הישג משמעותי למכללה. בעקבות יוזמה של סטודנטים מהמחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה, צירף ארגון FoodTech Nation את המכללה לרשימת המוסדות האקדמיים הפועלים בחסותו. מהלך זה נועד לקדם חדשנות וטכנולוגיות מתקדמות, שיובילו את תעשיית המזון המסורתית לעבר עתיד מקיים ויעיל יותר.
ארגון FoodTech Nation הוקם מתוך הבנה כי תעשיית המזון, אחת הגדולות בעולם, נשענת כיום על טכנולוגיות מיושנות היוצרות חוסר יעילות ואתגרים גלובליים, כלכליים וסביבתיים. הארגון חרת על דגלו לקדם פתרונות טכנולוגיים לייצור מזון איכותי בדרכים כלכליות ומקיימות יותר. מאז הקמתו לפני כחמש שנים, הצטרפו לארגון המוסדות האקדמיים המובילים בישראל, בהם הטכניון והאוניברסיטאות ת"א, העברית, בר-אילן ובן-גוריון.
לאחרונה, יזמה המכללה שיתוף פעולה עם הארגון והחלה לפעול עמו, תודות ליוזמה נמרצת של קבוצת סטודנטים מהמחלקה. הסטודנטים יצרו קהילה פעילה, חילקו ביניהם תפקידים והובילו לכך שהמהלך יניב תוצאות בשטח. "אני גאה להיות חלק מהפרויקט המדהים הזה", אמר איתי זיו, מנהל התוכן של התוכנית. "בזכות הצוות שהקמנו, אנו בונים קשר חזק ומשמעותי בין תעשיית המזון לסטודנטים של המכללה". גם הסטודנטית סמאא חמאדה, מנהלת הקהילה, בירכה על המהלך: "מרגש לראות את הפרויקט מעורר ההשראה הזה מתממש. אני מצפה בקוצר רוח לפעילויות שאנו מתכננים להמשך".
התוכנית יצאה לדרך לפני כשבועיים בחסות המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה והעומדת בראשה, ד"ר לילך יסעור-קרוח, חוקרת מוערכת בתחום. במסגרת התוכנית, הכוללת שישה מפגשים, מגיעים לקמפוס דוברים מובילים מתעשיית הפודטק הישראלית והבינלאומית. אירוע החשיפה התקיים ב-25.11.25 וכלל הרצאה של פרופ’ תמיר טולר, מייסד חברת Imagindairy ומחלוצי הביולוגיה הסינתטית בעולם. טולר הציג כיצד שימוש באלגוריתמיקה ובינה מלאכותית (AI) תורם להבנת מערכות ביולוגיות ובפיתוח הדור הבא של מזון ותרופות.
במפגש הפתיחה של התכנית הרצה בני נופך, מייסד ושותף-מנהל בקרן Milk & Honey Ventures וחבר בארגון הגג של פודטק-ניישן. נופך סקר את מעמדה של ישראל כמעצמה עולמית בהשקעות ובחדשנות בתחום החלבונים האלטרנטיביים. "זכינו לארח את בני נופך במכללה וזהו כבוד רב", ציין מנהל התוכנית, הסטודנט מור ארצי. ״בני העניק לסטודנטים תמונת מצב מעמיקה על מגמות ביוטכנולוגיות, דינמיקות שוק ואתגרים רגולטוריים, לצד ההשפעה הגוברת של ה-AI. היכולת שלו להנגיש תהליכים מורכבים העניקה לנו הבנה של המגמות בתעשיית הפודטק. מפגש זה מהווה אבן דרך חשובה עבור FoodTech Nation במכללה".
מפגש נוסף בסדרה נערך עם אייל אקרמן, נציג ארגון Vegan Friendly, שהציג את התפתחות הטבעונות בישראל ממגמה נישתית למנוע צמיחה כלכלי המשפיע ישירות על תעשיית הפודטק.
לדברי ליאור שחר, סטודנטית בשנה ד' ומנהלת השיווק של התוכנית, המיזם נועד לחבר את האקדמיה לתעשייה: "המטרות שלנו הן לחשוף את הסטודנטים לצרכים ולאתגרים של תעשיית הפודטק, ולהקנות להם כלים וחשיבה יזמית. אנו שואפים ליצור אקוסיסטם שיחבר בין רעיונות אקדמיים לחדשנות יישומית. אני שמחה לציין שהמפגשים עוררו עניין רב והגיעו אליהם סטודנטים מכלל מגמות הלימוד".
כיתובי תמונות:
- בצילום הראשי: מובילי התוכנית במכללה (מימין לשמאל): מור בוחניק (מנהל הלוגיסטיקה), ליאור שחר (מנהלת השיווק), מור ארצי (מנהל התוכנית) וסמאא חמאדה (מנהלת הקהילה).
- בצילום האמצעי: משתתפי תוכנית FoodTech Nation Braude
- בצילום התחתון: בני נופך, שותף-מנהל בקרן Milk & Honey Ventures, בהרצאה לסטודנטים (צילומים: יניב שתיל)