שיתופי פעולה עם ארגונים – מהלב

לאורך השנים עבדנו ועובדים עם גופים שונים, עם חלקם שיתופי פעולה ממושכים לאורך שנים ועם חלקם שיתופי פעולה ממוקדים יותר.

אקומיוניטי

תאגיד “אקמיוניטי לקהילה מוגנת” הוא מיזם חברתי שתכליתו למחזר פסולת של מוצרים אלקטרוניים על ידי אנשים עם לקות קוגניטיבית או נפשית.
נמצא כי עמדות העבודה הקיימות במפעל אינן מותאמות למגבלות העובדים במפעל וכתוצאה מכך אחוז הפציעות של העובדים גבוה ויעילות העבודה נמוכה.
לאחר הגדרת הצרכים המדויקים ותצפיות על עובדים בוצע פרויקט תכן לתכנון ריצפת הייצור של המפעל כך שתתאים לאוכלוסיית היעד. נבנתה עמדת עבודה מותאמת לקהל היעד. נעשה מחקר על השפעת עמדה זו על רמת הביצועים ואחוז הפציעות של העובדה. לאחר מחקר זה שודרגה כל רצפת הייצור במפעל.

בית הספר הפתוח בתפן

בבית הספר העל אזורי ‘תפן’ ישנן שתי כיתות של ילדים הלוקים בשיתוק מוחין. הילדים העלו בעיה המקשה על עצמאותם בחיי היום יום, והסטודנטים צוותו אליהם ותכננו וייצרו פתרונות לצרכים אלו.
בנוסף לכך מתוך רצון לבנות מערכות המאפשרות שיפור בתפקוד בזמן טיפולי פיזיותרפיה, תוכנן כיסא מתכוונן בעל 4 דרגות חופש, המאפשר התאמה של מערכת ההושבה למנח הגוף של כל תלמיד. המערכת שעבורה תוכננה אפליקציה, מאפשרת שמירה של פרופיל הישיבה של כל תלמיד ובכך תגדיל את יעילות טיפולי הפיזיותרפיה הניתנים בבית הספר. שיתוף הפעולה עם בית הספר מתמקד בתכנון ושיפור מתקנים קיימים בשוק לצורך שיפור המיומנויות המוטוריות בכדי לשפר את התפקוד היום יומי של אוכלוסייה זו.

מארג,
כפר ורדים

מארג הוא מרכז תעסוקה רב נכותי במתכונת של מרכז אומנויות, הממוקם בשכונת מגורים בכפר ורדים, בלב קהילה תומכת וחזקה. המרכז שמש כ”לקוח” עבור הסטודנטים בקורס ביומכניקה שיקומית בשנים 2014-2015 (תשע”ד תשע”ה) וממשיך לשמש כ”לקוח” עבור פרויקטים נוספים.
בין המתקנים שפותחו עבור המארג: תכן פינת קפה מונגשת לכסא גלגלים, התאמת מתקן לקריצת שבלונות ממשטחי קרמיקה עבור אנשים עם חולשה בגפיים עליונות, מסור טאנדם המאפשר עבודה משותפת בסדנת הנגרות ועוד.

בית אבות בראט, כרמיאל

עמותת “בראט” – שירות מקיף לזקן בכרמיאל הוקמה בשנת 1999 על מנת לתת מענה לאוכלוסייה המבוגרת בעיר. בשנת 2003 נפתח בית האבות בעיר, אשר כיום קיימות בו 4 מחלקות עם 142 מיטות. דיירי המרכז וצוות העובדים שימשו כ”לקוחות” עבור הסטודנטים בקורס ביומכניקה שיקומית בשנת תשע”ו.
בין המתקנים שפותחו עבור בית האבות: מתקן לניהוג כיסא גלגלים ידני ביד אחת, עמדה לגרייה חושית, עמדת גינון טיפולית, מתקן לאימון עליה וירידה במדרגות – מדרגות שיקום, מתקן לכוונון וקיבוע גובה של APT, ועוד.
בשנת תשפ”א הגדיר צוות העובדים (פיזיותרפיסטים, מרפאה בעיסוק, מדריכה חברתית ועובדת סוציאלית) צרכים חדשים עבור דיירי בית האבות ופותחו מתקנים נוספים: מנגנון בלימה מידי של הליכון אמות, מתקן לתיקון מנח ישיבה של אנשים היושבים לאורך זמן בכיסא גלגלים, שולחן עבודה מונגש לדיירים היושבים בכיסא גלגלים, ידית למנח של יד פלגית ליושב בכיסא גלגלים, לוחות משחק עבור אנשים הלוקים בדמנציה, משחק כדורסל אישי וקבוצתי, עמדת טלפון עבור אנשים בתהליך דמנציה.

