המכללה ערכה השבוע (27-28.6) שני טקסים חגיגיים להענקת תואר ראשון ל-494 בוגרי התוכניות להנדסה וכן ל 29 בוגרים שקיבלו תעודות הוראה. זהו מחזור הבוגרים ה-26 של המכללה מיום הקמתה.
נשיא המכללה, פרופ' אריה מהרשק, בירך את הבוגרים והתייחס לכישורים החיוניים למהנדס העתיד ולחשיבות ההשכלה הרב-תחומית, היוצרת דיאלוג בינתחומי יעיל בקרב הצוות ההנדסי. ״השכלה הנדסית רחבה מאפשרת מיצוי היכולת הטכנולוגית של הצוות תוך שיתוף, חשיבה יצירתית סינרגטית ועיצוב פתרונות הנדסיים ייחודיים", אמר הנשיא". "על בוגרי ההנדסה לצאת משערי האקדמיה מצוידים בידע, הבנה וניסיון פרקטי וכך ניתן יהיה לשלבם במעגלי העשייה ההנדסית לטובת קידום החדשנות הישראלית בעולם תחרותי ותזזיתי. ידע תיאורטי רחב, לצד ניסיון מעשי והבנה של צרכי התעשייה בת ימינו, יעניקו ארגז כלים שלם ורלבנטי יותר לאתגרי העתיד, ויהוו יתרון למהנדסים כמו גם לארגון בו יועסקו".
צפו בנאום נשיא המכללה, פרופ' אריה מהרשק, בטקס הענקת התארים:
בערב הראשון הוענקו התארים ל-249 בוגרים מהמחלקות להנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסה אופטית, מתמטיקה שימושית והנדסת מכונות. גם בוגרי התוכנית לתעודת הוראה קיבלו בערב זה את תואריהם. בערב השני הוענקו התעודות ליתר 245 הבוגרים מהתוכניות להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת תוכנה ומערכות מידע. את הטקסים החגיגיים פתחה תהלוכת בוגרים מרשימה, בראשות ראשי המחלקות, כשהם לבושים בגלימות ובכובעים המסורתיים. בטקס הראשי קיבלו תעודות מצטייני המחלקות, ומיד לאחר מכן, כל מחלקה התכנסה בנפרד, לטקסים אינטימיים יותר עם אנשי סגל המחלקה, וגם שם הושמעו דברי תודה ופרידה מרגשים.
צפו בווידאו של בוגרים ושל הוריהם הנרגשים בתום הטקס:
בטקס הראשון דיבר בשם הבוגרים יונתן קופלוביץ', שסיים את התואר שלו בהנדסת מכונות בהצטיינות, השתלב בחברת רפאל כעובד מן המניין, וריגש את מאות האורחים שהאזינו לדבריו: "בארבע שנים האחרונות אני וחבריי לספסל הלימודים ניצבנו בפני אתגר גדול ומשמעותי. כזה אשר דרש לבחון את קצה הגבול של יכולותינו, גרם לנו להכיר את עצמנו מחדש בתחומים רבים והפגיש אותנו עם אנשים שיהפכו לחברים לחיים. השנה הראשונה בתואר הייתה מרגשת אך קשה ביותר. היא דרשה התמדה והשקעה. היה ברור שאם רוצים להצליח, חייבים לשבת ולהשקיע. כשלמדנו ביחד, יכולתי להיחשף למגוון סגנונות הלימוד שכל אחד מביא; בשנה השנייה הצטרפתי למסלול מצוינות של המכללה, במסגרתו זכיתי להיחשף למחקרים הנעשים במכללה על-ידי סגל המרצים, לבצע ניסויים ואף ליצור שיתופי פעולה עם סטודנטים ממוסדות אחרים. בשנים השלישית והרביעית ללימודים המשכנו לרכוש ידע תאורטי, אך גם מעשי. בקורסים שונים התנסינו במו ידינו: החל מעיבוד שבבי של חלקים במפעל, דרך בנייה ותכנות של רובוטים, ועד התמקצעות בתוכנות מחשב שונות. משיחותיי עם חבריי לעבודה ניכר כי בראודה רכשה מקום של כבוד בתעשייה, בהכשרת מהנדסים בעלי ידע מעמיק, בתאוריה ובפרקטיקה, וכי בוגרי המכללה מבוקשים במקומות תעסוקה רבים. ברצוני להודות לכל מי שעזר לנו להגיע למעמד הזה: למרצים ולסגל ההוראה על מתן עזרה מעבר לשעות הלימוד, לאנשי המנהלה על השירות שהעניקו לנו מעבר לתחום הלימודי, ותודה גם למשפחות שלנו על הסבלנות, התמיכה, העידוד והעזרה בכל השנים הלא פשוטות הללו. בלעדיכם לא היינו עומדים כאן היום".
