מתכנני הלווין “גליל 1” ייצגו את המכללה בטקס השקת הלווין “ונוס”

נציגים מקבוצת פיתוח הלווין “גליל-1” נבחרו לייצג את הנבחרת האיכותית שפועלת במכללה, בטקס השקת הלווין “ונוס”. בטקס החגיגי הוענק הלווין לצרפת במעמד מנכ”ל סוכנות החלל הישראלית, מנכ”ל סוכנות החלל הצרפתית ובכירים בתעשיית החלל.

תכנית “גליל-1” היא מיזם נוער משותף למכללה ולסוכנות החלל הישראלית ומטרתו לפתח לווין זעיר. “מדובר בלווין הנוער הראשון שמפותח בגליל במעבדות המכללה. בתכנית משתתפים תלמידים מצטיינים מכרמיאל, מסכנין ומעכו”, אומר איתי מלק, מנהל היחידה לנוער שוחר מדע במכללה.\

התלמידים דניאל דוברין (אורט פסגות כרמיאל), אמילי טויבר (אורט דרסקי עכו) ואברהים בהאא גנאים (תיכון אל בשער סכנין), לצד מר אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית.

צוות מתכנני “גליל 1” עם ד”ר גיא צברי, מוביל התכנית מטעם היחידה לנוער שוחר מדע במכללה.