תהליך התכן מבוסס אנליזת פרמטרים הנלמד בקורס תכן הנדסי מתקדם

סמינר מחלקת מכונות

תהליך התכן מבוסס אנליזת פרמטרים הנלמד בקורס תכן הנדסי מתקדם

על ידי פרופ’ אהוד קרול

תכן הנדסי מתקדם הינו קורס של סמסטר 6 שבו נלמדים שיטות וכלים לשלבים השונים, בעיקר המוקדמים, של תהליך התכן ההנדסי. במרכז התהליך נמצאת שיטה לתכן קונספטואלי שנקראת “אנליזת פרמטרים”. תכן הנדסי מתקדם מהווה הכנה לביצוע פרויקטי התכן במסגרת הפרויקט המסכם (פרויקט הגמר) בשנה הרביעית.
מסתבר שסטודנטים רבים אינם מיישמים בפרויקט הגמר את מה שנלמד בקורס. חלקם אינם עושים אנליזת פרמטרים כלל בשלב התכן הקונספטואלי, וחלקם עושים מעין אנליזת פרמטרים כדי לספק את הדרישה הפורמאלית, אך כנראה עושים זאת בדיעבד, אחרי שכבר יש להם פתרונות קונספטואלים.
ההרצאה הזאת נועדה להבהיר לחברי הסגל מהו התהליך הנלמד בתכן הנדסי מתקדם כך שיוכלו לדרוש את היישום שלו מהסטודנטים שהם מנחים או מלווים או בוחנים בפרויקטי הגמר.

על המרצה: לאהוד קרול תארים בהנדסת מכונות מהטכניון (ראשון 1980, שני 1986, שלישי 1989). היה חבר סגל באוניברסיטת Texas A&M והאוניברסיטה של מיזורי בקנזס סיטי בארה”ב (1989-2000), ומכללת אורט בראודה (2000-2008 ו-2015-עכשיו). בשנים 2008-2015 היה עמית מחקר בכיר בפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון. אהוד כיהן פעמיים כראש המחלקה להנדסת מכונות במכללת אורט בראודה, ומשמש כיום כפרופסור חבר בה. נושאי המחקר הראשיים שלו: תיאוריות ושיטות תכן; קוגניציה בתכן; אבדוקציה; שיטות לתכן קונספטואלי ומערכתי; תכן לייצוריות, הרכבה ופירוק; חינוך הנדסי.