פרופ’ אריק מזור מאוניברסיטת הרווארד, הרצה בפני אנשי סגל המכללה על שיטת ההוראה שפיתח

האם שיטת החינוך באקדמיה תעבור מהפך בשנים הקרובות ? פרופ’ אריק מזור, מרצה בכיר מאוניברסיטת הארוורד, התייחס לשאלה הזאת בהרצאה שנתן במכללה בתאריך 11.1.18.

פרופ’ מזור בא מתחום הפיזיקה והחדשנות והגישה שלו מיושמת בהוראת תחומי המדעים וההנדסה. הוא המציא ופיתח שיטת הוראה אינטראקטיבית לכיתות גדולות, ויישם הלכה למעשה את שיטת ההוראה Peer Instruction -הוראה פעילה שמתבססת על למידה בצוותים ומייצרת הבנה. השיטה תפסה תאוצה בארה”ב וברחבי העולם, וגם בישראל ישנם מרצים למדעים מדויקים שמיישמים אותה, כולל במכללה שלנו. פרופ’ מזור הוא מרצה בעל הכרה בינלאומית, ודובר מבוקש אשר זכה בפרסים רבים.

פרופ’ אריק מזור, אוניברסיטת הרווארד

להרצאה שלו בנושא Innovation in education to educate innovators , הגיעו עשרות מרצים מהמכללה וממוסדות אקדמיים נוספים בארץ. הוא התייחס לדרך ההוראה המסורתית אל מול השיטה החלופית להנעת הלומד והפעיל את הקהל לצורך הדגמת השיטה. בתום ההרצאה נערך מפגש בין פרופ’ מזור לבין הנהלת המכללה, ובה דנו באפשרויות לשיתופי פעולה עתידיים וליישום שיטת הההוראה שלו במכללה.

בצילום: פרופ’ מזור לצד פרופ’ זאב ברזילי, המשנה לנשיא המכללה,
וד”ר נירית גביש, ראש המרכז לקידום ההוראה והלמידה במכללה

לצפייה בהרצאה של פרופ’ מזור אתם מוזמנים להכנס לסרטון הבא: