כעשר שנים חלפו מאז נפרדה המכללה מנשיאה השלישי, פרופ' יוחנן ארזי ז"ל, אבל כנסי תעשיה-אקדמיה שאותם ייסד ממשיכים להתקיים מידי שנה, במטרה להדק את הקשר בין השתיים. הכנס ה-12 במספר, שכותרתו: "ממחקר אקדמי לפרקטיקה יישומית", משך אליו גם השנה אנשי אקדמיה ותעשיינים בכירים מהארץ ומהעולם, אשר נתנו הרצאות מרתקות בנושא חשוב זה, שנידון גם במתכונת של "שולחנות עגולים".
הכנס נפתח בדברי פתיחה מאת נשיא המכללה, פרופ' אריה מהרשק, שדיבר על ההכרח להשביח את התעשייה המסורתית בטכנולוגיות מתקדמות – נושא שהמכללה חרתה על דגלה, ואף דואגת לקדמו באמצעות המכון הלאומי לייצור מתקדם, שבו היא שותפה. ראש עיריית כרמיאל, משה קונינסקי, בחר לדבר במליאה על העוגן האקדמי שהמכללה מספקת לאיזור כולו, ובירך על פרידתה מרשת אורט, על יציאתה לעצמאות אקדמית ועל התרחבותה הצפויה במבנים, במעבדות מתקדמות ובפתיחת תוכניות לימוד חדשות. חתם את החלק הזה של היום ד"ר פדיל סלאח, מנהל מדעי בכיר בתחום הפיזיקה והמתמטיקה השימושית, נציג משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אשר נתן לכנס את חסותו.
הכנס חולק ל-5 חלקים. במושב הראשון נתנו הרצאות פרופ' רפי ורטהיים, שדיבר על מחקר ויישום בישראל ובעולם; נשיא המכללה, פרופ' אריה מהרשק, הרחיב על השפעת המהפכה התעשייתית הרביעית על התעשיה והאקדמיה; פרופ' ג'וסט דופילו מבלגיה הירצה על סימביוזה תעשייתית בעולם הייצור, וחתם את המושב מוטי ארנון, שדיבר על אינטיליגנציה מלאכותית (AI) ביישומים רפואיים.
לאחר מכן התפצלו באי הכנס לשני מושבים שונים. את הראשון שבהם, שעסק ב"אקדמיה, תעשייה ומה שביניהן", ניהל ד"ר חוסיין נסראלדין, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול במכללה. ד"ר נורית הראל, יו"ר משותפת בתשלובת ד"ר פישר, הרחיבה בדבריה על הייצור בענקית הקוסמטיקה על רקע ההתפתחות הטכנולוגית. אחריה דיבר ד"ר אורי בן הרצל, סמנכ"ל פיתוח עסקי במכון המחקר מיג"ל שבקרית שמונה, על שינויי הקונספציה שנדרשים כדי להתמודד עם האתגרים הגלובאליים. חתם את המושב אשר כהן, טכנולוג פרוייקטים בחברת תנובה, שדיבר על שיתופי הפעולה שיש למחלבה עם המכללה, במטרה לייעל את קווי הייצור ואת תוצרי החברה.
את המושב השני, שהתקיים במקביל ועסק ב"יישומים וחדשנות בתעשייה", הובילה מירב גרוסמן, מנכ"לית המכון לייצור מתקדם. בהרצאתה "תעשייה 4.0 בגובה העיניים" הציגה גרוסמן כמה סיפורי הצלחה של חברות ש"עשו את זה", עברו מייצור בשיטות מסורתיות לכזה שמשלב בתוכו חדשנות, שהיתה הכרחית להישרדותן בשוק התחרותי. באותו נושא הוזמן לדבר ולספר מניסיונו אורן סער, מנכ"ל קבוצת אלקטרוטרם, שהטמיעה בקווי הייצור שלה תוכנות מתקדמות, אשר הפכו את המפעל לחדשני ולמוביל בתחומו. חתמה את המושב ברוריה אלמקייס, מנהלת מחלקת פרוייקטים ותעשייה 4.0 בחברת סימפליויה לייצור מכשור רפואי, אשר גם בו הוטמעו יישומי דיגיטציה ואוטומציה שהובילו לשיפור מרשים בפריון ובאפקטיביות הייצור. לאחר הפסקת הצהריים הוקדש הכנס לפאנל בראשות ד"ר מלכה ניר וד"ר מרסלה קרפוך, יושבת ראש הכנס, שניהלה את הדיון בנושא: "מסטארטאפ לייצור מתקדם". השתתפו בפאנל ותרמו מהידע הרב שלהם ומנסיונם: רמי גזית , מנהל מאיץ הגליל; גיא עירון, מנכ"ל IKIDO; אלעד רזניקוב, מנכ"ל OPTIWAYS; חנן בן אשר, סמנכ"ל פיקסל מדיקל; ד"ר מיקה אריה נחימזון, מייסדת שותפה ו CTO ב Pashoot Robotics וחגית שניר זלינגר, מנכ"לית NoWaste. ככלל הפאנל עסק בתהליכי אופטימיזציה והטמעת פלטפורמות דיגיטליות, בין היתר של בינה מלאכותית בתהליכי הייצור. המומחים סיפרו על המתרחש במפעליהם בתחומים אלה והשיבו על שאלות.
חלקו האחרון של הכנס הוקדש לפרופ' יוחנן ארזי ז"ל, נשיאה השלישי של המכללה,שהלך לעולמו לפני כ-11 שנים. משפחתו של פרופ' ארזי הגיעה לאירוע ובתו נשאה דברים מרגשים לזכרו. חלקו המרכזי של הטקס הוקדש להענקת פרסים לפרוייקטים מצטיינים של סטודנטים לתואר ראשון ושני. השנה נבחרו שישה פרוייקטים, והסטודנטים, כיום בוגרי המכללה שעובדים במיטב החברות במשק, התרגשו לקבל את ההוקרה על עשייתם. במהלך טקס זה הוקרנו סרטוני וידאו שבהם תיארו מבצעי הפרוייקטים את מה שעשו ואת ההיתכנות היישומית של עבודות הגמר שלהם. אנו ממליצים להכנס לקישור הבא ולהגיע למתחם סרטוני הפרוייקטים המצטיינים.
צפו בוידאו – הפרויקטים המצטיינים שהוצגו בטקס ע"ש פרופ' יוחנן ארזי ז"ל