ראשת המחלקה – יאנה מלניקוב
דקנט הסטודנטים הוא הרשות המרכזית במכללה הפועלת לרווחת הסטודנטים. הדקנט תומך בסטודנטים בהיבטים לימודיים, חברתיים, אישיים וכלכליים, בכדי שיוכלו להשלים את לימודיהם במכללה בהצלחה כדי שחוויית הלמידה והשהות במכללה יהיו נעימים ככל האפשר.
בדקנט הסטודנטים פועלים מומחים העוסקים בתחומים שונים: אסטרטגיות למידה, ייעוץ רגשי, התמודדות עם לקויות למידה ומוגבלויות רפואיות, בחירת מסלול לימודים וייעוץ קריירה, מלגות, מעורבות חברתית ועוד. פעילות הדקנט נעשית תוך שיתוף פעולה הדוק עם היחידות האקדמיות והמִנהליות במכללה, אגודת הסטודנטים וגורמי חוץ. הדקנט מציע לציבור הסטודנטים אוזן קשבת ויד תומכת ושואף לעזור לסטודנטים לנצל את יכולותיהם ולהגשים את שאיפותיהם, כך שיצאו לעולם התעסוקה מצוידים בידע ובמיומנויות הנחוצים בכדי להשתלב בו בהצלחה.
מדור מלגות בדקנט מסייע לסטודנטים במימון שכר הלימוד. המדור מכוון ומייעץ לסטודנטים אודות מגוון ערוצי המלגות הקיימים וכן מגייס כספים וממליץ על סטודנטים בפני קרנות חיצוניות.
מלגת סיוע כלכלי – מיועדת לסטודנטים על בסיס מצב סוציו-אקונומי. קבלת המלגה מותנית בפעילות חברתית. פטורים מביצוע פעילות חברתית:
מלגת אגודת הסטודנטים – מבוססת על נתוני הסטודנט (האם הסטודנט עובד/ שירת בשירות צבאי/לאומי, משרת במילואים/ שוכר דירה וכו'). המלגה מותנית בביצוע פעילות חברתית במסגרת אגודת הסטודנטים.
ניתן להגיש בקשות למלגות סיוע כלכלי ולמלגות אגודת הסטודנטים באמצעות תחנת המידע לסטודנט, בצירוף מסמכים.
מלגה על סמך הישגים בלימודים – המלגה מיועדת לסטודנטים שהצטיינו בשנים אקדמיות א', ב', ג' (סטודנטים מצטיינים בגין שנה ד', יקבלו תעודת הצטיינות בטקס הבוגרים).
סטודנט שנמצא חייב בוועדת משמעת בכל עבירה שהיא, לא יוכל להיכלל למשך שנתיים ברשימת המצטיינים (השנה שבה בוצעה העבירה והשנה שלאחריה) ויהיה מנוע מלקבל מלגת הצטיינות, אות הערכה או הצטיינות בלימודים.
מלגת מצטייני ראש מחלקה – המלגה תוענק לסטודנטים שממוצע ציוניהם השנתי המצטבר גבוה מ-87.0 והם ממוקמים ב-15% העליונים מתוך כל הסטודנטים במחלקה. ממוצע הציונים יחושב שנתית ויתייחס לכל הקורסים בשנת ההצטיינות הנבדקת, למעט קורסים עם "פטור". בספירת נקודות הזכות יילקחו בחשבון רק קורסים שנלמדו בשנת ההצטיינות הנבדקת (צבירה של 32 נקודות זכות לפחות בתום שנה א' ושל 36 נקודות זכות לפחות בתום שנה ב' ושנה ג'). קבלת המלגה מותנית בפעילות חברתית.
מלגת מצטייני נשיא – המלגה תוענק לסטודנטים שממוצע ציוניהם השנתי המשוקלל גבוה מ- 92.0 והם ממוקמים ב-3% העליונים מתוך כלל הסטודנטים במחלקה (נכללים ב-15%). ממוצע הציונים יחושב שנתית ויתייחס לכל הקורסים בשנת ההצטיינות הנבדקת, למעט קורסים עם "פטור". בספירת נקודות הזכות יילקחו בחשבון רק קורסים שנלמדו בשנת ההצטיינות הנבדקת (צבירה של 32 נקודות זכות לפחות בתום שנה א' ושל 36 נקודות זכות לפחות בתום שנה ב' ושנה ג'). קבלת המלגה מותנית בפעילות חברתית.
כדי לאפשר למספר גדול של סטודנטים ליהנות ממלגות המכללה, לא יהיה כפל מלגות מצוינות והצטיינות. לפיכך סטודנט בתוכנית המצוינות העומד בתנאים להצטיינות – יקבל את המלגה הגבוהה מבין השתיים וכן תעודת הצטיינות.
מלגת הצטיינות בספורט – מוענקת לסטודנטים החברים בנבחרות הספורט של המכללה בהתאם להישגיהם בייצוג המכללה בתחרויות אס"א.
מלגת אותות הערכה – מוענקת לסטודנטים שפעלו בפעילות יוצאת דופן או תרמו בצורה משמעותית לקהילה במסגרת הקרן/היחידה למעורבות חברתית. הסטודנטים הומלצו על ידי גופים וקרנות במכללה ומחוצה לה.
מלגות משולבות – המכללה, בשיתוף קרנות ועמותות חיצוניות, מעניקה לסטודנטים מלגות במימון משולב: נוסף על סיוע כלכלי מעניקות הקרנות סיוע רגשי וליווי אישי, סדנאות, סיוע בשיעורי עזר, הכוון תעסוקתי וכו'.
מלגות מקרנות חיצוניות – מדור מלגות מסייע לסטודנטים בהכוונתם לקרנות חיצוניות ולתוכניות המעניקות מלגות כגון: קרן אימפקט, עתידים לתעשייה, ארתקאא, קרן קיימת לישראל ועוד.