מעון צופית, עמותת אלווין, כרמיאל

במעון צופית, מטופלים פעוטות בגילאי שנה עד שלוש שנים, הגרים בכרמיאל והסביבה ונמצאים על הספקטרום האוטיסטי. צוות המעון (מנהל המעון, גננת ומרפאה בעיסוק) הגדיר את צרכי הילדים אל מול סטודנטים בקורס ביומכניקה שיקומית בשנת תשע”ז.
המתקנים שפותחו עבור הפעוטות: מנהרת חושים, מתקן לשיפור מיומנות שיווי משקל, ארון קסמים. 

מעון דקל,
עמותת אלווין,
כרמיאל

במעון דקל, לומדים מגיל שנה עד שלוש שנים, הגרים בכרמיאל והסביבה עם מוגבלויות מוטוריות (שיתוק מוחין, ספינה ביפדה ועוד) וחלקם אף קוגנטיביות הזקוקים למתקנים שיסייעו להתפתחות המוטורית קוגנטיבית שלהם. צוות המעון הגדיר את צרכי הילדים אל מול סטודנטים בקורס ביומכניקה שיקומית בשנת תשע”ח.
המתקנים שפותחו עבור הפעוטות: שולחן סקרן- מתקן לעידוד הליכה, נדנדה לחיזוק שרירי בית החזה, איפה הכדור- מתקן לעידוד הליכה, איה דורה- מתקן לעידוד הליכה בין מקבילים, משחק כדור לילדים בעמידונים, לוח תקשורת המותאם לילדים עם טונוס שרירים גבוה, משחק גירוי תגובה לעמידונים, משחק קוקו לעמידונים, SQUEEZER.

מעון הגליל,
עמותת אלווין,
כרמיאל

במעון הגליל, מטופלים פעוטות בגילאי שנה עד שלוש שנים, הגרים בכרמיאל והסביבה ונמצאים על הספקטרום האוטיסטי. צוות המעון (מנהל המעון, גננת ומרפאה בעיסוק) הגדיר את צרכי הילדים אל מול סטודנטים בקורס ביומכניקה שיקומית בשנת תשע”ט.
המתקנים שפותחו עבור הפעוטות: בית עץ – מתקן המעודד מפגשים ואינטראקציות חברתיות, מדרגה לשידת החתלה –  המעודדת עליה עצמאית למיטה, מדרגה לכיסא –  לצורך התאמת ישיבה עם תמיכה מהקרקע, מזוודת פעילות –  המפתחת מיומנויות מוטוריות עדינות של כפות הידיים, משחק קוקו, מנהרת חושים –  החושף את הפעוטות למגוון תחושות עמוקות ושטחיות, מתקן שיווי משקל דינמי וקיר טיפוס.

מעון צפת,
עמותת אלווין,
כרמיאל

במעון היום השיקומי צפת, לומדים פעוטות מגיל שנה עד שלוש שנים, הגרים בצפת והסביבה עם מוגבלויות מוטוריות (שיתוק מוחין, ספינה ביפדה ועוד) וחלקם אף קוגנטיביות הזקוקים למתקנים שיסייעו להתפתחות המוטורית קוגנטיבית שלהם. צוות המעון (מנהלת המעון, גננת ומרפאה בעיסוק) הגדיר את צרכי הילדים אל מול סטודנטים בקורס ביומכניקה שיקומית בשנת תש”פ.
המתקנים שפותחו עבור הפעוטות: חדר חושך מתקפל עבור פעוטות עם לקות ראיה קורטיקלית, מעקה בטיחותי שיעודד את הפעוטות לטפס ולרדת במדרגות, משחק דוושה אינטראקטיבי, מתקן לפיתוח שיווי משקל סטטי ודינמי, עגלת אוכל מתקפלת, משטח עליה לשידת החתלה.

