תעשיינית וחוקרת
יו"ר משותפת של תשלובת ד"ר פישר יחד עם סיגל בר-און, דור שני לתעשיינים
ד"ר הראל רוקחת בעלת תואר שני בגנטיקה הומנית ותואר שלישי במדעים ביו-רפואיים. לאורך השנים היא תמיד שילבה בין הובלת מחקר ופיתוח של מוצרים חדשניים ופיתוח עסקי. בין השאר שימשה כסמנכ"ל מחקר ופיתוח בחברת ביו-טק דרמטולוגית וכמנכ"לית חברת פיתוח תרופות. היא ייסדה שולחן עגול בתחום הפוטובויולוגיה המעודד שיח בין הרגולטור, האקדמיה, התעשייה והרפואה לגבי העתיד בתחום זה. היא חברה בארגון רופאי העור האמריקאי (AAD) וב-International Society of Microbiome.
השילוב של תעשייה, מחקר ועשיה חברתית זורם בעורקיה. היא פעילה בפורום חברתי כלכלי, בעמותת ילדים בסיכון, באיחוד ההצלה וארגונים חברתיים נוספים
תשלובת ד"ר פישר היא קבוצת חברות רב-לאומית והקבוצה המובילה בישראל בתחומה. מעבדות התשלובת פעילות בפיתוח תכשירי הגנה וטיפול בעור ובעיניים, תוך התבססות על טכנולוגיה וידע פרמצבטיים ורפואיים מהמתקדמים בעולם. החברה מפתחת תכשירים מתקדמים לבריאות כל בני המשפחה, מהריון ועד שיבה טובה, מכף רגל ועד ראש.
מפעלי ד"ר פישר הוקמו בשנת 1965 על ידי ד"ר אלי פישר ואשתו דבורה (ז"ל) ובשנת 1995 הם זכו, בפרס התעשייה הישראלי. הפילוסופיה שעמדה בבסיס הקמת המפעל היתה מחקר, פיתוח וייצור תרופות עיניים ותכשירים לטיפול בעור בישראל ושיווקם בעולם. בשנת 2014 הקימה התשלובת קריית מפעלים בגליל, מטה החברה, היצור הפרמצבטי והמו"פ נותרו במרכז.
תשלובת מפעלי ד"ר פישר פעילה בישראל ומעבר לים ומעסיקה צוות מקצועי ומיומן של מאות עובדים, ביניהם רוקחים, מיקרוביולוגים, כימאים, ביוכימאים, טכנולוגי מזון, מהנדסי תעשייה וניהול ואנשי שיווק וניהול. מדי חודש מייצרת התשלובת מיליוני יחידות של מוצרים שונים, ביניהם מוצרי טיפול בעור, תרופות מרשם ומוצרי OTC (תרופות ללא מרשם רופא), כגון טיפות עיניים ומוצרי היגיינה. מלבד המוצרים הנמכרים בישראל, משווקת התשלובת את תכשיריה לכ-30 מדינות ברחבי העולם. המחויבות הטוטאלית לאיכות המוצרים מעמידה את מוצרי החברה בסטנדרט הגבוה ביותר בתחום תרופות העיניים והטיפול בעור. כל מוצרי החברה מיוצרים תחת בקרת איכות קפדנית, על-פי תקני הייצור הבינלאומיים המחמירים, ותוך שימוש במרכיבים המתקדמים, הבטוחים והבדוקים ביותר. בהרצאתה תציג ד"ר הראל כיצד משלבים טכנולוגיות ייצור חדשניות בתהליכי הייצור.
סמנכ"ל פיתוח עסקי מכון המחקר מיגל
מנהל פיתוח עסקי עם ניסיון רב בתפקידי ניהול בתעשיות החקלאות והאגריטק, בתחומי הטכנולוגיה, הפיתוח והפיתוח העסקי. אורי הצטרף למיגל ביוני 2019 ומכהן כסמנכ"ל עסקי ומנהל את חברת העברת הטכנולוגיה של מיגל – גלילאו, בו אורי פועל לחיבור בין מחקרים וטכנולוגיות לצרכים שקיימים בחקלאות ובתעשייה. במסגרת פעילות הפיתוח העסקי של מיגל הוקמו בשלוש שנים האחרונות כ12 חברות חדשות בתחומים של חקלאות, מזון ופארמה, ונחתמו מספר רב של הסכמי רשיון ושיתוף פעולה עם חברות. לפני כשנתיים הובילה מחלקת הפיתוח העסקי של מיגל את הקמת מרכז הידע בתחום האגריוולטאי, וכיום מיגל מהווה את אחד מגורמי הידע העיקריים בארץ בתחום, כולל הובלת הכנס הישראלי השנתי SunnySide APV Summit. אורי הוא חבר בהנהלה המדעית של הכנס הבינלאומי המדעי Agrivoltaics שנערך כל שנה במקום אחר בעולם.
