דבר המערכת

האביב הגיע השנה באיחור מה, אחרי תקופה לא קצרה של קרה קיצונית, ואולי המעבר החד הוא שמדגיש ביתר עוז את החמימות שבאה אחריה. אנו שרויים בתקופה לא פשוטה ובעיקר – בציפייה דרוכה לחדשות טובות – בארץ בכלל ובמכללה בפרט.
בימים אלה, ובדומה לנעשה בנמלים שלנו, בראודה משולה לאנייה עמוסת טובין הממתינה להיכנס לרציף, בעוד התור מתארך עוד ועוד, מחמת אירועים חיצוניים שאינם בשליטתה, ולא נותר לה אלא לגייס סבלנות ותקווה ליום בו תגיע בבטחה אל החוף. עד אז נמנה כמה מהטובין שעמסו עליה מאז צאת מהדורת ראש השנה האחרון:

קשה לומר שהקורונה מאחורינו, אך אפשר להתנחם בכך שהיא נמצאת בירידה ואילצה את המרצים לשנות את שיטת ההוראה, כפי שציינה ד”ר נירית גביש בכתבה על החינוך ההנדסי, שמעבר למהפכה הטכנולוגית, הקורונה חוללה מהפכה תרבותית.
ואם עסקינן במרכז לחינוך הנדסי וליזמות, הרי שמקומו של ההאקתון לא נפקד גם השנה והוא עסק במציאת פתרונות למעבר מתעשייה מסורתית לתעשייה חכמה וביישומה במיחשוב רצפת הייצור.

הטמעת תעשייה 4.0 אינה מסתיימת רק בגבולות המרכז לחינוך הנדסי וליזמות. המחלקה להנדסת מכונות נשאה את המשימה החשובה הזו והטמיעה אותה בתוכנית הלימודים שלה, ובנתה מקבץ קורסים המאפשרים התמחות בתעשייה מתקדמת בעידן המידע, וכן עדכון משמעותי בקורס טכנולוגיה יישומית, עליו מספר ד”ר שמואל גזית.

כמו בכל שנה מאז 2009, בראודה ממשיכה את מסורת כנסי תעשייה-אקדמיה, אשר מאז מותו של פרופ’ יוחנן ארזי, מוקדשים לזכרו, העוסקים בחשיבות הקשר שבין התעשייה ואקדמיה ומה טוב שהתבשרנו בה, בין שאר ההרצאות המרתקות, כי שינוי תפיסה, שהשתרשה מזה שנים רבות בקהילה המדעית, עשוי להוביל לפריצת דרך בטיפול במחלות ניווניות, בתחום בו רב הנסתר על הגלוי – המוח.

ונקנח בחדשות הטובות – פתיחת תוכנית לימודים חדשה בהנדסה אזרחית – תוכנית שמתעניינים רבים חיכו לה במשך שנים ומרכז המידע לא חדל מלקבל פניות בעניין זה. התנופה האדירה בתחום התשתיות והבינוי, המתרחשת בארץ בשנים האחרונות, גורמת למחסור עצום באנשי מקצוע בתחום ההנדסה האזרחית וזה הזמן בראודה לתרום באופן משמעותי לסגירת הפער.

כאמור, כולנו תקווה שהאביב המתדפק על ירכתי האנייה יביא אתו פריחה משמעותית למכללה.

חג שמח.

ייעוץ לימודים