פרופ’ מיכאל רגב, ראש התוכנית
“התואר המוצע הינו תואר מקצועי שיעניק לבוגריו כלים הן לצורך עבודה בתחומי התעשיות הקונבנציונליות, שבהן קיים מחסור במהנדסי מכונות בעלי הכשרה מתקדמת ברמה הלאומית, והן בחברות ההזנק המרובות, אשר מציבות רף אתגרים חדש בפני מהנדסי מכונות, שהשלימו זה מכבר תואר ראשון (.B.Sc) הידע הנרחב והעמוק שיוקנה לבוגרי התואר ישביח את יכולתם המקצועית וישפר משמעותית את סיכוייהם לקידום מקצועי. תוכנית הלימודים מבוססת על קורסי ליבה של הנדסת מכונות לצד קורסי התמחות בתחום החומרים, מכניקת המוצקים ותהליכי הייצור. בתוכנית התואר קיימים מגוון קורסים מתחום תעשיה 4.0 שהינה המילה האחרונה בכל הקשור בתעשיה מתקדמת תוך מתן האפשרות לסטודנטים שיהיו מעוניינים בכך לבצע את עבודת הגמר שלהם בתחומי תעשיה 4.0״.
פרופ׳ מיכאל רגב, בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות מהפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, ובעל תואר שני ושלישי מהפקולטה להנדסת חומרים בטכניון. בעברו עבד בחברת החשמל, במכון המתכות הישראלי, באינטל וברפאל; בנוסף כיהן במשך ארבע שנים כראש המחלקה להנדסת מכונות. תחומי מחקרו כוללים: מטלורגיה של סגסוגות מגנזיום ואלומיניום, תהליכי חיבור ועיבוד של סגסוגות מגנזיום ואלומיניום בחיכוך וערבוב (FSW & FSP), סגסוגות אמורפיות וסגסוגות אי-סדר (HEA). משתף פעולה עם מכון המתכות הישראלי ומוסדות אקדמיים בארץ ובחו”ל.
לימודים לתואר שני בהנדסת מכונות מאפשרים לבוגרים שהצטיינו בלימודיהם לתואר ראשון להעמיק ולהרחיב את תחומי הידע שרכשו ולהשתלב בחזית המחקר והפיתוח הטכנולוגי. התוכנית מעבה את הרקע האנליטי-הנדסי של הסטודנטים, תוך שהיא מתמקדת בתחומים של תהליכי ייצור, מכניקת מוצקים וחומרים – תחומים שנמצאים במגמה של התפתחות כלל עולמית מואצת, ובכך היא עונה לצורך שבא מליבת התעשייה. בכל הקשור לתהליכי ייצור, קיים כיום מחסור באנשי מקצוע שמגיעים מהאקדמיה, בהקשר זה היא תציב את בוגריה בעמדת יתרון ברורה בשוק העבודה.
התוכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון בהנדסת מכונות; ולמהנדסים בתחומים אחרים בעלי זיקה למכונות (כגון: הנדסה חקלאית, כימית, אווירונאוטית, חומרים וכו’) בנוסף יוכלו להירשם אליה גם בעלי תואר ראשון במדעים מדויקים, שיענו על הקריטריונים. התוכנית מותאמת גם למהנדסים העובדים בתעשייה והיא בנויה כך ששעות הלימוד והעומס יאפשרו להם להשלים את לימודיהם בהצלחה, במקביל לעבודתם.
משך הלימודים בתוכנית הוא שלוש שנים. הלימודים יתקיימו בשעות אחה”צ ו/או בימי שישי ויכללו שני קורסים בכל סמסטר.
התוכנית כוללת קורסים פרונטליים (ביניהם קורסים במתמטיקה וקורסים של הנדסת מכונות) ופרויקט מסכם.
בשנת הלימודים השלישית יידרשו הסטודנטים לבצע פרויקט מסכם שנתי, בנוסף לקורסים הפרונטליים, כמפורט להלן.
בתום הלימודים יוענק תואר שני נלמד (.M.Sc) בהנדסת מכונות. לשם קבלתו על הסטודנט לצבור 41 נקודות זכות.
כתנאי לקבלה לתוכנית התואר השני, ובהתאם למה שלמד המועמד בתואר הראשון שלו, המחלקה עשויה לדרוש מסטודנט להשלים קורסים בסיסיים מלימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות (ללא נקודות זכות) כמפורט להלן:
קוד קורס: 22305 שם הקורס: מכניקת מוצקים 1
קוד קורס: 22310 שם הקורס: מכניקת מוצקים 2
קוד קורס: 22400 שם הקורס: הנדסת חומרים
קוד קורס: 22510 שם הקורס: דינמיקה
קוד קורס: 22600 שם הקורס: תרמודינאמיקה
קוד קורס: 22610 שם הקורס: מכניקת זורמים
קוד קורס: 22620 שם הקורס: מעבר חום
קוד קורס: 22810 שם הקורס: מבוא לבקרה
סטודנט שלא למד קורסים אלו (או קורסים חופפים) או את חלקם במהלך לימודי תואר אקדמי קודם, יחויב להשלימם לפני קבלתו לתוכנית, או לכל המאוחר עד תום הסמסטר הראשון. הציון המינימלי שנדרש בקורסים הללו הוא 80. בנוסף, ייערך מבחן מיון באנגלית טכנית. סטודנט אשר לא יעבור את המבחן בציון 75 לפחות יידרש לקחת קורס באנגלית טכנית בסמסטר הראשון ללימודיו. סטודנט שיקבל ציון הנמוך מ 65- במבחן המיון יידרש לקחת בסמסטר הראשון קורס בסיסי באנגלית, שיכשיר אותו לקחת את הקורס באנגלית טכנית בסמסטר השני ללימודיו.
לתאום פגישת ייעוץ חייגו 9099* או השאירו פרטים בטופס ייעוץ לימודים.
שכר לימוד אונברסטאי, גובהו נקבע על-פי תעריף שנקבע מעת לעת על-ידי המועצה להשכלה גבוהה.
שכר הלימוד לכל שנת לימודים יהווה 2/3 משכר הלימוד האוניברסיטאי לשנה, באופן שסך הכל עלות התואר לא יעלה על זה של תוכניות לתואר שני בנות שנתיים.
בני איצקוביץ
בוגר תואר שני בהנדסת מכונות