מענקי סיוע מיוחדים – ניתנים על פי קריטריונים של מצב כלכלי קשה במיוחד. הפנייה תתבצע ישירות אל מזכירת דקנט הסטודנטים.
מלגות פר"ח – סטודנטים הפעילים במסגרת פר"ח (פרויקט חונכות) מקבלים בתמורה לפעילותם מלגה המכסה מחצית משכר הלימוד השנתי ועד לשכר לימוד מלא (ללא תלות במצבו הכלכלי). במסגרת הפרויקט סטודנט בפר"ח חונך סטודנט אחר במכללה או תלמיד בית-ספר במשך כ-4 שעות שבועיות, במהלך שנת הלימודים. ההרשמה באמצעות אתר פר"ח
הערות:
מידע מפורט על מגוון המלגות באתר הדקנט
הודעות על פתיחת המלגות השונות מופיעות בתחנת המידע לסטודנט ובדפי הפייסבוק והאינסטגרם של הדקנט.
מלגות משרד הביטחון
מלגת הפריפריה – זכאים למלגה סטודנטים בשנה הראשונה ללימודים, המשוחררים עד 5 שנים מתום שירות הצבאי או לאומי מלא, זכאים למימון מלא של שכר הלימוד וילמדו שנת לימודים ראשונה בחינם.
ממדים ללימודים –סטודנטים המשוחררים עד 3 שנים מתום שירות צבאי מלא ומהאוכלוסיות הבאות: לוחמים, הוכרו כחיילים בודדים, זכאי תשמ"ש (תשלומי משפחה), עולים חדשים ובני מיעוטים – יהיו זכאים בנוסף על שנה ראשונה חינם – גם למימון של 75% משכר הלימוד למשך 3 שנים נוספות (25% ימומנו מהפיקדון הצבאי של הסטודנט).
הטבת מכינה – סטודנטים המשוחררים עד 5 שנים לאחר מכינה בכל מוסד אקדמי ועומדים בקריטריונים סוציו-אקונומיים של משרד הביטחון, זכאים להטבת מכינה בסך 5,000 ₪ לכל שנת לימוד למשך 3 שנים.
הרשמה למלגות משרד הביטחון: יש למלא הצהרה באתר להכוונת חיילים משוחררים. המלגות מועברות ישירות לפיקדון הצבאי של הסטודנט בתום שנה אקדמית.
לפרטים נוספים: מוקד משרד הביטחון 03-7776770
הסדרי מימון
המכללה, בשיתוף עם קרן שכ"ל, (שקט כלכלי לסטודנט) מציעים לסטודנטים מסלולי מימון לתשלום שכר הלימוד השנתי או להוצאות מחיה, בפריסת תשלומים ארוכת טווח ואפשרות לתשלום שכר הלימוד עד שנה לאחר קבלת התואר. הסדר המימון עבור שכר לימוד הוא בסבסוד הריבית על ידי המכללה בהתאם לאישור דקנט הסטודנטים.
להגשת בקשה יש להיכנס לאתר שכ"ל
או לפנות במייל: service@sachal.co.il
לפרטים נוספים ניתן לפנות למוקד קרן שכ"ל 03-9635856.
הלוואות ומלגות משרד החינוך – מלגות והלוואות אלו ניתנות לסטודנטים במועדים הנקבעים על ידי משרד החינוך ומתפרסמים בתחנת המידע לסטודנט. הרישום יתבצע בצורה מקוונת דרך אתר משרד החינוך.
סיוע לסטודנטים מהחברה האתיופית
סטודנטים מהחברה האתיופית זכאים למלגת מעטפת בכל שנת לימודים ולהחזר הוצאות עבור השירותים הבאים:
המרכז לפיתוח קריירה נותן מענה לצורך של סטודנטים במכללה בשירותים ובתמיכה בתחום התעסוקתי בשלבים השונים של לימודיהם.
המרכז נועד להרחיב את התודעה לגבי חשיבות פיתוחם של מסלולי קריירה אישיים, לחזק קשרים עם התעשייה ולתת מענה ממוקד ומעשי לסטודנטים ולמועמדים ללימודים, בהתאם לצרכיהם הייחודיים. צוות המרכז כולל: פסיכולוגית תעסוקתית, יועצת קריירה ואחראית על קשרי מעסיקים. המרכז מתמקד בעיקר בסיוע לסטודנטים בשנים המתקדמות (ג' ו- ד') אך גם סטודנטים בשנה א' ו-ב' ובוגרים מוזמנים ליהנות ממגוון שירותי המרכז.
פעילויות שהמרכז לפיתוח קריירה מציע:
מטרת המדור לקידום הסטודנט היא לאפשר לכל סטודנט למצות את יכולותיו באופן מיטבי ולסייע בהתמודדות עם קשיים לימודיים, רגשיים או חברתיים. היועצות והמומחים במדור מסייעים בהבנת הקושי ובהגדרתו, בתמיכה, במתן כלים בהתאם להגדרת הקושי, בהפניה לסיוע מקצועי נוסף ובתיווך למחלקה האקדמית במידת הצורך.
צוות המדור מורכב מאנשי מקצוע מתחומי הייעוץ והטיפול. השיחות הינן דיסקרטיות כמתחייב מסוג זה של שירות. העברת מידע תעשה בהתאם לצורך ורק באישור בכתב של הסטודנט ובחתימה על ויתור סודיות.
המדור מציע שירותי ייעוץ לימודי, ייעוץ רגשי ותמיכה בסטודנטים עם צרכים מיוחדים (לקויות למידה ומגבלות רפואיות).
שרותי ייעוץ לימודי-רגשי
תפקיד היועצות במדור לסייע לכל סטודנט להביא לידי ביטוי את הפוטנציאל הלימודי שלו, מאחר שקיים קשר ישיר בין היכולת לממש את הפוטנציאל הלימודי לבין מצבי חיים, מצבים רגשיים, מצבים חברתיים ומשפחתיים. מטרת הייעוץ היא לאתר מקורות קושי, לסייע בהתמודדות עם קשיים אלו ולהפנות את הסטודנט לגורמי תמיכה נוספים במכללה בהתאם לצורך.
