חברי הוועדה

חברי הוועדה

פרופ'/ח מרסלה ויויאנה קרפוך

יו"רית ועדת כנס תעשייה אקדמיה | המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה

מרסלה ויויאנה קרפוך מרצה וחוקרת, במחלקה להנדסה ביוטכנולוגית ומכהנת כיועצת לנשיאה לענייני מגדר במכללה האקדמית להנדסה בראודה. היא בעלת תואר דוקטור באימונולוגיה ממכון ויצמן, תואר ראשון ושני בכימיה וביוכימיה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל עסקים בדגש על קיימות מאוניברסיטת Alliant International בקליפורניה. היא משלבת ניסיון עשיר במחקר באקדמיה ובתעשייה, ובין הישגיה נמנים פיתוח טיפולים פורצי דרך למחלות כמו כבד שומני, הנטינגטון ופריון, לצד שיטות ייחודיות בתחום נוגדי וירוסים. במהלך הקריירה שלה עבדה עם חוקרים מובילים, כולל פרופ' לורנס סטיינמן מאוניברסיטת סטנפורד, שבמעבדתו גילתה טיפול פוטנציאלי למחלת הנטינגטון שהגיע לניסויים קליניים מתקדמים, וחתן פרס נובל פרופ' סטנלי פרוזינר מאוניברסיטת סן פרנסיסקו, עמו פיתחה אפשרות טיפולית למחלת הפריון. בנוסף, ביחד עם פרופסור דין ראדין במרכז לחקר המודעות IONS בקליפורניה הוכח לראשונה כי אזור שכביכול לא מקודד בגנום מעורב בכישורים מולדים.

במחקריה הנוכחיים, מרסלה מפתחת גישות חדשניות לאבחון וטיפול במחלות מורכבות וקשות, כולל סוגי סרטן כגון סרטן השד, הריאות וסרטני מערכת העיכול, תוך שימוש בחתיכות DNA לגיוס מערכת החיסון, בשיתוף חתן פרס ישראל, פרופ' יוסף ירדן ממכון ויצמן למדע. היא חוקרת גם תרופות אנטי-עמילואידיות בעלות יכולת חדירה למוח לטיפול במחלות ניווניות גנטיות כמו אלצהיימר, פרקינסון, קרויצפלד-יעקב והנטינגטון. פרויקט זה מבוצע יחד עם פרופ' יורי צ'רנוב מאוניברסיטת אטלנטה, ג'ורג'יה, ו פרופ' ניקולא ביזה ממכון פסטר. בנוסף, היא בוחנת את השפעת כוח הכבידה על יצירת צברים עמילואידיים בשיתוף חברת ספייס פארמה הישראלית. תחום מחקר נוסף שלה כולל פיתוח שיטות לאבחון מוקדם של מחלות אלה בעזרת מציאות רבודה עם ד"ר ענת דהן, ואיתור אזורים שמורים באבולוציה של מחוללי מחלות לצורך פיתוח כלי אבחון וטיפול מהירים, מדויקים וזולים בשיתוף ד"ר זכריה פרנקל ממכללת בראודה. מרסלה פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת מובילים, בהם Nature immunology, Nature Medicine ו -Science, ונהנית לחשוף את הסטודנטים לממצאים אלו, לקדם את המדע ולהציג את המחקרים המשותפים בכנסים בינלאומיים.

ד"ר חוסיין נסראלדין

ד"ר חוסיין נסראלדין

ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול

ד"ר חוסיין נסראלדין הוא מרצה בכיר במחלקה להנדסת תעשייה וניהול במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל. הוא מכהן כראש התוכנית לתואר שני (M.Sc.) בהנדסת תעשייה וניהול. סיים ב-2006 את תואר הדוקטורט בטכניון בפקולטה למדעי הנתונים והחלטות (לשעבר, הנדסת תעשייה וניהול). לפני שחזר להשלמת לימודים גבוהים בטכניון, הוא היה בתעשייה במגוון תפקידים של מהנדס תעשייה וניהול החל מהנדסת ייצור, בקרת איכות, ניהול הזמנות לקוחות וכלה באבטחת איכות. לאחר סיום הדוקטורט, הוא זכה בשלוש מלגות שונות לפוסט דוקטורט, אחת באוניברסיטת קלגרי בקנדה, אחת באוניברסיטת טורונטו בקנדה והשלישית באוניברסיטת חיפה. המחקר שלו כולל מודלים וגישות לשיפור הביצועים של שרשרת האספקה תוך שימוש בחקר ביצועים יישומי. כמו כן המחקר שלו עוסק בטכנולוגיות תעשייה 4.0 וכימות השפעתן על שרשרת האספקה, כגון הדפסה תלת מימד ותיאום דיגיטלי.

פרופ'/ח שוקי דרור

ראש התוכנית לתואר שני בהנדסת מערכות

שוקי דרור הינו חבר סגל המחלקה להנדסת תעשייה וניהול במכללה האקדמית להנדסה בראודה כרמיאל. מכהן כראש התכנית לתואר שני בהנדסת מערכות. כיהן בעבר כראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול. בעל תואר שלישי בהנדסת תעשייה מאוניברסיטת תל אביב.

תחומי העניין המחקריים והמקצועיים שלו מתמקדים בהיבטים שונים של איכות עם דגש על ישום אסטרטגיה ושיפור ביצועים. כלי המחקר שלו הם – פריסת פונקצית האיכות (QFD), תיכון סטטיסטי של ניסויים, בקרה סטטיסטית של תהליכים וניתוח מערכות באמצעות סימולציה. פירסם כ- 30 מאמרים בכתבי עת מדעיים והציג עבודות ביותר 50 כנסים, בארץ ובחו"ל.

