הקשרים הבינלאומיים מתעוררים מחדש

 

ד"ר נדב בדריאן

ד”ר נדב בדריאן, מנהל IRO החדש של המכללה

אחרי תקופה ארוכה שבה הקשרים הבינלאומיים של המכללה היו ב”תרדמת” בעקבות מגפת הקורונה, הם צפויים לקבל תנופת התחדשות משמעותית. ד”ר נדב בדריאן, שנכנס לתפקידו כראש IRO (International Relationships Office), מסביר מה צפוי לקרות בהקשר זה בתקופה הקרובה.

“מגפת הקורונה עצרה באיבן תוכניות רבות שהיו למכללה במישור הבינלאומי, ודבר זה נכון גם לגבינו וגם לשותפינו בעולם”, אומר ד”ר נדב בדריאן, מנהל IRO, שהחליף לאחרונה בתפקיד את ד”ר לינדה ווינברג. “עם זאת, אנו מתחילים לראות התאוששות הדרגתית וחזרה לשגרה. לצערי, העצירה בחתימת ההסכמים שנרקמו בשנת 2021 בין המכללה למוסדות אקדמיים נחשבים בעולם, בהחלט רופפה את הקשרים, אבל אנו עמלים בימים אלו על החזרת העניינים למסלולם ואני מקווה שבמחצית השנייה של שנת הלימודים הבאה נראה התאוששות בחילופי הסטודנטים והמרצים”.

מהם יעדי המכללה לתקופה הקרובה?

“​בראש ובראשונה אני סבור שהעבודה המרכזית היא למקם את המכללה כמותג המעורר עניין בקרב מוסדות אקדמיים בחו”ל. לשם כך יש צורך לחשוף את הקהלים בחו”ל לעשייה האקדמית הרבה והחדשנית שמתקיימת אצלנו. המטרה המרכזית שלי בשנה הקרובה היא ליצור סינכרוניזציה בין IRO לבין הגורמים השונים במכללה, על מנת שבראודה תיתפס בחו”ל כפי שהיא, קרי: מוסד אקדמי מוביל ומעניין, ומוסד שמאפשר הזדמנויות מגוונות לשיתופי פעולה אקדמיים, מחקריים ולימודיים. בנוסף, אני מתכוון לפעול ליצירת קשרים חדשים דרך עבודה משותפת עם המרצים והחוקרים הרבים שלנו, שעובדים באופן שוטף עם מוסדות אקדמיים בחו”ל”.

מה כבר מתבשל בימים אלה?

“כבר היום יש לנו שלושה סטודנטים שמבצעים התמחות באוניברסיטת פיטסבורג בארה”ב – קשרים שבכוונתנו להרחיב ולחזק (קיראו בהרחבה בכתבה נפרדת). בנוסף, חתמנו על הסכמים חדשים עם אוניברסיטת ברגמו באיטליה ואוניברסיטת ליאובן באוסטריה, ועוד היד נטויה. בחודש אפריל האחרון ד”ר נירית גביש ואני נסענו לאוניברסיטת TAMK בפינלנד וכבר החלו מגעים מעשיים איתה לשיתופי פעולה. אנו מקווים שהקשר יבשיל לכדי הסכם ERASMUS חתום בינינו, בחסות האיחוד האירופי המשותף, שמטעמו התוכנית פועלת. במקביל, התחלנו לעבוד על עדכון אתר המכללה באנגלית ובניית תוכניות חדשות לסטודנטים זרים שיגיעו בסמסטר האביב. ואחרי כל זה יש עוד הרבה עבודה לפנינו”.

ספר קצת עליך ועל הרקע המקצועי שלך  ?

“אני בן 47, נשוי ואב לשלושה ילדים, במקור מנהריה וחי כיום בכפר ורדים. אני מלמד אנגלית מזה 17 שנים, לפני כן עסקתי בחקלאות ברמת הגולן ובערבה. את התואר הראשון שלי השלמתי באוניברסיטת תל אביב בפילוסופיה ובלימודי מזרח אסיה. עשיתי הסבה להוראת האנגלית במכללת אוהלו בקצרין ולימדתי כעשר שנים בבית הספר נופי ארבל בקיבוץ גינוסר. בזמן זה השלמתי תואר שני בהתמחות של תקשוב ולמידה במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה. עסקתי בהדרכת מורים בתחום שילוב טכנולוגיות בלמידה ובמקביל התחלתי ללמד אנגלית אקדמית ולהדריך מרצים בשילוב טכנולוגיות במכללת תל חי. בשנת 2019 השלמתי את התואר השלישי באוניברסיטת יאש ברומניה. תחום המומחיות שלי הוא אנגלית כשפה בינלאומית והשינויים שחלים בה”.

איך אתה מתרשם מהמכללה, שבחרת להצטרף אליה?

“אכן. בשלוש השנים האחרונות שימשתי כמרצה להכשרת מורים במכללת שאנן ומרצה לאנגלית אקדמית במכללה. עם כניסתי לתפקיד זה, הופתעתי לטובה הן מרמת האנגלית של הסטודנטים והן מהרמה המקצועית והפדגוגית של המחלקה ללימודי אנגלית. מהר מאוד הבנתי שאני רוצה להישאר לעבוד במכללה ולמקד בה את התפתחותי המקצועית העתידית. למעשה, עם פרישתה הקרובה של ד”ר לינדה וויינברג, ששימשה – הן כראש המחלקה ללימודי אנגלית והן כראש המשרד לקשרים בינלאומיים, נפתחה בפניי ההזדמנות להתקדם. באופן טבעי, שני המשרדים הללו בעלי נקודות השקה רבות. לשמחתי, ד”ר ויינברג יצרה קשרים ענפים בין המחלקה לאנגלית למחלקות מקבילות במוסדות אקדמיים בארץ ובחו”ל, וקשרים אלה מספקים בסיס יציב לפיתוח קשרים. אני נכנס ל’נעליים גדולות’, אבל שמח על האתגר ועל העניין שמגיעים יחד התפקיד, ומקווה להצדיק את האמון שניתן בי עם בחירתי”.

ייעוץ לימודים

  • Hidden