מחקרים על מזון, סביבה ורפואה

ד"ר אושרי מרקוביץ'

ד”ר אושרי מרקוביץ’, בוגר המכללה, מרצה בפני הסטודנטים

המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה קיימה כנס סיום התמחות לפרוייקטים שהושלמו בשנת הלימודים שעברה. את הכנס, שאליו הגיעו עשרות סטודנטים בשלב המתקדם של לימודיהם, פתחה ראשת המחלקה הנכנסת, ד”ר דפנה כנעני. מיד לאחר מכן ניתנה הרצאת פתיחה מרתקת מאת ד”ר אושרי מרקוביץ’ מחברת RAHAN תרביות צמחים, הפועלת בראש הנקרה. ד”ר מרקוביץ’, בוגר המחלקה בעצמו, משמש היום כראש צוות מחקר בחברה, שבה גם עשה לפני שנים את ההתמחות שלו. בהרצאתו דיבר מרקוביץ על חקלאות חדשנית כפתרון למחלות צמחים, והוא התמקד בפטנט שפותח בחברה הגלילית להתמודדות עם פטריה קטלנית שפגעה באלפי מטעי בננות בעולם כולו. כיום, תודות לפיתוח הישראלי, ניצל ענף הבננות העולמי מכלייה וכשליש מהבננות המשווקות בעולם, מקורן, לדבריו, במטעי החברה שבה מגדלים את שתילי העץ החסינים לפטרייה. 

בשלב הבא של היום הציגו הסטודנטים כ-20 פרוייקטים, שהתחלקו לארבעה תחומים עיקריים: סביבה, מזון, רפואה ותעשייה.

הפרויקטים שהוצגו בתחום הסביבה: כיול ותיקוף של מערכת ספקטראלית חדשנית לגילוי מזהמים כימיים ומיקרוביאליים במי שתייה (של אתיר אקטיש); בחינת שיטות שונות של ציפוי זרעי חמצה בחיידק מועיל על מנת לעודד את התיישבותו ברקמות הצמח בתנאי מעבדה (סוזאנה נעים מוסא); הפרדת מתכות מתמיסת black mass באמצעות טכנולוגיית החלפת יונים (רון גורן); הסמכת שיטת Quanti Tray לניטור זיהומים מיקרוביאליים בדגימות מים סביבתיות (הדס בורק דוד); פיתוח שיטה פיזיקו-כימית להרחקת תרכובות גופרית אורגני מביודיזל אנזימטי ממקור של מלכודות שומן (טרייסי סלים); פיתוח תהליך להפיכת אמוניה גזית הנפלטת מבתי גידול של בעלי חיים לדשן מרוכז (עלי אבו עיסא); פיתוח שיטת האנאליזה EPA-7D

ד"ר דפנה כנעני

ד"ר דפנה כנעני, ראשת המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

לקביעת תחמוצות חנקן ממקורות נייחים ביון כרומטוגרף והשוואה בין השיטות השונות (אחמד סואעד); הטמעת שיטות מהירות לזיהוי וכימות מיקרואורגניזמים במים, ככלי תומך החלטה באירועי איכות ובטחון מים (יונונה רם); יצירת פרופיל מטבולי מצמח אקורוס קלמוס ואפיון וזיהוי הגן המקודד ל terpene synthase (שדא הנו).

ד"ר לילך יסעור קרוח

ד"ר לילך יסעור קרוח, מרצה במחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה, עם סטודנטיות שהציגה את מחקרה

הפרויקטים שהוצגו בתחום המזון: פיתוח ליפאז מקובע עם פעילות טראנסאסטריפיקציה גבוהה ויציבה (ג’וליה אליאס גנטוס); פיתוח חטיף דגנים מבוסס טחינה (רים סלום); ולידציה לבדיקת אחוז שומן, אחוז חלבון ואחוז חומר יבש במוצרי סויה במכשיר פודסקאן, ובדיקת השפעת פרמטרים שונים על האיכות של קצפת צמחית (מועתז זועבי). 

הפרויקטים שהוצגו בתחום הרפואה: זיהוי החום הנפלט בעת תגובה ביולוגית של Nick Translation על פני שטח חיישן פיירואלקטרי במערכת ה- MMEM  למטרת זיהוי דיאגנוסטי של חיידקים פתוגנים, ובפרט CPE (ענת כהן וישליצקי); מציאת התנאים האופטימליים להקפאה של צברים דמויי איי לנגרהאנס ומיקרוקפסולות (מיתר רחל מלול); מעורבותו של חלבון SARAF בהתפתחות תאי סרטן (מרדכי תור); השפעת תרופות אנטי-פסיכוטיות על רגישות וסף הכאב במודל חיה (רים סכס); השפעת תאים על התכונות המכניות של שתל לדיסק (רוזאן סדראן); רמת החלבון השלייתי PP13 בדם האמהי של נשים עם סיבוכי הריון: השוואה בין החלבון המסיס לחלבון שנמצא בשלפוחיות אקסטרה-צילולריות (סלוה חוראני); בדיקת השפעתם של תמציות שמופקות מצמח על גידול חיידקים עמידים מסוג KPC-CRE (אנואר עואד); השפעת אוקטיל גלט ו- לוריל גלט על גידול חיידק אנטרוקוקוס פיקאליס (אלאא עביד); פיתוח הליך ייצור ובקרת איכות לתאי CART אלוגנאיים (סירין סעיד)

הפרויקטים שהוצגו בתחום התעשייה: פיתוח תהליך ביוטכנולוגי יעיל להגברת תנובת גז המתאן בריאקטור האנאירובי ע”י החדרת פטריית Candida Rugosa (נרין רינאוי); פיתוח תהליך גימלון לתאי גזע פלוריפוטנטיים מבקר לצורך בשר מתורבת (קטרין אולייניקוב); תיקוף שיטות לכימות דטרגנט אניוני בתכשירי קוסמטיקה (לי יצחק)

במהלך היום הציגו הסטודנטים את תמצית המחקרים ערכו בפוסטרים, והשיבו לאנשי הסגל האקדמי על השאלות שהופנו אליהם. את הטקס, שהוגדר כמוצלח, פורה ומפרה, הנחתה ד”ר לילך יסעור-קרוח, חברת סגל המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה.  

 

 

 

 

ייעוץ לימודים

  • This field is hidden when viewing the form