בשעה 13:00 בזום
https://braude-ac-il.zoom.us/j/81951322002?pwd=iAsVVGCUabdo9KsCOvobpdzyxCk4U0.1
מגיש: סלבה איוונוב
מנחה הפרויקט: ד"ר רמי מסרי
הנושא של חדירת מטרות מיגון ע"י קליעים וחודרנים קינטיים מורכב ונמצא במחקר מתמשך ואינטנסיבי ברחבי העולם מאז מלחמת העולם השנייה. לטובת היחשפות לתחום של מכניקת חדירה ופריצה של מטרות מיגון, התבצעה קריאה מעמיקה של 5 מאמרים שפרסם מנחה העבודה. במסגרת הסמינר תוצג סקירה קצרה של חלק מהמאמרים הללו.
__________________________________________________________________________________________________________________
סמינר 2 – ניתוח ואפיון גאומטריות לברינטיות בווסת דלק
בשעה 13:30 בזום
https://braude-ac-il.zoom.us/j/81951322002?pwd=iAsVVGCUabdo9KsCOvobpdzyxCk4U0.1
מגיש: כהן יוגב
מנחה הפרויקט: דר' ויקטור צ'רנוב
כחלק מפרויקט פיתוח בעולמות הדלק, נדרש לפתח ווסת מדויק לחלוקת/אספקת דלק למנוע. הרכיב הדרוש הוא חלק ממערכת שלימה שעובדת בסנכרון כדי לבצע את המשימה. רמת השליטה והדיוק הנדרשים מהווסת גבוהים מאוד (לשם המחשה – דיוק של כ-5 מאיות מילימטר בטווח עבודה של 6 מילימטר) ולצורך כך, נדרש להימנע משימוש באלמנטים המוסיפים לווסת גורמים מעכבים ולא נשלטים כגון: חיכוכים, תופעות היסטרזיס כתוצאה משימוש בפולימרים, משטר לחצים לא קבוע סביב הווסת וכו'.
לאור כל המוזכר מעלה, מבוצע שימוש בעיקרון אטימה והפחתת חיכוך (נפוץ במערכות הידראוליות) בצורת מגרעות היקפיות מוגדרות גאומטרית – Straight through labyrinth seal – כאשר מספרן משתנה על פי הצורך (הפרמטרים הפיזיקליים של סביבת העבודה).
בעבודה זו נחקור ונבין את השימוש בגאומטריות אלו על בוכנת הווסת מההיבט של שליטה מדויקת, נבנה מודל מתמטי, יינתן דגש על ההשפעה של הפרמטרים השונים על האטימה (הדליפה) ועל הכוחות והעומסים על בוכנת הווסת.
ביסוס הידע, הבנתו ויישומו ספציפית בעבודה זו, ישמש מקור מידע אמין לתתי-מכלולים רבים נוספים המנצלים טכנולוגיה זו לטובת תכן פשוט ואמין.
על המציג: כהן יוגב, נשוי ואב לשלושה מתגורר בבנימינה .B.Sc בהנדסת מכונות (מבנים וזרימה) – מכללת אפקה.
מהנדס פרויקט בחברת רפאל – מערכות נשק מתקדמות חטיבת מחקר, פיתוח והנדסה, תחום – מערכות דלק למנועים נושמי אויר. הובלת פרויקטים מולטידיסיפלינריים בעולמות הפיתוח. ניהול והנדסת מערכת.
____________________________________________________________________________________________________________________
סמינר 3 – חקירת תכונות מיקרומכניות של פלדת316L לאחר תהליכי FSW / FSP / AFSD
בשעה 13:30 בזום
https://braude-ac-il.zoom.us/j/81951322002?pwd=iAsVVGCUabdo9KsCOvobpdzyxCk4U0.1
מגישה: מעיין עובדיה
מנחה הפרויקט: פרופסור מיכאל רגב
עבודה זו עוסקת בחקירת ההתנהגות המיקרומכנית והמטלורגית של פלדת AISI 316L לאחר יישום טכנולוגיות ריתוך חיכוכי מתקדמות, לרבות FSW, FSP ו-AFSD. פלדת 316L נבחרה בשל שימושה הנרחב בתעשיות הרפואיות, הכימיות והתעופתיות בזכות עמידותה הגבוהה לקורוזיה ולחמצון.
מטרת העבודה היא לבחון את השפעת תהליכים אלו על המבנה המיקרוסקופי, על חוזק החומר, על סיכון להיווצרות נקעים, ועל העמידות בפני עייפות ושחיקה – זאת באמצעות סקירה השוואתית של 15 מאמרים עדכניים בתחום.
העבודה מדגישה את השיפור בתכונות המכאניות והמבניות שמושג בזכות עידון גרעינים, מניעת סנסיטיזציה והפחתת נקעים פנימיים. כמו כן, נבחן תפקודם של כלי ריתוך שונים, השפעתם על אזור התפר, ועל תפקוד משופר במפרקים דיסימילריים בין אלומיניום לפלדה.
על המציגה: מעיין הינה סטודנטית לתואר שני בהנדסת מכונות במכללת אורט בראודה, עם ניסיון תעשייתי של ארבע שנים בתחום האינטגרציה והכיוונון האופטי בחדר הנקי בחברת KLA – חברה מובילה בתחום השבבים. במסגרת עבודתה, עוסקת בהרכבה, כיול ובדיקה של מערכות מדידה מתקדמות. שילוב בין ידע אקדמי מעמיק לבין ניסיון מעשי בעולמות הדיוק, מאפשר לה לבחון תהליכי ריתוך מתקדמים בעין ביקורתית ותעשייתית כאחד.