היועצות מסייעות לסטודנט לזהות את הקשיים המשפיעים על הלמידה שלו, כמו מיומנויות למידה חסרות, קשיים בניהול זמן, דחיינות, חרדת בחינות או קשיים הקשורים למצוקות רגשיות המשפיעות על הלמידה כגון מתחים, חרדות, מצבי רוח, משברים רגשיים/ זוגיים/ משפחתיים, דימוי עצמי ירוד, קשיים חברתיים, קשיי הסתגלות למכללה וללמידה ועוד.
הייעוץ ניתן באופן פרטני או קבוצתי בהתאם לצורך, סדנאות ממוקדות (התמודדות עם לחץ, חרדת בחינות, ניהול זמן, חרדת קהל) ועוד. הייעוץ ניתן על ידי אנשי מקצוע מתחום הייעוץ והטיפול.
הייעוץ דיסקרטי וניתן תוך שמירה על כללי האתיקה והסודיות.
נושאי הייעוץ
הסתגלות למכללה וללימודים:
קשיים בלמידה בהיבטים הבאים:
מצבי לחץ וחרדה:
קשיים רגשיים – חוסר ביטחון, עצב, מתח, לחץ, שינויים במצב הרוח
קשיים חברתיים – בדידות, חרדה חברתית
קשיים משפחתיים – משבר משפחתי, ציפיות של ההורים
משבר אישי – אובדן, פרידה מבן זוג, תחושות כישלון
הפסקות לימודים – מומלץ לסטודנטים שמחליטים על הפסקת לימודים יזומה או שלימודיהם הופסקו על ידי המכללה לפנות ליועצים
אנו ממליצים לכל סטודנט הצופה שייתקל בקשיים לפנות אלינו עוד לפני תחילת הלימודים, בכדי שנוכל לסייע לו מיד בתחילת השנה.
תוכנית מאל"ת (מצב אקדמי לא תקין)
תוכנית מאל"ת היא תוכנית תמיכה שמפעיל הדקנט עבור סטודנטים שסיימו שנה א' במצב אקדמי לא תקין, כדי למנוע את נשירתם מלימודים. בשלב ראשון כל סטודנט/ית עובר/ת ריאיון אישי מקיף ומעמיק לבירור הקשיים שלו/ה וסיבותיהם, ובהמשך נבנית עבורו/ה תוכנית סיוע אישית המותאמת לצרכיו/ה. הסיוע כולל אחד או יותר מבין כלי התמיכה המגוונים, פרטניים וקבוצתיים, שמציע הדקנט: עזרה לימודית וחונכות, אימון אישי אקדמי לשיפור ניהול הלמידה, ייעוץ באסטרטגיות למידה, הכוון קריירה, ייעוץ בארגון זמן ובהתמודדות עם חרדת בחינות, ייעוץ רגשי ועוד.
מרכז התמיכה לסטודנטים עם צרכים ייחודיים
המדור לקידום הסטודנט מסייע לסטודנטים עם לקויות למידה/הפרעות קשב, מגבלות פיזיות ומוטוריות/רפואיות/נפשיות, וכן לסטודנטים עם לקות חושית.
המדור מעניק סיוע מקצועי שמטרתו להקנות לכל סטודנט שוויון הזדמנויות אקדמי ולאפשר לו למצות את מלוא הפוטנציאל האישי. בנוסף, פועל הדקנט להנגשת הקמפוס לסטודנטים עם מוגבלויות.
שירותי התמיכה כוללים:
ייעוץ אישי – מתן ייעוץ והכוונה לסטודנט בהתאם לצרכיו ובניית תוכנית תמיכה אישית, תוך התייחסות לנקודות החוזק ולמוקדי הקושי שלו.
התאמות בבחינות – התאמות יינתנו לסטודנטים על פי הקריטריונים הבאים:
לקויות למידה/ הפרעות קשב
סטודנטים עם מוגבלות פיזית/ חושית/ קוגניטיבית/ נפשית/ מחלות כרוניות/ לקויות רפואיות
הסיוע כולל שיחת היכרות לבדיקת צרכי הסטודנט, מתן מידע והכוונה לשירותי סיוע הקיימים במכללה, התאמות לבחינות ותיווך לגורמים במכללה, סיוע במיצוי זכויות וקשר עם מוסדות ציבור ועמותות (כגון ביטוח לאומי).
סטודנטים המבקשים התאמות בבחינות בגין המגבלות לעיל מתבקשים להגיש לרכזת הנגישות טופס בקשה לוועדה רפואית בצירוף אישור מרופא מומחה בלבד, עד שבועיים לאחר תחילת כל סמסטר. טפסים שלא יוגשו בזמן – הטיפול בהם יתעכב ויועבר לסמסטר הבא.
סטודנטיות בהיריון ובשמירת היריון, סטודנטים וסטודנטיות לאחר לידה, אימוץ או קבלת ילד למשמורת: סטודנטית הנמצאת בשמירת היריון או בטיפולי פוריות במשך 21 ימים ומעלה במהלך הסמסטר וכן סטודנט או סטודנטית בחופשת לידה או אימוץ או משמורת במשך 21 ימים ומעלה במהלך סמסטר, יכולים להגיש בקשה להתאמות.
יש למסור אישורים על שמירת היריון/ טיפולי פוריות/ לידה/ אימוץ לדקנט הסטודנטים תוך שבועיים מתחילת התקופה הרלוונטית ולצרף את רשימת הקורסים, המעבדות, הסדנאות והעבודה המעשית שהסטודנט/ית משתתף/ת בה.
פרטים נוספים ניתן לראות בנוהל המפורסם באתר המכללה.
