מושב ב’ – יישומים וחדשנות בתעשייה

מקבץ סיפורי הצלחה - תעשיה 4.0 בגובה העניים

מירב גרוסמן מנכ"לית המכון לייצור מתקדםגב’ מירב גרוסמן

מנכ”לית, המכון לייצור מתקדם

מנכ”לית המכון לייצור מתקדם, מיסודו של משרד הכלכלה ובבעלות המכללה להנדסה בראודה וקבוצת היעוץ TEFEN. ייעוד המכון לסייע לחברות יצרניות בדגש על SMB לשפר ביצועים על ידי יישום מעבר לייצור מתקדם, לצד זה משמש המכון כמרכז ידע וקהילה בתחום 4.0 ברמה הלאומית.

מירב גרוסמן הינה מהנדסת מערכות מידע, בוגרת הטכניון שנת 1991 כעתודאית ובעלת תואר שני , MBA בתחום ניהול טכנולוגיות מידע מאוניברסיטת תל אביב שנת 2001.

מירב כיהנה בשורה של תפקידים בכירים בתעשייה ביניהם: מנכ”לית פניציה שילד, סמנכ”לית שרשרת אספקה פניציה זכוכית שטוחה בע”מ, דירקטורית שרשרת אספקה גלובלית Q Medical Devices. בתחילת הקריירה שימשה כמנמ”רית בטכניון וכן בקלאבמרקט רשתות שיווק בע”מ.

תקציר הרצאה:

מירב תציג את יוזמת המכון לייצור מתקדם של משרד הכלכלה וייעודו. המכון פועל בהצלחה כבר עם למעלה מ- 300 מפעלים יצרניים. בהרצאה יתואר תהליך האבחון ובניית מפת הדרכים למעבר לייצור מתקדם שמבצע המכון ותשתף במספר סיפורי הצלחה ליישום.

חדשנות מוצרים בתעשייה מסורתית

אורן סערמר אורן סער

מנכ”ל קבוצת אלקטרוטרם

אורן סער הינו מנכ”ל חברת אלקטרוטרם בארבע שנים האחרונות. חברת אלקטרוטרם מפתחת, מייצרת ומשווקת תנורים תעשייתיים ומעבדתיים למגוון תעשיות בארץ ובעולם עם פוקוס מיוחד בתחום התעופה. במשך 25 שנות קריירה כיהן אורן במגוון תפקידי ניהול בכיר בארץ ובעולם הן בעולמות התפעול והן בעולמות השווק, המכירות וניהול כללי. אורן מגיע מעולם ההייטק כאשר בין תפקידיו הבולטים כיהן כמנכ”ל חברת קיוליק אנד סופה – סין (חברה ציבורית אמריקאית), מנהל תחום מתכלים בסניף האמריקאי של החברה וכמנכ”ל חברת מיקרו פוניט פרו ביוקנעם. בנוסף ניהל אורן את הרכש הגלובאלי בחברת טאואר סמיקונדקטור במגדל העמק.

לאורן תואר ראשון בתעשייה וניהול מהטכניון ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת וושינגטון, סנט לואיס.

תקציר הרצאה:

אלקטרוטרם תעשיות אשר פועלת בתחום התעופה מצאה את עצמה בתקופת הקורונה ללא הזמנות במשך 8 חודשים וללא יכולת לשלוח טכנאים לחו”ל על מנת להתקין תנורים. החברה היתה חייבת להמציא את עצמה מחדש הן בפיתוח יכולות שירות, הן במוצרים המותאמים למצב והן בעליית פריון העבודה וחסכון בעלויות.
החברה יצרה קשר מיוחד עם המכון לייצור מתקדם ולמעשה פעלה בשלושה מישורים:

1. שיפור פריון דרך הפעלת מספר פרוייקטים בקו הייצור לאחר אפיון מעמיק של המכון
  2. פיתוח תנור התומך תעשייה 4 בעל אפשרות לתת ערך מוסף ללקוחות בדמות אנליטיקה מתוחכמת על ביצועי התנור
  3. פיתוח יכולת התקנה ואחזקה מרחוק על מנת להמשיך לתת את השירות הכי טוב שאלקטרוטרם יודעת לתת מבלי לצאת מהבית

יישומי דיגיטציה ואוטומציה בתחום המכשור הרפואי, סימפליביה

גב' ברוריה אלמקייסגב’ ברוריה אלמקייס

בעלת תואר ראשון בניהול משאבי אנוש ותואר שני במנהל עסקים, אוניברסיטת חיפה. עוסקת בתהליכי שיפור ומצוינות מזה 15 שנה, בעולמות מגוונים בתפעול ובניהול פרויקטים.
בעברי, מובילת מצוינות בשטראוס, מנהלת מצוינות בטבע.
כיום מנהלת מחלקת פרויקטים, ומנהלת את תחום תעשיה 4.0 בארגון.
מאמינה בחיבור הדוק והכרחי של א.נשים ותהליכים ביצירת שינוי ובהצלחתו ובמיוחד במהפכה טכנולוגית.

תחומי התמחות:

• ניסיון עשיר בניהול פרויקטים ותהליכים חוצי ארגון, והטמעת מצוינות ארגונית, באמצעות מתודולוגיות Lean ,Agile בחברות בינלאומיות
  • עיצוב והטמעה של תהליכי שיפור ופיתוח ארגוני, להובלת שינוי תרבותי, ייעול תהליכים ויצירת אימפקט עסקי
  • בניית מתודולוגיות ושיטות לשיפור תהליכים, פרויקטים ותוצאות עסקיות
  • יישום כלי תעשיה וניהול: או”ש, חקר עבודה וחקר ביצועים

תקציר הרצאה:

תיאור המסע שחברת SIMPLIVIA, חברה לציוד רפואי, עוברת בדרך לטרנספורמציה דיגיטלית ותעשיה חכמה.
תעשיית הציוד הרפואי רוויה בדרישות רגולטוריות, שמבטיחות עמידה באיכות גבוהה ובסטנדרטים גבוהים.
התהליכים שמבטיחים את המוצר האיכותי שלנו הם תהליכים ידניים ושמרניים שנשענים על תיעוד, בקרות ובדיקות אנושיות.
תהליכי שינוי בכלל ומתודולוגיות של תעשיה 4.0 “מערערות” את הסטטוס קוו של תהליכי הייצור הסטנדרטים ומצריכים בנייה של תשתיות ארגוניות ותרבותיות חדשות
ניהול השינוי מחייב הבנה של הצורך, הבנה של הטכנולוגיות והחדשנות בתחום, על מנת שארגון יוכל לאמץ אותם לתהליכיו הסטנדרטים.

בהרצאה זו אספר על המסע שלנו, וההבנה שזו מהפכה פורצת דרך.
אספר על הסיבות והצורך ביישום השינוי, על תהליך היישום מרגע ההחלטה להתחיל באבחון, של המכון ליצור מתקדם, דרך קבלת מפת הדרכים ובניית מתודולוגיה ליישום.
אספר על הפרויקטים הפעילים והמתוכננים, על האתגרים ביישום ועל מינוף ההזדמנויות והיעדים שהצבנו לעצמנו.