המחקר שהוליד חברת סטארט-אפ

עודכן ב- 12/08/24

ד”ר לילך יסעור-קרוח, מרצה בכירה במחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה במכללה, וראשת המחלקה המיועדת, חוקרת שימוש בחיידקים כמדבירים ביולוגים. הרעיון הינו להשתמש בחיידקים המאכלסים את רקמות הצמחים כ"פרוביוטיקה" ובכך להגן על הצמחים מפני מחלות ושאר נזקי הסביבה. יתרה מזאת: התמקדות ביחסי חיידק- צמח אפשר ללילך ולשותפיה מהאוניברסיטה העיברית לפתח עלי מאכל פרוביוטיים- צמחים המועשרים בפרוביוטיקה אנושית ובכך מועילים לאדם הצורך אותם הן בזכות הערכים התזונתיים של הירק והן בזכות אכלוס מיטיב של חיידקים מועילים. ד”ר יסעור קרוח סיפרה על הממצאים הללו בכנס המחקר שהתקיים לאחרונה בקמפוס. המחקר הוליד הקמת חברת הזנק, בשיתוף המכללה, בסיוע חברת היישום שלה “אופק אשכולות” ובתמיכת קרן ההשקעות JVP. המחקר והפיתוח של חברת ההזנק נמצא במכללה המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה וכבר הראה שניתן לייצר צמחי מאכל שונים, המועשרים בפרוביוטיקה. 

צפו בראיון שקיימנו עם ד"ר יסעור קרוח על המחקר והרעיון היישומי שנולד בעקבותיו:

 

 

 

 

 

 

ייעוץ לימודים

  • Hidden