שיעורי עזר (סל"א – סיוע לימודי אקדמי) סטודנטים המאובחנים כבעלי לקויות למידה/הפרעת קשב או מגבלות פיזיות/רפואיות וכן סטודנטים אחרים המעוניינים לשפר את הישגיהם ואת דרכי הלמידה שלהם, יכולים להגיש בקשה לקבלת שיעורי עזר. עדיפות לקבלת שיעורי עזר נקבעת בהתאם לקריטריונים לזכאות המופיעים באתר המכללה. ניתן להגיש בקשה באמצעות אתר האינטרנט של פרויקט סל"א. השיעורים ניתנים על ידי סטודנטים מצטיינים משנים מתקדמות.
חונכות אישית – סטודנטים המאובחנים כבעלי לקויות למידה/הפרעת קשב וסטודנטים עם מגבלות פיזיות/רפואיות יכולים להגיש בקשה לקבלת חונך אישי. החונך מלווה את הסטודנט במהלך כל שנת הלימודים ומסייע לו במקצועות הלימוד השונים ובהקניית הרגלי למידה יעילים. ניתן להגיש בקשה על ידי מילוי טופס פנימי אצל מזכירת המדור לקידום הסטודנט בדקנט. העדיפות לקבלת חונכות תיקבע בהתאם לאופי הלקות ולעוצמת הלקות.
כרטיסי צילום – מיועד לסטודנטים המתקשים לכתוב בזמן הרצאות ו/או לסטודנטים שכתב ידם בלתי קריא.
חדר טכנולוגיה מסייעת (חט"מ) – חדר בדקנט המכיל עמדות מחשב עם חיבור לרשת, סורק, תוכנות ייחודיות להקראת טקסטים, להגדלת המסך וכו'.
חדר למידה שקט – חדר בדקנט המיועד לסטודנטים הזקוקים לסביבת לימודים שקטה. החדר מכיל כיסאות נוחים ושולחנות גדולים.
סיוע פרטני/ קבוצתי לשיפור מיומנויות למידה – הקניית כלים וטכניקות יישומיות לפיתוח ושיפור אסטרטגיות הלמידה של הסטודנט, כגון: ארגון זמן, עיבוד וסיכום הרצאות, טכניקות לשיפור הזיכרון, הכנה לבחינות ועוד.
תוכנית תמיכה בסטודנטים מהחברה הערבית
במסגרת הפעלת תוכנית ההנגשה הלאומית לחיזוק אוכלוסיות מגוונות באקדמיה, מופעלת בדקנט תוכנית לקידום סטודנטים מהחברה הערבית. במסגרת התוכנית ניתנת לסטודנטים מהחברה הערבית תמיכה ייחודית ומותאמת, בנוסף לשירותי התמיכה הכלליים הניתנים לכלל הסטודנטים במכללה.
מטרת התוכנית הינה לעודד ולקדם את תחושת הקשר והשייכות בקמפוס ולתת לסטודנטים אפשרות למימוש הפוטנציאל הלימודי, בשאיפה לצמצם נשירה ולהעלות את ההישגים האקדמיים. בנוסף, אנו מעודדים שיח משותף, היכרות והידברות בין סטודנטים ממגזרים שונים בקמפוס.
להלן חלק מהפעילויות המתקיימות במסגרת תוכנית התמיכה:
צעד לפני כולם: תוכנית לסטודנטים מהחברה הערבית המתחילים לימודיהם במכללה. התוכנית נפתחת חודש לפני פתיחת שנת הלימודים והעזרה ניתנת במישור החברתי-הסתגלותי ובמישור הלימודי.
חונכות אישית-חברתית: מתן יד תומכת לסטודנטים מן החברה הערבית המתחילים לימודיהם במכללה. החונכים הם אוזן קשבת לחניכים שלהם, הם יתמכו בהם וישמשו להם לעזר בכל נושא שיתקשו בו (לדוגמא: בניית תוכנית לימודים, התארגנות, הסתגלות חברתית, עזרה בשפה העברית וכו’).
חונכות אקדמית אישית וקבוצתית: תוכנית תגבור אקדמית הכוללת שלוש תת-תוכניות: שיעורי עזר פרטניים, סדנאות גדולות במקצועות בסיס וסדנאות בקבוצות קטנות המועברות בשפה הערבית.
סדנאות לשיפור הלמידה: סדנאות עם דגש על מיומנויות למידה אפקטיביות כמו ארגון זמן, התמודדות במצבי עומס ועוד.
ייעוץ אישי לסטודנטים: הייעוץ ניתן על ידי יועצים מהחברה הערבית בנושאים שונים כמו מיומנויות למידה, ייעוץ נפשי, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ לסטודנטים עם לקות למידה ועוד.
מימון עלויות אבחון ליקויי למידה או טיפול נפשי: מימון עלויות אבחון או טיפול נפשי
לסטודנטים בהתאם לקריטריונים כלכליים.
סיוע למשרתים במילואים
המכללה מעריכה את משרתי המילואים ונותנת להם סיוע אקדמי. דקנט הסטודנטים מטפל בהגשת בקשות לולת"מ לביטול או דחייה של שירות מילואים במהלך הלימודים: השאלת NetStick לתקופת המילואים; מועדי בחינה מיוחדים; שיעורי עזר; צילומים; הארכת זמן בבחינות; נקודות זכות אקדמיות; קורס חוזר; ניקוד לזכאות למלגות ולמעונות וכניסה לחדר הכושר ועוד.
על הצטיינות בפעילות למען הסטודנטים המשרתים במילואים זכתה המכללה באות מגן המילואים משרד הביטחון לשנת 2017.
בעקבות חקיקה בכנסת והחל מתשע"ט, סטודנטים ששירתו במילואים, בתנאים מסוימים, זכאים לנקודות זכות אקדמיות על השירות. פרטים ב"נוהל פעילות חברתית וקהילתית" באתר המכללה.
