אין גבול: בני נוער מהגליל ישגרו לחלל ננו-לווין במסגרת נוער שוחר מדע

המכללה חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם סוכנות החלל הישראלית להפעלת תכנית ייחודית מסוגה בגליל. לפי התכנית, שתתקיים במסגרת היחידה לנוער שוחר מדע במכללה, בני נוער איכותיים המתגוררים בגליל, יפתחו, יבנו וישגרו ננו-לווין, שיבצע משימה אמיתית בחלל. התכנית תצא לדרך בחודש ינואר הקרוב, ותימשך שנתיים.

לדברי מנהל התכנית במכללה, מר שייקה שפריר, “מדובר בפריצת דרך של ממש, בני נוער המתגוררים בכרמיאל ייקחו חלק במיזם יוקרתי שיש לו מנגנוני השפעה רבים על הגליל בפרט והמדינה בכלל” . ד”ר גיא צברי וג’מאל בוקאי, ממובילי המיזם, מציינים כי לתכנית יתקבלו בני נוער מכיתות י’, שיעברו מבחני קבלה קפדניים וראיון אישי.

במהלך התכנית התלמידים ייחשפו לתחומי ידע מעולם הלווינים בפרט והטכנולוגיה בכלל, יפגשו מומחים בתחומי החלל, ייחשפו למחקרים עדכניים ויבקרו במכוני מחקר, במוסדות אקדמיים ובתעשייה. תלמידים שיהיו מעוניינים בכך, יוכלו לכתוב עבודת גמר ברמת 5 יח’ בגרות.

איתי מלק, מנהל המרכז לנוער שוחר מדע מסכם: ” חוסנה של המדינה חייב להישען על ידע מדעי וטכנולוגי. הידע הזה טמון במשאב האנושי המצוי בשפע בגליל. אנו פועלים ככל יכולתנו לפתוח את השערים לעולם המדע והטכנולוגיה בפני בני הנוער בגליל ולאפשר להם לפרוץ דרך אל העתיד”.