אלעד דיוקמן, סטודנט מהמחלקה להנדסת מכונות, מפתח בימים אלה חליפת מיגון מפני קרני רנטגן משודרגת, המיועדת לקרדיולוגים, שמצטיינת במיוחד בהפחתת העומס המשקלי על גופם ופיזורו, באופן שיקל עליהם לבצע פעולות כגון צינתור, אשר יכולות להימשך שעות ארוכות. הפיתוח נולד בעקבות פנייתו למכללה, של ד"ר פביו קוזניץ, מנהל מחלקת הצנתורים בבית החולים פדה פורייה בטבריה, כחלק משיתופי הפעולה, אשר התהדקו במסגרת פרויקט הדגל.
"ד"ר קוזניץ העלה בפנינו את הצורך בהפחתת העומס של ציוד המיגון על הצוות הרפואי", מספרת אורנית בר זית, מובילת פרויקט הדגל לפיתוח מוצרים הנדסיים למען אנשים עם מוגבלויות. הסטודנט, בהנחיית ד"ר אורית בראון -בנימין ואדהם סלאח, נרתם למטרה ולאחר תקופה ארוכה של מפגשים בזום, מדידות, תכנונים וכו', הצליח לייצר אב-טיפוס של חליפת מיגון חדשה, בלי לפגוע באיכות ההגנה שהיא מספקת מפני קרינת רנטגן. לאחרונה הזמנו את ד"ר קוזניץ לבוא ולבחון את המוצר במכללה והוא הביע את הערכתו הרבה למתקן, אישר כי מיד מרגישים בהקלה ומצפה להגיע למדידה הבאה".
ד"ר פביו קוזניץ, מנהל מחלקת הצנתורים בבית החולים פדה פורייה בטבריה, הגיע למכללה כדי למדוד את החליפה שיוצרה וחלק לסטודנטים שבחים
צנתור היא אחת הפעולות הנפוצות במחלקת קרדיולוגיה, והיא כרוכה בהחדרת צנתר לכלי הדם בלב. על מנת לתת לצוות הרפואי חיווי ויזואלי למתרחש באזור הלב, מבוצע במשך תהליך זה צילום רנטגן שהצוות המטפל נחשף אליו, ומכאן הצורך בנשיאת חליפת הגנה שמשקלה כ-10 ק"ג. משקל זה לאורך שעות גורם, לפי ד"ר קוזניץ, לבעיות אורטופדיות כגון: פגיעות בגב התחתון, בעמוד השדרה ובצוואר. היתרון בחליפת המגן החדשה הוא בפיזור עומסים בריאה יותר על גוף הרופא המטפל.