טיפול פסיכולוגי
תקופת הלימודים האקדמיים מהווה תקופה משמעותית בחייו של הסטודנט. לצד היותה תקופה מרגשת של צמיחה והתפתחות, היא עלולה גם להיות מלווה בקשיים מסוגים שונים שישפיעו על איכות חייו של הסטודנט, על תחושת הרווחה האישית שלו ועל הישגיו הלימודיים. הטיפול הפסיכולוגי נועד כדי לתת מענה לסטודנטים החווים מצוקה רגשית על רקע לימודי, אישי, משפחתי או אחר.
הטיפול הינו מסובסד ומתקיים בשולי הקמפוס על מנת לאפשר פרטיות. במידת הצורך, יופנה הסטודנט לגורמי טיפול מחוץ למכללה.
מטרת המדור לקידום הסטודנט היא לאפשר לכל סטודנט למצות את יכולותיו באופן מיטבי ולסייע בהתמודדות עם קשיים לימודיים, רגשיים או חברתיים. היועצות והמומחים במדור מסייעים בהבנת הקושי ובהגדרתו, בתמיכה, במתן כלים בהתאם להגדרת הקושי, בהפניה לסיוע מקצועי נוסף ובתיווך למחלקה האקדמית במידת הצורך.
צוות המדור מורכב מאנשי מקצוע מתחומי הייעוץ והטיפול. השיחות הינן דיסקרטיות כמתחייב מסוג זה של שירות. העברת מידע תעשה בהתאם לצורך ורק באישור בכתב של הסטודנט ובחתימה על ויתור סודיות.
המדור מציע שירותי ייעוץ לימודי, ייעוץ רגשי ותמיכה בסטודנטים עם צרכים מיוחדים (לקויות למידה ומגבלות רפואיות).
תפקיד היועצות במדור לסייע לכל סטודנט להביא לידי ביטוי את הפוטנציאל הלימודי שלו, מאחר שקיים קשר ישיר בין היכולת לממש את הפוטנציאל הלימודי לבין מצבי חיים, מצבים רגשיים, מצבים חברתיים ומשפחתיים. מטרת הייעוץ היא לאתר מקורות קושי, לסייע בהתמודדות עם קשיים אלו ולהפנות את הסטודנט לגורמי תמיכה נוספים במכללה בהתאם לצורך.
היועצות מסייעות לסטודנט לזהות את הקשיים המשפיעים על הלמידה שלו, כמו מיומנויות למידה חסרות, קשיים בניהול זמן, דחיינות, חרדת בחינות או קשיים הקשורים למצוקות רגשיות המשפיעות על הלמידה כגון מתחים, חרדות, מצבי רוח, משברים רגשיים/ זוגיים/ משפחתיים, דימוי עצמי ירוד, קשיים חברתיים, קשיי הסתגלות למכללה וללמידה ועוד.
הייעוץ ניתן באופן פרטני או קבוצתי בהתאם לצורך, סדנאות ממוקדות (התמודדות עם לחץ, חרדת בחינות, ניהול זמן, חרדת קהל) ועוד. הייעוץ ניתן על ידי אנשי מקצוע מתחום הייעוץ והטיפול.
הייעוץ דיסקרטי וניתן תוך שמירה על כללי האתיקה והסודיות.
הסתגלות למכללה וללימודים:
קשיים בלמידה בהיבטים הבאים:
מצבי לחץ וחרדה:
קשיים רגשיים – חוסר ביטחון, עצב, מתח, לחץ, שינויים במצב הרוח
קשיים חברתיים – בדידות, חרדה חברתית
קשיים משפחתיים – משבר משפחתי, ציפיות של ההורים
משבר אישי – אובדן, פרידה מבן זוג, תחושות כישלון
הפסקות לימודים – מומלץ לסטודנטים שמחליטים על הפסקת לימודים יזומה או שלימודיהם הופסקו על ידי המכללה לפנות ליועצים
אנו ממליצים לכל סטודנט הצופה שייתקל בקשיים לפנות אלינו עוד לפני תחילת הלימודים, בכדי שנוכל לסייע לו מיד בתחילת השנה.
תוכנית מאל”ת היא תוכנית תמיכה שמפעיל הדקנט עבור סטודנטים שסיימו שנה א’ במצב אקדמי לא תקין, כדי למנוע את נשירתם מלימודים. בשלב ראשון כל סטודנט/ית עובר/ת ריאיון אישי מקיף ומעמיק לבירור הקשיים שלו/ה וסיבותיהם, ובהמשך נבנית עבורו/ה תוכנית סיוע אישית המותאמת לצרכיו/ה. הסיוע כולל אחד או יותר מבין כלי התמיכה המגוונים, פרטניים וקבוצתיים, שמציע הדקנט: עזרה לימודית וחונכות, אימון אישי אקדמי לשיפור ניהול הלמידה, ייעוץ באסטרטגיות למידה, הכוון קריירה, ייעוץ בארגון זמן ובהתמודדות עם חרדת בחינות, ייעוץ רגשי ועוד.
המדור לקידום הסטודנט מסייע לסטודנטים עם לקויות למידה/הפרעות קשב, מגבלות פיזיות ומוטוריות/רפואיות/נפשיות, וכן לסטודנטים עם לקות חושית.
המדור מעניק סיוע מקצועי שמטרתו להקנות לכל סטודנט שוויון הזדמנויות אקדמי ולאפשר לו למצות את מלוא הפוטנציאל האישי. בנוסף, פועל הדקנט להנגשת הקמפוס לסטודנטים עם מוגבלויות.
שירותי התמיכה כוללים:
ייעוץ אישי – מתן ייעוץ והכוונה לסטודנט בהתאם לצרכיו ובניית תוכנית תמיכה אישית, תוך התייחסות לנקודות החוזק ולמוקדי הקושי שלו.
התאמות בבחינות – התאמות יינתנו לסטודנטים על פי הקריטריונים הבאים:
לקויות למידה/ הפרעות קשב
סטודנטים עם מוגבלות פיזית/ חושית/ קוגניטיבית/ נפשית/ מחלות כרוניות/ לקויות רפואיות
הסיוע כולל שיחת היכרות לבדיקת צרכי הסטודנט, מתן מידע והכוונה לשירותי סיוע הקיימים במכללה, התאמות לבחינות ותיווך לגורמים במכללה, סיוע במיצוי זכויות וקשר עם מוסדות ציבור ועמותות (כגון ביטוח לאומי).