צפו בנאומו של נציג הבוגרים, יונתן קופולביץ, בוגר הנדסת מכונות:
רביב קומם, בוגר התוכנית להנדסת תוכנה במכללה וכיום עובד בחברת אפל, דיבר בשם הבוגרים בטקס השני, וגם הוא קצר תשואות. הנה קטע מנאומו: "בעיצומה של השנה השלישית העולם התהפך, מגפת הקורונה התפרצה בעולם ואיתה הגיעו נהלים והנחיות חדשות. כאופייני לתואר 'מהנדסים', שינינו במהרה את שיטות הלימוד שלנו והסתגלנו לדרך החדשה של הלמידה מרחוק. למדנו להסתכל על הקושי ולהפיק ממנו את המיטב, על האתגרים בעבודה מרוחקת וגם על היתרונות שבעבודה מהבית ויצאנו כמהנדסים עם סל יכולות מרשים. במילותיו של מנכ"ל אפל המיתולוגי, סטיב ג'ובס: 'האנשים שהם מספיק משוגעים לחשוב שהם יכולים לשנות את העולם, הם האנשים שישנו אותו'. כל אחד ואחת מאיתנו ניחן ביכולת להשפיע על העולם. הבוגרים שלנו נמצאים בתפקידי מפתח בחברות הכי גדולות במשק ובעולם. עובדים שנמצאים בחזית הביטחון של המדינה. מפתחים בסטארט-אפים מבטיחים, שומרי הסף בחברות אבטחת מידע וסייבר וגורמים מרכזיים בחברות שבבים שאחראיות על כוח החישוב של המחר. נמצאים בתפקידים קריטיים בייצור של מוצרי האלקטרוניקה והצריכה שכל אחד ואחת מאיתנו משתמש בהם על בסיס יום יומי. אני מאחל שתמיד נדע למצות את כל היכולות שלנו ולעמוד בכל היעדים שהצבנו לעצמנו. שנצליח לסלול את הדרך שלנו בתעשייה ונשאיר חותם עבורנו ועבור כל הסטודנטים שלומדים וילמדו במכללה".
צפו בנאומו של הבוגר בהצטיינות, רביב קומם, מול באי הטקס:
צפו בקליפ שנותן "טעימה" מהטקס הססגוני והמרגש:
ראויים לציון גם המנחים של בשני הערבים. את הטקס הראשון הנחה פרופ' מיכאל רגב, ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת מכונות, ואת הטקס השני הנחתה פרופ' שרית סיון, המשנה לנשיא המכללה לעניינים אקדמיים. תודה גם לזמר רומן דניסנקו, עולה חדש מאסטוניה, שבכל אחד מהטקסים שר שני שירים כדי להוסיף להם חגיגיות, אווירה תוססת ונופח תרבותי. רומן הגיע מטעם עמותת "קול יוצר", הפועלת במעלות תרשיחא, במטרה לקדם יוצרים מהגליל בתחום המוזיקה.
יישר כח ובהצלחה לכל בוגרינו !!!