ביחידה למעורבות חברתית במכללה מתקיימת במשך כל שנת הלימודים פעילות מגוונת שתכליתה לשלב סטודנטים וסטודנטיות בפעילות התנדבותית בקהילה, בתמורה למלגות סיוע והטבות לימודיות. אחת התוכניות היותר מרגשות שיזמה היחידה נקראת "קפה זהב". התוכנית יצאה לדרך בקיץ שעבר, ולאור הצלחתה נמשכת גם היום. המדובר במפגש בין סטודנטים לאוכלוסיית הגיל השלישי בכרמיאל, לצורך פעילות ויצירת מעגלי שיח משותפים, בניסיון לגשר על פער הדורות.
"במפגשים הללו, שבהם משתתפים שבעה סטודנטים שלנו וארבעה-עשר אזרחים ותיקים, נוצר חיבור מרגש, המעניק למשתתפים בו חוויה ומשמעויות חדשות הגלומות ב'גילוי' העולמות אלה של אלה", אומרת אתי שפרברג, מנהלת היחידה למעורבות חברתית בדיקנט הסטודנטים. "חלק מהפגישות מתקיימות בבתי קפה בעיר, ובהזדמנות זו ברצוני להודות לגל קריאף, הבעלים של 'טגאלוס' ושל 'גוסטה' בעיר, שתרם קפה ועוגה ואפילו ארוחת בוקר לטובת הפרויקט. מפגשים נוספים התקיימו בקמפוס בית חב"ד, שבימי החורף הקרים נתן לנו חסות ומקום למפגשים הבין אישיים הללו".
לדברי שפרברג, מעבר למפגש האישי, הבין-דורי, יכללו הפגישות גם פעילות חברתית כגון: ערב לציון חגים, ערב בישול, הרצאות, או ביקורים במקומות שונים בעיר, כמו החווידע, החווה החקלאית וכמובן סיור הכרות לדור הוותיק בקמפוס המכללה. יצוין שהתוכנית מלווה על ידי ארגון נעמ"ת, מחלקת הרווחה של כרמיאל ועובדת סוציאלית מטעמה, שעונה על צרכים שעולים במהלך התוכנית.
נושא אחר שראוי לאזכור הוא אירוע שיזמה היחידה למעורבות חברתית כדי להעלות את מודעות הסטודנטים לנגע האלימות כלפי נשים. כחלק ממיזם של מרכז הצעירים בכרמיאל, חולקו לסטודנטים "כפות ידיים" בצבע אדום, שעליהן נתבקשו לכתוב משפט כלשהו שמבטא את דעתם על האלימות נגד נשים. "המיזם עורר את הסטודנטים לחשוב על הנושא הכאוב הזה ולחדד את התודעה שלהם ביחס אליו. את 'הידיים האדומות' הצמדנו לשיפודים, שאותם תקענו באדמת הכיכר ע"ש ישראל גורלניק, שנצבעה באדום, כדי לעורר את תשומת לב הסטדנטים ואנשי הסגל לנושא החשוב", מסכמת שפרברג.