סטודנטים המבקשים התאמות בבחינות בגין המגבלות לעיל מתבקשים להגיש לרכזת הנגישות טופס בקשה לוועדה רפואית בצירוף אישור מרופא מומחה בלבד, עד שבועיים לאחר תחילת כל סמסטר. טפסים שלא יוגשו בזמן – הטיפול בהם יתעכב ויועבר לסמסטר הבא.
סטודנטיות בהיריון ובשמירת היריון, סטודנטים וסטודנטיות לאחר לידה, אימוץ או קבלת ילד למשמורת: סטודנטית הנמצאת בשמירת היריון או בטיפולי פוריות במשך 21 ימים ומעלה במהלך הסמסטר וכן סטודנט או סטודנטית בחופשת לידה או אימוץ או משמורת במשך 21 ימים ומעלה במהלך סמסטר, יכולים להגיש בקשה להתאמות.
יש למסור אישורים על שמירת היריון/ טיפולי פוריות/ לידה/ אימוץ לדקנט הסטודנטים תוך שבועיים מתחילת התקופה הרלוונטית ולצרף את רשימת הקורסים, המעבדות, הסדנאות והעבודה המעשית שהסטודנט/ית משתתף/ת בה.
פרטים נוספים ניתן לראות בנוהל המפורסם באתר המכללה.
שיעורי עזר (סל”א – סיוע לימודי אקדמי) סטודנטים המאובחנים כבעלי לקויות למידה/הפרעת קשב או מגבלות פיזיות/רפואיות וכן סטודנטים אחרים המעוניינים לשפר את הישגיהם ואת דרכי הלמידה שלהם, יכולים להגיש בקשה לקבלת שיעורי עזר. עדיפות לקבלת שיעורי עזר נקבעת בהתאם לקריטריונים לזכאות המופיעים באתר המכללה. ניתן להגיש בקשה באמצעות אתר האינטרנט של פרויקט סל”א. השיעורים ניתנים על ידי סטודנטים מצטיינים משנים מתקדמות.
חונכות אישית – סטודנטים המאובחנים כבעלי לקויות למידה/הפרעת קשב וסטודנטים עם מגבלות פיזיות/רפואיות יכולים להגיש בקשה לקבלת חונך אישי. החונך מלווה את הסטודנט במהלך כל שנת הלימודים ומסייע לו במקצועות הלימוד השונים ובהקניית הרגלי למידה יעילים. ניתן להגיש בקשה על ידי מילוי טופס פנימי אצל מזכירת המדור לקידום הסטודנט בדקנט. העדיפות לקבלת חונכות תיקבע בהתאם לאופי הלקות ולעוצמת הלקות.
כרטיסי צילום – מיועד לסטודנטים המתקשים לכתוב בזמן הרצאות ו/או לסטודנטים שכתב ידם בלתי קריא.
חדר טכנולוגיה מסייעת (חט”מ) – חדר בדקנט המכיל עמדות מחשב עם חיבור לרשת, סורק, תוכנות ייחודיות להקראת טקסטים, להגדלת המסך וכו’.
חדר למידה שקט – חדר בדקנט המיועד לסטודנטים הזקוקים לסביבת לימודים שקטה. החדר מכיל כיסאות נוחים ושולחנות גדולים.
סיוע פרטני/ קבוצתי לשיפור מיומנויות למידה – הקניית כלים וטכניקות יישומיות לפיתוח ושיפור אסטרטגיות הלמידה של הסטודנט, כגון: ארגון זמן, עיבוד וסיכום הרצאות, טכניקות לשיפור הזיכרון, הכנה לבחינות ועוד.
במסגרת הפעלת תוכנית ההנגשה הלאומית לחיזוק אוכלוסיות מגוונות באקדמיה, מופעלת בדקנט תוכנית לקידום סטודנטים מהחברה הערבית. במסגרת התוכנית ניתנת לסטודנטים מהחברה הערבית תמיכה ייחודית ומותאמת, בנוסף לשירותי התמיכה הכלליים הניתנים לכלל הסטודנטים במכללה.
מטרת התוכנית הינה לעודד ולקדם את תחושת הקשר והשייכות בקמפוס ולתת לסטודנטים אפשרות למימוש הפוטנציאל הלימודי, בשאיפה לצמצם נשירה ולהעלות את ההישגים האקדמיים. בנוסף, אנו מעודדים שיח משותף, היכרות והידברות בין סטודנטים ממגזרים שונים בקמפוס.
להלן חלק מהפעילויות המתקיימות במסגרת תוכנית התמיכה:
צעד לפני כולם: תוכנית לסטודנטים מהחברה הערבית המתחילים לימודיהם במכללה. התוכנית נפתחת חודש לפני פתיחת שנת הלימודים והעזרה ניתנת במישור החברתי-הסתגלותי ובמישור הלימודי.
חונכות אישית-חברתית: מתן יד תומכת לסטודנטים מן החברה הערבית המתחילים לימודיהם במכללה. החונכים הם אוזן קשבת לחניכים שלהם, הם יתמכו בהם וישמשו להם לעזר בכל נושא שיתקשו בו (לדוגמא: בניית תוכנית לימודים, התארגנות, הסתגלות חברתית, עזרה בשפה העברית וכו’).
חונכות אקדמית אישית וקבוצתית: תוכנית תגבור אקדמית הכוללת שלוש תת-תוכניות: שיעורי עזר פרטניים, סדנאות גדולות במקצועות בסיס וסדנאות בקבוצות קטנות המועברות בשפה הערבית.
סדנאות לשיפור הלמידה: סדנאות עם דגש על מיומנויות למידה אפקטיביות כמו ארגון זמן, התמודדות במצבי עומס ועוד.
