כנס האיכות ה-10 של הצפון התקיים במכללה בסימן 70 שנים למדינת ישראל

כנס האיכות “הלכה ומעשה” העשירי התקיים השנה בסימן 70 שנה למדינת ישראל, בהשתתפות אנשי תעשייה, אקדמיה וממשל, שהאזינו להרצאות בהיבטים שונים של הבטחת האיכות והבטיחות בייצור התעשייתי ובכלל, ביניהם: ניהול האיכות בעידן טכנולוגיית סייבר, חדשות מחקר בתחום הנדסת איכות, איכות קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות, ניהול סיכונים ומניעת טעויות אנוש ועוד.

בכנס השתתפו המומחים הבינלאומיים: פרופ’ סטפן שטיינר, ראש המחלקה לסטטיסטיקה ומדע אקטוארי ומנהל קבוצת המחקר הסטטיסטי העסקי-תעשייתי באוניברסיטת ווטרלו בקנדה, ופרופ’ גלית שמואלי מהמכון למדעי השירות באוניברסיטה הלאומית צינג הואה (NTHU) בטייוואן.

צפו בכתבת וידאו על הכנס:

פרופ’ שמואלי, חוקרת בתחום ה- Behavior Big Data, כריית נתונים לשם ניתוח עסקי, איכות המידע והחיזוי, ויישום של כלים אלו בהנדסת איכות, ריתקה את משתתפי הכנס בהרצאתה בנושא:”Behavioral Big Data: Why Quality Engineers Should Care?”, שהאירה את נושא המידע הנאסף על כל אדם ואדם על ידי המכשירים האלקטרונים אשר בהם הוא משתמש ומהם השימושים שנעשים במידע זה. בהמשך הנחתה יחד עם פרופ’ רון קנת סדנה שעסקה באיכות המידע שחברות וארגונים יכולים לאסוף על עצמן ומה ניתן להפיק מנתונים אלו.

פרופ’ שטיינר, חוקר בעל שם בינלאומי בתחום של שימוש במדע נתונים לשם שיפור שירותים רפואיים, תהליכים תעשייתיים ועסקיים, הרצה בנושא: “Use of baseline data in quality problem solving”.

יו”ר הכנס, פרופ’ אמיל בשקנסקי, מרצה בכיר במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה ומומחה לשיטות ניהול איכות סטטיסטיות, מציין כי הכנס היווה מפגש המשלב הקניית ידע מקצועי והחלפת דעות בין עמיתים למקצוע מהתעשייה, האקדמיה מוסדות וארגונים שונים במדינה, במיוחד בנושאים המאפיינים ארגוני פיתוח, ייצור ושירות בפריפריה.

“ישראל היא מדינה עתירת הישגים בכל תחום מתחומי החיים”, אמר פרופ’ בשקנסקי. “דומה שלאחר שבעה עשורים הפכנו לנושאי דגל בין אומות העולם ולא בכדי מדינות רבות מביטות כיום על ישראל בהשתאות ובהתפעלות – הפכנו מודל לחיקוי. לא ניתן להפריד בין הישגים מרשימים אלה לבין המושג ‘איכות’, שמגלם בתוכו השקפת עולם ודרך חיים, ואשר כנס ממשיך לקדם, להשריש ולהפנים ביתר שאת”.

עוד הוסיף פרופ’ בשקנסקי כי: “על מנת להתמודד עם שוק בינלאומי תחרותי ודרישות איכות ובטיחות הולכות וגוברות, יש להטמיע שיטות ניהול והנדסת איכות וניהול סיכונים מתקדמות. לא מעט אנשים בישראל מפתחים ומיישמים שיטות חדשות לקידום נושאים אלו והכנס היווה במה להחלפת רעיונות חדשים בין העוסקים בתחום”.

במסגרת הכנס התקיים טקס חגיגי, שבו הוענקו “כוכבי איכות” ומלגות במסגרת התכנית לעידוד המצוינות בתעשייה בצפון ע”ש דני רוזוליו ז”ל לשנת 2017-2018.