כנס תעשייה-אקדמיה השנתי התשיעי יתקיים ביום שלישי ה 4/6/2019

"הכנס יעסוק בנושא "רובוטים בשרות האדם: חקלאות ורפואה" ויוקדש לזכרו של פרופ' יוחנן ארזי ז"ל, שהיה נשיא המכללה ומייסד סדרת הכנסים העוסקים בקשר בין התעשייה המתקדמת והאקדמיה בארץ.

דבר יו"ר הכנס – ד"ר אורית בראון-בנימין

אנו נמצאים בעיצומה של מהפכה בתחום הרובוטיקה והאוטומציה. יותר ממאתיים שנה חלפו מאז פרוץ המהפכה התעשייתית, בה מכונות אוטומטיות ראשונות הוכנסו לשימוש תעשייתי והחליפו את התפקיד המסורתי של בני האדם. מאז, אוטומציה חדרה כמעט לכל תחום בחיינו וכבר קשה לדמיין עולם בו משימות חוזרות ו'משעממות' או מורכבות ומסוכנות, נעשות באמצעות עובדים אנושיים.
עד שנות ה- 2000 עדיין היתה חלוקת אחריות די ברורה בין תפקידי האדם לתפקידי המכונה, כאשר המכונות ביצעו בדיוק וביעילות פעולות שניתן לתכנן ולתכנת מראש, והותירו לבני האדם את כל המשימות שדורשות ניתוח, הסקת מסקנות, תכנון ויצירתיות. התבססות התחום של למידת מכונה ובינה מלאכותית, עם הגידול המתמיד בכוח המחשוב, הביאו לטשטוש הגבולות בין תפקידי האדם והמכונה ולהסתמכות גוברת והולכת על אמצעים טכנולוגים לביצוע שלל משימות מורכבות. הדוגמאות נעות ממקררים שמזמינים בעצמם מצרכים,רכבים אוטונומיים, ועד האינטרנט של הדברים (IOT).
בכנס זה אנו מעוניינים לשים דגש על פיתוחים ישראליים ליישומים רובוטיים. כאלה שמסוגלים לקרוא את סביבת עבודתם, לנתח אותה ולפעול בה בצורה מושכלת. התעשייה הישראלית ידועה כמובילה עולמית בחדשנות טכנולוגית בתחומי הרפואה והחקלאות. הפיתוחים הטכנולוגיים בתחומים אלו תורמים לשיפור איכות החיים ורווחת כלל בני האדם. בנוסף להצגת החידושים האחרונים בתחום, ננסה להבין האם החשש מפני השתלטות המכונות הינו מוצדק או שמא מדובר בנושא שאוהבים לעסוק בו רק חובבי המדע הבדיוני. האם השתכללות הרובוטים מעמידה בסכנת אבטלה את פועלי החקלאות או אפילו רופאים? אלו משימות יוותרו באחריות בני האדם בעתיד הקרוב?
הכנס יסקור את הפיתוחים החדשניים הנעשים בישראל בתחום שילוב מערכות רובוטיות בסביבת חדר הניתוח ובתחום שיקום ההליכה; גישות חדשות ויישומן בחקלאות: במטע ובחממות.
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה חרטה על דגלה את פיתוח המחקר היישומי והידוק הקשרים עם התעשייה. סדרת הכנסים אקדמיה-תעשיה נועדו להפגיש חוקרים אקדמאים ואנשי תעשיה על מנת ליצור כר פורה לפיתוח שיתופי פעולה וקידום התעשייה החכמה בישראל.

ברצוני להודות לצוות המארגן של הכנס:
ד"ר שאול סלומון, גב' אראלה איזנשטדט – מטלון, ד"ר דפנה כנעני, גב' הניה אשכנזי, מר קובי גנור, מר גיל מאור

מאחלת לכל משתתפי הכנס יום מלמד, פורה, ומהנה.

ייעוץ לימודים

  • This field is hidden when viewing the form