ייעוץ אישי לסטודנטים: הייעוץ ניתן על ידי יועצים מהחברה הערבית בנושאים שונים כמו מיומנויות למידה, ייעוץ נפשי, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ לסטודנטים עם לקות למידה ועוד.
מימון עלויות אבחון ליקויי למידה או טיפול נפשי: מימון עלויות אבחון או טיפול נפשי
לסטודנטים בהתאם לקריטריונים כלכליים.
המכללה מעריכה את משרתי המילואים ונותנת להם סיוע אקדמי. דקנט הסטודנטים מטפל בהגשת בקשות לולת”מ לביטול או דחייה של שירות מילואים במהלך הלימודים: השאלת NetStick לתקופת המילואים; מועדי בחינה מיוחדים; שיעורי עזר; צילומים; הארכת זמן בבחינות; נקודות זכות אקדמיות; קורס חוזר; ניקוד לזכאות למלגות ולמעונות וכניסה לחדר הכושר ועוד.
על הצטיינות בפעילות למען הסטודנטים המשרתים במילואים זכתה המכללה באות מגן המילואים משרד הביטחון לשנת 2017.
בעקבות חקיקה בכנסת והחל מתשע”ט, סטודנטים ששירתו במילואים, בתנאים מסוימים, זכאים לנקודות זכות אקדמיות על השירות. פרטים ב”נוהל פעילות חברתית וקהילתית” באתר המכללה.
תקופת הלימודים האקדמיים מהווה תקופה משמעותית בחייו של הסטודנט. לצד היותה תקופה מרגשת של צמיחה והתפתחות, היא עלולה גם להיות מלווה בקשיים מסוגים שונים שישפיעו על איכות חייו של הסטודנט, על תחושת הרווחה האישית שלו ועל הישגיו הלימודיים. הטיפול הפסיכולוגי נועד כדי לתת מענה לסטודנטים החווים מצוקה רגשית על רקע לימודי, אישי, משפחתי או אחר.
הטיפול הינו מסובסד ומתקיים בשולי הקמפוס על מנת לאפשר פרטיות. במידת הצורך, יופנה הסטודנט לגורמי טיפול מחוץ למכללה.
היחידה למעורבות חברתית, הפועלת במסגרת הדקנט, מממשת את חזון המכללה בדבר מחויבותה לחברה הישראלית ובפרט לתושבי אזור הגליל– האזור בו היא ממוקמת. היחידה למעורבות חברתית הוקמה במטרה לשלב את הסטודנטים בעשייה חברתית, ערכית וחינוכית בקהילה ובעיקר בטיפוחן ובעידודן של אוכלוסיות מוחלשות בחברה, כחלק מראייתה האסטרטגית של המכללה, השוקדת על טיפוח ערכים בקרב הלומדים בה. אנו מאמינים כי הסטודנטים בבראודה הינם משאב אנושי רב ערך שיש לשלבו בתחומי חברה רבים ומגוונים. היחידה יוזמת ומפעילה תוכניות בתחום המעורבות בקהילה.
הפעילות למען הקהילה היא תנאי לקבלת מלגה מטעם המכללה וניתן לקבל מלגה גם באמצעות קרנות חיצוניות כמו: מפעל הפיס, גרוס, משרד המדע ועוד.
כל סטודנט יכול להגיש בקשה לקחת חלק בפעילות חברתית באמצעות היחידה ובקשתו תידון לאחר ריאיון ובדיקת התאמה לקריטריונים של המלגות והפרויקטים השונים.
היחידה מאפשרת לסטודנטים להמיר קורס כללי/בחירה בפעילות חברתית בתמורה לנקודות זכות, בהתאם לחוק מעורבות חברתית.
לפרטים נוספים והרשמה אצל אחראית היחידה: liatd@braude.ac.il
במכללה מופעלת תוכנית לגיוון, הכלה ושותפות באקדמיה. התוכנית החלה ביוזמת נשיא המדינה ובתמיכה של המועצה להשכלה גבוהה (תוכנית "תקוה ישראלית") והיא כוללת מגוון פעילויות לעובדי המכללה ולסטודנטים.
מטרת התוכנית היא קירוב בין "השבטים" המרכיבים את החברה הישראלית, מתוך תפיסה שמוסד אקדמי משמש לא פעם מקום מפגש ראשון שבו מתכנסים צעירים מכל חלקי החברה תחת קורת גג אחת.
במסגרת פעילותה של המכללה האקדמית להנדסה בראודה בקהילה, פועל משנת תשע"ב פרויקט "מהלב" – מהנדסים למען אנשים עם מוגבלויות, בהשתתפות המחלקות האקדמיות, דקנט הסטודנטים של המכללה וארגונים העוסקים בשיקום ובסיוע לאנשים עם מוגבלויות. הפרויקט זוכה לתמיכת הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ולתמיכת קרנות ותורמים נוספים.
פרויקט "מהלב" מתמקד בהקמת מרכז ידע הנדסי-שיקומי בין-תחומי למען אנשים עם מוגבלויות, כדי שיהיה נגיש לכלל האוכלוסייה בארץ.
הפרויקט כולל קורסים אקדמיים משלבי עשייה חברתית, פרויקטי גמר של סטודנטים, פרויקטי פיתוח של סטודנטים לפי צרכים של לקוחות תמורת מלגה, מחקר של אנשי סגל והתנדבות חברתית של סטודנטים בקהילה תמורת מלגה.
סטודנטים מוזמנים לפנות אל מובילת הפרויקט ornitbz@braude.ac.il לגבי פיתוח מוצרים וקבלת מלגות בגינו.
מידע נוסף בעמוד פרויקט הדגל.
אגודת הסטודנטים היא הגוף המייצג של הסטודנטים בקמפוס, הפועל כבר שנים רבות למען רווחת הסטודנטים ומהווה מוקד לפעילות תרבותית, חברתית ואקדמית.