שוקי פעיל גם ברמה הלאומית. שימש במשך כ- 15 שנים כיועץ לחברות גדולות ומוכרות ביישום תוכניות לשיפור איכות המשלבות שיטות כמותיות בין היתר באמצעות צוותי שיפור. חבר בוועדות מקצועיות של המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) לצורך הסמכת תוכניות לתואר ראשון ותואר שני בהנדסת תעשייה וניהול והנדסת מערכות. חבר בועדה המארגנת של הכינוס הלאומי בהנדסת תעשייה וניהול, כנציג המכללות. חבר בוועדה המרכזית של מכון התקנים 7800 בתחום איכות וניהול. שימש כמתאם הפעילות של הקבוצה הישראלית ליישומי סטטיסטיקה בתעשייה ובעסקים IsENBIS.

ד"ר רפי ורטהיים

המחלקה להנדסת מכונות

רפי משמש כאיש חינוך ותעשייה במשך שנים רבות. אחרי סיום תואר ראשון ושני בטכניון בהנדסת מכונות יצא לחו"ל וסיים בהצטיינות את הדוקטורט. לימד בטכניון במשך למעלה מ- 34 שנים ובמקביל ניהל את מפעל הכלים של ישקר בנהריה ובתפן, ניהל את המחקר והפיתוח, עסק בייצוא ובהדרכה בארץ ובעולם והיה יד ימינו של סטף ורטהימר במשך שנים רבות. רפי עסק שנים רבות בהוראה כאיש סגל נספח בטכניון, באורט, ביד-נתן, בעין חרוד וכפרופסור גם באוניברסיטאות בחו"ל ובארגון FRAUNHOFER הגרמני, שימש כחבר וכנשיא של ארגון התעשייה והאקדמיה הבינלאומי CIRP, ועוד. כיום משמש רפי כפרופסור נספח במחלקת הנדסת מכונות במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל, פרופסור אורח בקמניץ, גרמניה, מייצג את ארגון המחקר IWU.FRAUNHOFER בארץ ויועץ לארגון בגרמניה וברחבי העולם. רפי עוסק במשך עשרות שנים בעבודה ציבורית ומוניציפלית בקריית ביאליק, כולל ראשות העיר קריית ביאליק. רפי קיבל תוארי כבוד של SME בארה"ב, מהעיר קמניץ בגרמניה, צלב הכבוד מנשיא גרמניה על שתוף פעולה בינלאומי, פרופ' כבוד של האקדמיה בסין. לרפי מספר רב של פרסומים, ספרים, פטנטים והרצאות בתחום ייצור, כלי עיבוד, מכונות וחומרים, ועסק בארגון והובלה של עשרות כנסים, ימי עיון ומפגשים בארץ ובחו"ל.

 

 

פרופ'/ח אמיל סוקאן

המחלקה למתמטיקה

פרופ'/ח אמיל סוקאן קיבל את תואר הדוקטור בתחום המתמטיקה הטהורה מהטכניון. תחום המחקר העיקרי שלו הוא גיאומטריה דיפרנציאלית דיסקרטית ויישומיה בתחומים כגון רשתות מורכבות, ביולוגיה מתמטית והדמיה רפואית, בין היתר.

 

 

 

ד"ר אורלי יהלום

המחלקה להנדסת תוכנה מערכות מידע

ד"ר אורלי יהלום היא מרצה בכירה במחלקה להנדסת תוכנה ומערכות מידע. בעבר כיהנה כראשת התוכנית להנדסת מערכות מידע.
תחומי מחקר: אלגוריתמים אקראיים, כריית נתונים, אופטימיזציה קומבינטורית.

 

 

תמונה ד"ר אלי חנוכה

ד"ר אלי חנוכה

המחלקה להנדסת מכונות

ד"ר אלי חנוכה השלים את לימודי תואר ראשון שני ושלישי בהנדסת מכונות בטכניון. עבודת המאסטר שלו עסקה בפיתוח אלמנט סופי חדש אשר יושם בתוכנת LS-DYNA. בתואר שלישי פיתח שיטת אינטגרציה חדשה, יעילה במיוחד, עבור מטריצות מסה. לאחרונה השלים פיתוח טכנולוגיית אלמנטים סופיים חדשה הכוללת מטריצות מסה, מטריצות קשיחות לא ליניאריות, כוחות והיפוך ישיר למטריצות מסה המבוסס תהליך אופטימיזציה מקורי. בנוסף, ד"ר חנוכה עובד על שיטת מידול מבנים אופטימליים. מרצה במכניקת מוצקים1 ו-2, אנליזה נומרית, דינמיקת חלקיקים, יישומים מעשיים באלמנטים סופיים, ומעבדת חוזק חומרים.

 

ד"ר פיני זורע

המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה

פיני זורע הצטרף בשנת 2013 לסגל המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל. מלמד קורסי חובה והתמחות במחשבים ומנחה סטודנטים בפרויקט הגמר בתכן הנדסי. פיני בעל תואר שלישי במדעי הטכנולוגיה, בעיבוד תמונה דיגיטלי בזמן אמת. תואר שני במנהל עסקים ותואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
עד 2013 פיני עבד בתעשיית ההיי-טק בישראל, כמהנדס פיתוח וארכיטקט בכיר בתכנון מערכות בתחום עיבוד תמונה בזמן אמת, פיתוח כלים למדידה ושיפור איכות תמונה במערכות הדמיה דיגיטליות. בשנת 2013 פרש מאינטל ישראל להוראה במכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל.
פיני הוזמן בשנים האחרונות כמרצה אורח במספר אוניברסיטאות באירופה ובסין להוראת קורסים בתחום עיבוד תמונה לסטודנטים לתארים ראשון עד שלישי.