כרמי גיל,
אקים,
כרמיאל

מרכז תעסוקה שיקומי לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, וכן לצעירים עם נכויות פיזיות וחושיות.
משרד הרווחה, הקרן לפיתוח שירותים לנכים בביטוח לאומי, קרן שלם והנהלת אקים ישראל, הקימו מרכז שייתן מענה תעסוקתי איכותי ומכבד לאנשים עם מוגבלויות. במרכז מועסקים כ-80 אנשים עם מגוון נכויות בתעסוקה מוגנת במגוון סדנאות (עבודה בקבלנות משנה, אריזה, הרכבות, ייצור מוצרים בקווי ייצור עצמיים כגון נגרות, ריקמה, תפירה וקרמיקה). בין המתקנים שפותחו עבור כרמי גיל: מתקנים לצביעת חלקי קרמיקה, מתקן למיון וספירת ברגים, מתקן להרכבת קת.

בית גיל,
אקים,
כרמיאל

בית גיל הוא מרכז יום לבוגרים מעל גיל 21 עם מוגבלות שכלית והתפתחותית בתפקוד נמוך/בינוני, אוטיזם ושיקום. המרכז פועל חמישה ימים בשבוע ושואף להוות עבורם בית ולספק מסגרת חברתית ובילוי לשעות הפנאי. אל הבית מגיעים כ-50 אנשים, כאשר לכל אחד מותאמת מסגרת אישית המותאמת לצרכיו ומאפייניו האישיים. מדי יום מתקיימות בבית גיל סדנאות שונות כמו: סדנת תעסוקה טיפולית, שיעורי אומנות, גינון, נגרות, אפיה, טיפול באמצעות בעלי חיים, מוזיקה, תנועה ועוד. בין המתקנים שפותחו עבור בית גיל: פיתוח אפליקציה עבור כיסא ייחודי (שתוכנן ונבנה במכללה) המאפשר התאמה של מנח הישיבה ב -4 צירים, עבור מטופלים עם נכויות בדרגות שונות. התאמת מנח הישיבה מאפשרת ביצוע תרגילי פיזיותרפיה כגון Active Passive training לגפיים העליונות והתחתונות.

מרכז סראב, כרמיאל

מפעל שיקום “סראב” מספק שירותי מועדון תעסוקתי ומפעל מוגן לזכאי סל שיקום של משרד הבריאות. המפעל הינו מסגרת תעסוקתית תומכת למשתקמים הזקוקים להעמקת המיומנויות הנדרשות לעבודה ובמקרים רבים משמשת כמקום תעסוקה קבוע למשך שנים. במפעל עובדים כ-150 משתקמים צעירים ומבוגרים, יהודים וערבים, עולים חדשים וילידי הארץ מישובים רבים בגליל המערבי וצוות המפעל נותן מענה שפתי לדוברי ערבית ורוסית.
באולם הייצור של המפעל מרכיבים לרוב מוצרים של חברה המייצרת מוצרי חשמל, אך משולבים בו גם מוצרים נוספים שמגוונים את העשייה. העבודה מחולקת לשלבי הכנה וייצור רבים, כך שכל שלב מותאם ליכולות התעסוקתיות, הפיזיות והקוגניטיביות של המשתקם ונותן מענה לשוני הבינאישי שמאפיין משתקמים שונים. אנו פועלים לשלב את המשתקמים בתפקידים נוספים במסגרת המפעל שייתנו ביטוי ליוזמה ולמוטיבציה שטמונה בהם.

מע"ש,
עמותת אלווין,
חיפה

במרכז ההכנה לתעסוקה עובדים אנשים עם מוגבלויות מסוגים שונים (מקבלי שירות), כשהמשותף לכולם היא אבחנה של מוגבלות שכלית התפתחותית או הנמכה קוגניטיבית. אנשים מגיל 21 ומעלה, המוכרים על ידי מנהל מוגבלויות במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

עמותת כוכב הצפון

עמותה המפעילה 10 מרכזי תעסוקה רב נכותיים במוקדים רבים ברחבי הגליל והגולן, המספקים מענה שיקומי, תעסוקתי וחברתי כאחד. מרכזי התעסוקה פועלים כרשת ומתאפשרת ניידות של אנשים ממסגרת למסגרת על פי רצונם והתאמתם לקבוצה המאכלסת כל מרכז. המרכזים אף מהווים רשת ביטחון למי שהשתלבו בעבודה נורמטיבית בשוק הפתוח ומסיבות שונות חוזרים אל המסגרת המוגנת. העבודות במרכזים מגוונות וכוללות ייצור מוצרי אמנות, חידוש רהיטים ועבודות מפעליות.

 

ייעוץ לימודים

  • This field is hidden when viewing the form