האגודה בבראודה נמצאת כאן, בראש ובראשונה, בשביל ולמען הסטודנטים. היא הכתובת בטיפול בכל נושא אקדמי הדורש התנהלות מול גופי המכללה ואחראית על קידום ופיתוח החיים הסטודנטיאליים בכרמיאל.
חברי האגודה זמינים עבורכם כדי לפתור כל בעיה שתעלה במהלך התואר ולייצג אתכם מול המחלקות השונות. חברי האגודה ישמחו להעשיר את זמני הפנאי במהלך שהותכם במכללה בפרט ובכרמיאל בכלל.
יו”ר אגודת הסטודנטים
סיו”ר אגודת הסטודנטים
מנכ”ל אגודה
סמנכ”ל אגודה
ראש החברה הערבית
מדור דוברות אחראי על ייצוג הסטודנטים והסטודנטיות במכללה, דברור והעברת מידע בתוך ומחוץ למכללה וכלפי גופי התקשורת ומטרתו להנגיש את המידע עבור הסטודנטים. המדור אחראי על שיקוף הפעילויות של האגודה בפלטפורמות הפרסום השונות כגון: עמוד הפייסבוק, האינסטגרם, קהילות הוואטסאפ והטלגרם.
הרכב המדור: ראש מדור דוברות; מנהל אתר; רכז פניות הסטודנטים
מדור רווחה מספק מעטפת תומכת עבור הסטודנטים ופועל רבות למען שיפור תנאי הסטודנטים במכללה, לסביבת למידה מיטיבה וליצירת מרחב בריא ונוח לסטודנטים הן בקמפוס והן בעיר כרמיאל. כמו כן מדור רווחה מהווה מענה לצרכי הסטודנטים ופועל, בשיתוף הדוק עם דקנט הסטודנטים, על מנת להנגיש ולתת מענה לסטודנטים במגוון תחומים שונים כגון: מלגות האגודה, מעונות, זכויות נשים בהיריון ואחרי לידה, זכויות משרתי מילואים.
הרכב המדור: ראש מדור רווחה; רכזי רווחה
מדור אקדמי פועל בכדי לייצג את הסטודנטים והסטודנטיות מול הסגל האקדמי ולסייע בנושאים אקדמיים שונים: הנגשת התקנונים ופעולה לשינויים, ליווי ויעוץ בהליכים משמעתיים, קידום פרויקט מרתוני סוף סמסטר מסובסדים ועוד. בכל עניין אקדמי ניתן לפנות לרכז המחלקה.
הרכב המדור: ראש מדור אקדמי; רכזים אקדמיים לכל מחלקה
המדור אחראי על הטיפול בחיי החברה והפנאי של הסטודנטים, וכפועל יוצא – על האירועים בחסות האגודה. אנו מקיימים לאורך השנה פעילות ענפה ואירועים רבים: ימי הפנינג, מופעים, מסיבות, ערב הוקרה למשרתי המילואים, יום הסטודנט ועוד. ניתן לפנות אלינו לגבי דוכנים שתרצו להקים, אמנים שתרצו שנביא וכל פעילות שנראית לכם מעניינת ורלוונטית לסטודנטים במכללה.
הרכב המדור: ראש מדור תרבות; רכזי תרבות
השירות | משלם סל רווחה | לא משלם סל רווחה |
כרטיס סטודנט | זכאי | זכאי לכרטיס סטודנט בציון: ״לא זכאי לסל שירותי רווחה״ |
מתנה בתחילת שנת הלימודים | זכאי | לא זכאי |
תגבור אישי | זכאי | לא זכאי |
סיוע וייצוג בפני מוסדות המכללה וגופים נוספים | זכאי | לא זכאי |
השאלת ראוטר למשרתי מילואים | זכאי | לא זכאי |
קבלת ציונים באמצעות SMS | זכאי | לא זכאי |
טעינת 50 צילומים ליום מילואים לסטודנט המשרת במילואים | זכאי | זכאי |
שירותי משרד- שליחת וקבלת פקס, כריכה ולמינציה | זכאי | זכאי (בתשלום) |
השתתפות בהגרלת תו חניה | זכאי | לא זכאי |
סבסוד משלחת לפולין | זכאי | לא זכאי |
סבסוד מרתונים של האגודה | זכאי | לא זכאי |
מחירים מוזלים לאירועים: מסיבות, ימי הפנינג ויום הסטודנט | זכאי | לא זכאי |
פרסום חינם בלוחות מודעות | זכאי | לא זכאי |
עלות הסל הינה כפי שפורסם בלוח תעריפים במדור חשבונות סטודנטים.
הסכום המופיע הוא הידוע לנו במועד זה. במידה ויחול שינוי, הוא יפורסם במכלול ובלוחות מודעות. שירותי הרווחה הניתנים משתנים מעת לעת והרשימה שלעיל עשויה להשתנות. השירותים ניתנים בהתאם למצאי הכמויות ו/או מקומות פנויים ועד לגמר התקציב. תשלום סל שירותי רווחה יתבצע יחד עם תשלום שכר הלימוד באופן אוטומטי. ויתור על תשלום זה ימנע מהסטודנט שירותים כמו: תגבור אישי/קבוצתי, קבלת ציונים באמצעות sms, השתתפות בהגרלת תו חניה, מתנה בתחילת שנת הלימודים, מחירים מוזלים לאירועי אגודת הסטודנטים ושירותים נוספים. סטודנט שמשלם עבור שירותי סל רווחה מסכים כי הפרטים הבאים יועברו לאגודת הסטודנטים: שם פרטי, שם משפחה, מספר תעודת זהות, תוכנית לימוד, שנת לימוד ודרכי התקשרות.
טלפונים:
מנהלת לשכת האגודה: 04-9901842
יו"ר האגודה: 052-5463214
שעות קבלה:
ימים ראשון עד חמישי בין השעות 8:30–15:00
דואר אלקטרוני לפניות סטודנטים:
Obu@obu.co.il
אתר האגודה:
www.obu-students.co.il