אגריוולטאי הוא למעשה שימוש באותו תא השטח לייצור אנרגיה ומזון, מבלי להפריע כמובן לגידולים באותם שטחים ואפילו להועיל להם. ככה מקבלים גם וגם, גם אנרגיה ירוקה וגם תוצרת חקלאית שנתרמת ממיקום וזווית הלוחות. לפי משרד האנרגיה כרגע רק 7% מתפוקת האנרגיה בארץ מיוצרת באמצעות פאנלים סולאריים, השאיפה להגיע לכ-30% בשנת 2030. הבעיה היא שלא ניתן פשוט להציב פאנלים בכל מקום, וצריך להתחשב בהיבטים רגולטוריים, סביבתיים, תכנון נוף ושטח, תיירות, אקולוגיה וחקלאות, ואחרי כל זה לוודא שייצור האנרגיה עדיין מספיק כדאי מבחינה כלכלית ואנרגטית. במכון המחקר מיגל הוקם מרכז ידע המהווה מוקד מחקרי וגיבוש הידע לטובת החקלאים, בעלי הקרקע, חברות האנרגיה והטכנולוגיה, היזמים והרשויות. מרכז הידע הוקם על בסיס ניסיון רב שנים של חוקרי מו"פ צפון במיגל של הטמעת טכנולוגיות בתחום ההצללה ושימוש בפרקטיקות גידול להפחתת קרינה, מזיקים ועוד על ידי רשתות במטעים. בשנים האחרונות ביצענו במכון עבודת חקר מעמיקה לגיבוש וליצירת ידע עסקי ומחקרי במטרה להרחיב את שטחי הפקת האנרגיה לצד הגידול החקלאי, ואת שיתופי הפעולה המחקריים בתחום. במסגרת הקול הקורא של משרד האנרגיה ומשרד החקלאות להקמת פיילוטים אגרו וולטאיים, אנחנו במיגל חברנו לחברות האנרגיה, היזמים, המגדלים והמשקים כדי להוביל את המחקר לבחינה והטמעה של טכנולוגיות אגרו-פוטווולטאיות. כמו כן אנו נערכים עם שורה של חוקרים מהמובילים בתחום המחקר בארץ ובעולם כדי לקיים תוכניות מחקר רבות שייצרו דאטה איכותי ומשמעותי לקבלת החלטות להמשך יישום אופטימלי בישראל.
טכנולוג מזון בכיר באגף הנדסה וטכנולוגיה, חטיבת תפעול חלב – תנובה
טכנולוג מזון בכיר באגף הנדסה וטכנולוגיה, חטיבת תפעול חלב, תנובה. שימשתי בתעשיית המזון, במספר תפקידי טכנולוג ראשי, במגוון חברות מקומיות ובינלאומיות. ידע נרחב בפיתוח מוצרים, תהליכי יצור, רגולציה ואיכות ובטיחות מזון. עיקר תחום התמחותי הוא תעשיית החלב ואקסטרוזיה. בוגר האוניברסיטה העברית.
הרצאה זו ניתנת רק בגלל תכונה אחת, החשובה ביותר לטעמי לעוסקים במדע (בפרט) והיא -סקרנות.
יחידת החדשנות הקונצרנית בתנובה, מרכזת את מאמצי הקבוצה לחדשנות מבוססת שיתופי פעולה באמצעות מספר פלטפורמות מרכזיות:
פלטפורמות אלו מאפשרות לנו להגדיל את היצע הרעיונות והטכנולוגיות השונות(פיתוח, יצור, מידע) שהינם בעלי זיקה וסינרגיה לתחומי פעילותה של תנובה. בה בעת, תנובה מאפשרת לשותפים השונים, להיחשף ולשתף ביכולותיה בתחומי המו"פ, יצור, שרשרת אספקה ובמידע וידע שנצבר בתחומים אלו. ידע, שלא נוכל לייצר בעצמנו ואשר הכרחי להתפתחותה של החברה, נשאף להשיגו מבחוץ. דוגמא לכך תובא בהרצאתי.