילה יותר עם הקשיים, תמיכה רגשית, סדנאות, סיוע לימודי והכוונה לכל סיוע נוסף במכללה ומחוץ לה, בהתאם לצורך.
    הייעוץ ניתן באופן פרטני או בסדנאות ממוקדות (התמודדות עם מצבי לחץ וחרדת בחינות, חרדת קהל, חרדה חברתית, יחסים בין אישיים ועוד).

  • מרכז התמיכה לסטודנטים עם צרכים מיוחדים

    המרכז מעניק סיוע לסטודנטים עם לקויות למידה/הפרעות קשב, לקויות רפואיות, מוגבלות פיזית, חושית, קוגנטיבית, נפשית. הסיוע נועד להקנות שוויון הזדמנויות אקדמי ולאפשר למצות את הפוטנציאל האישי, תוך שמירה על רמה נאותה של הכשרה אקדמית ומקצועית.
    הסיוע כולל הכוונה לאבחון, מתן התאמות אקדמיות, ייעוץ ובניית תוכנית תמיכה, סדנאות, חונכות אישית, שימוש בחדר שקט ובטכנולוגיות מסייעות, תיווך למחלקות ועוד.

    • סטודנטים עם לקות למידה/הפרעות קשב – מרכז מעניק סיוע לסטודנטים עם לקויות למידה/הפרעת קשב. הסיוע כולל ייעוץ ראשוני, הפניה לאבחון במכוני אבחון המוכרים ע”י המכללה, יישום המלצות האבחון, בניית תכנית אישית, מתן ייעוץ אישי וחונכות אקדמית.
    • סטודנטים עם מוגבלות פיזית/חושית/קוגניטיבית/נפשית/מחלות כרוניות/לקויות רפואיות – הסיוע כולל שיחת היכרות לבדיקת צרכי הסטודנט, מתן מידע והכוונה לשירותי סיוע הקיימים במכללה, התאמות לבחינות, ותיווך לגורמים במכללה, סיוע במיצוי זכויות, וקשר עם מוסדות ציבור ועמותות (כגון ביטוח לאומי).
  • תוכנית לצמצום הנשירה (מאל"ת)

    תוכנית מאל”ת, היא תכנית תמיכה שמפעיל הדקנט לסטודנטים אשר סיימו שנה א’ לאחר שני סמסטרים במצב אקדמי לא תקין, בכדי למנוע את נשירתם מלימודים. בשלב ראשון כל סטודנט/ית עובר/ת ראיון אישי מקיף ומעמיק לבירור הקשיים שלו/ה וסיבותיהם, ובהמשך נבנית עבורו/ה תכנית סיוע אישית המותאמת לצרכיו/ה. הסיוע כולל אחד או יותר מבין כלי התמיכה המגוונים, פרטניים וקבוצתיים, שמציע הדקנט: עזרה לימודית וחונכויות, אימון אישי אקדמי לשיפור ניהול הלמידה, ייעוץ באסטרטגיות למידה, הכוון קריירה, ייעוץ בארגון זמן והתמודדות עם חרדת בחינות, ייעוץ רגשי ועוד.

תוכנית תמיכה בסטודנטים מהחברה הערבית

היחידה לקידום סטודנטים מהחברה הערבית נותנת תמיכה ייחודית לסטודנטים ערבים בנוסף לשירותי התמיכה הכלליים במכללה, לצורך קידום תחושת הקשר והשייכות בקמפוס ומתן האפשרות למימוש הפוטנציאל הלימודי, צמצום נשירה והעלאת ההישגים האקדמיים. בנוסף, היחידה נותנת שירותי ייעוץ להנהלה ולאנשי סגל בסוגיות הקשורות בסטודנטים מהחברה הערבית ותומכת בקידומן של תכניות הידברות בין ערבים ליהודים במכללה.

תכניות התמיכה:

 

צעד לפני כולם:

תכנית לסטודנטים מהחברה הערבית המתחילים לימודיהם במכללה. התכנית נפתחת חודש לפני פתיחת שנת הלימודים והעזרה ניתנת במישור החברתי-הסתגלותי ובמישור הלימודי.

חונכות אישית-חברתית:

מתן יד תומכת לסטודנטים מן החברה הערבית המתחילים לימודיהם במכללה. החונכים הם אוזן קשבת לחניכים שלהם, יתמכו בהם וישמשו להם לעזר בכל נושא שיתקשו בו (לדוגמא: בניית תכנית לימודים, התארגנות, הסתגלות חברתית, עזרה בשפה העברית וכדומה).

חונכות אקדמית אישית וקבוצתית:

תכנית תגבור אקדמית הכוללת שלוש תת-תכניות: שיעורי עזר פרטניים, סדנאות גדולות במקצועות בסיס וסדנאות בקבוצות קטנות המועברות בשפה הערבית.

סדנאות לשיפור הלמידה:

סדנאות עם דגש על מיומנויות למידה אפקטיביות כמו ארגון זמן, התמודדות במצבי עומס ועוד.

אוריינות בשפה עברית ושפה אנגלית:

במסגרת התכנית מוצעים לסטודנטים קורסים באוריינות בשפה העברית וגם בשפה האנגלית.
ייעוץ אישי לסטודנטים: הייעוץ ניתן על ידי יועצים מהחברה הערבית בנושאים שונים כמו מיומנויות למידה, ייעוץ נפשי, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ לסטודנטים לקויי למידה ועוד.

מימון עלויות אבחון ליקויי למידה או טיפול נפשי:

מימון עלויות אבחון או טיפול נפשי לסטודנטים ערבים המתקשים מבחינה כלכלית.
הארכת זמן בבחינות לסטודנטים ערבים: מי שהתקבל ללימודים וציונו בבחינת יע”ל הוא 90-119, יידרש לעבור קורס אוריינות בעברית בסמסטר הראשון ללימודיו בהיקף של 3 ש”ש. במהלך השנה הראשונה ללימודיו, במקביל לקורס האוריינות בעברית, יזכה הסטודנט לתוספת זמן בבחינות של 25%.

“מרחב קמפוס משותף”:

תכניות הידברות בין סטודנטים ערבים ויהודים: תכנית שמטרתה היכרות חברתית ותרבותית מעמיקה בין סטודנטים ערבים ליהודים, הגדלת הקרבה ואיתור המכנה המשותף שבין הקבוצות הלומדות במרחב משותף. בנוסף, קיים דגש על יצירת שיח משותף והיכרות תרבותית בין הסטודנטים.

המרכז לפיתוח קריירה

המרכז לפיתוח קריירה נותן מענה לצורך בולט של סטודנטים במכללה בשירותים ותמיכה בתחום התעסוקתי, בשלבים השונים של לימודיהם.
המרכז נועד להרחיב את התודעה לגבי חשיבות פיתוחם של מסלולי קריירה אישיים, לחזק קשרים עם התעשייה ולתת מענה ממוקד ומעשי לסטודנטים ולמועמדים ללימודים אקדמיים, בהתאם לצרכיהם הייחודיים. צוות המרכז כולל: פסיכולוגית תעסוקתית מומחית, יועצת קריירה ואחראית קשרי אקדמיה, מעסיקים ובוגרים.
התמקדות המרכז היא בסיוע לסטודנטים בשנים המתקדמות (ג’ ו-ד’) אך גם סטודנטים משנים א’ ו-ב’ ובוגרים מוזמנים ליהנות ממגוון שירותי המרכז.
שירותי המרכז כוללים: תהליכי ייעוץ אישי לבחירת מסלול לימודים ותכנון הקריירה, הרצאות ומגוון סדנאות בנושא השתלבות בעולם העבודה (כתיבת קורות חיים, הכנה לראיונות עבודה, מבחני מיון ומרכזי הערכה, חיפוש עבודה ברשתות החברתיות, גיבוש זהות תעסוקתית ובניית תוכנית קריירה), קשר עם מעסיקים פוטנציאליים, חשיפה להצעות עבודה מגוונות, קיום ימי זרקור וירידי תעסוקה.
ליצירת קשר באמצעות דוא”ל: career@braude.ac.il

טיפול פסיכולוגי

תקופת הלימודים האקדמיים מהווה תקופה משמעותית בחייו של הסטודנט. לצד היותה תקופה מרגשת של צמיחה והתפתחות, לעיתים היא מלווה גם בקשיים מסוגים שונים המשפיעים על איכות חייו של הסטודנט, תחושת הרווחה האישית וההישגים הלימודיים. הטיפול הפסיכולוגי נועד בכדי לתת מענה לסטודנטים החווים מצוקה רגשית על רקע לימודי, אישי, משפחתי או אחר. הטיפול הינו מסובסד ומתקיים בשולי המכללה על מנת לאפשר פרטיות. במידת הצורך, יופנה הסטודנט לגורמי טיפול מחוץ למכללה.

סיוע למשרתים במילואים

המכללה מעריכה את משרתי המילואים ונותנת להם סיוע אקדמי. דקנט הסטודנטים מטפל בהגשת בקשות לולת”מ לביטול או דחייה של שירות מילואים במהלך הלימודים: השאלת NetStick לתקופת המילואים, מועדי בחינה מיוחדים, שיעורי עזר, צילומים, הארכת זמן בבחינות, נקודות זכות אקדמיות, קורס חוזר, ניקוד לזכאות למלגות ולמעונות וכניסה לחדר הכושר.
על הצטיינות בפעילות למען הסטודנטים המשרתים במילואים זכתה המכללה באות מגן המילואים משרד הביטחון לשנת 2017.

היחידה למעורבות חברתית

היחידה למעורבות חברתית, הפועלת במסגרת הדקנט, באה לממש את חזון המכללה בדבר מחויבותה לחברה הישראלית ובפרט לגליל, האזור בו היא ממוקמת, כחלק מראייתה האסטרטגית השוקדת על טיפוח ערכים בקרב הלומדים בה. היחידה למעורבות חברתית הוקמה במטרה לשלב את הסטודנטים בעשייה חברתית, ערכית וחינוכית בקהילה ובעיקר בטיפוחן ובעידודן של אוכלוסיות מוחלשות בחברה.
אנו מאמינים כי הסטודנטים בבראודה הינם משאב אנושי רב ערך שיש לשלבו בתחומי חברה רבים ומגוונים. היחידה יוזמת ומפעילה תכניות בתחום המעורבות בקהילה.
הפעילות למען הקהילה היא תנאי לקבלת מלגה מטעם המכללה, או באמצעות קרנות חיצוניות. כל סטודנט יכול להגיש בקשה לקחת חלק בפעילות חברתית באמצעות היחידה ובקשתו תידון לאחר ראיון ובדיקת התאמתו לקריטריונים של המלגות והפרויקטים השונים, שכן הסטודנטים משובצים לפעילות בתכניות היחידה לאחר תהליך מיון ובחינת הקריטריונים הנדרשים לכל תכנית.
עפ״י נוהל מעורבות סטודנטים בפעילות חברתית וקהילתית, פעילות התנדבותית עשויה לזכות ב-2 נ”ז אקדמיות, המחליפות קורס כללי/בחירה.
לפרטים נוספים והרשמה אצל מנהלת היחידה: eshprber@braude.ac.il.

כפתור חזרה לעמוד הראשי של הידיעון

ייעוץ לימודים