מושב ג' – טכנולוגיה ומדע

יו”ר המושב: מר דן קופרמן, המחלקה להנדסת מכונות הוראה ולימודים כלליים, המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל

 


 

אזור הפודטק של ישראל בגליל העליון: חזון, יישום, משבר ותוכניות לצמיחה

מר דוד זיגדון

מנכ"ל מיגל מכון למחקר מדעי בגליל

 

 

 

מר דוד זיגדון מנהל בכיר עם ניסיון של 30 שנה בתעשיית ההיי-טק, הביומד, הביוטק והפארמה. דוד הצטרף למיגל בשנת 2019 ומאז הוא מקדם את המצוינות האקדמית, קליטת חוקרים ושיתופי הפעולה של המכון עם התעשיה. דוד היה יו"ר מנהלת האגרי-פודטק בשנת ההקמה ובמקביל הוא הנשיא של מיגווקס חברה שמפתחת חיסון אורלי בטבליה לבני אדם. לפני הצטרפותו למיגל בשנת 2019 מר זיגדון היה מנכ"ל ונשיא Rad BioMed, קרן הון סיכון משפחתית שמשקיעה בסטארט-אפים של BioMed בשלבים מוקדמים במסגרת זו הוא הקים מעל 20 חברות בתחום הרפואי. Rad BioMed היא חלק מקבוצת RAD אשר זכתה בתואר "הקרקע הפורייה ביותר" לפיתוח יזמים ישראלים.

תקציר ההרצאה

מאז קום המדינה תעשיית החקלאות והמזון הייתה גורם מרכזי בכלכלה של הגליל העליון ורמת הגולן. אולם תעשייה זאת נתפסה כמיושנת והדירה את רגליהם של צעירים מלהצטרף לתעשיה זאת. לאיזור הגליל העליון והגולן יש משאבי ומאפייני טבע ייחודיים ברמה עולמית שמעניקים לו יתרון יחסי. עם משבר האקלים והמודעות לביטחון מזון האיזור בעזרת גופים פרטיים מיתג את עצמו כאיזור האגרי-פודטק של מדינת ישראל ומאז קמו באיזור חממת פודטק, אקסלרטור, ומעל 70 חברות הזנק. בשנת 2022 חברו יחדיו הרשויות המקומיות, הגופים האקדמיים וגורמים פרטיים והקימו את מנהלת האגרי -פודטק. מיגל הוא גורם מרכזי בפיתוח הכלכלי של האיזור הן במיסחור טכנולוגיות שעל בסיסם הוקמו חברות הזנק והן בסיוע לאקו סיסטם האזורי. בהרצאה נדבר כיצד שינוי מחשבתי מביא להגשמת חזון וצמיחה.

תעשייה בצל המלחמה: יצירתיות וגמישות ארגונית כדרך להישרדות וצמיחה

מר יגאל (גולי) כהן

מנכ"ל אלכ"ם מדיקל

 

 

דרכו המקצועית של יגאל כהן החלה בתחומי הכותנה, שם טיפח מוסר עבודה חזק וחוסן. בתום לימודיו כרואה חשבון מוסמך (CPA), הוא עבר לעולם התאגידים והצטרף לאלכם מדיקל כמנהל כספים ראשי (CFO). במשך למעלה משני עשורים, החוש הפיננסי של יגאל מילא תפקיד מרכזי בצמיחת החברה ויציבותה. לפני שמונה שנים, הוא קיבל על עצמו את תפקיד המנכ"ל (CEO), והוביל את אלכם מדיקל לשיאים חדשים של הצלחה.

תקציר ההרצאה

אלכם מדיקל היא חברה המפתחת, מייצרת משווקת ומוכרת מוצרים לשימוש חד פעמי עבור תעשיית המכשור הרפואי העולמית. החברה הוקמה לפני 54 שנים בקבוץ ברעם אשר בגליל העליון ולה אתרי יצור בישראל ובאיטליה, חברות שווק ומכירה בארה"ב ובאירופה ומשרדי ייצוג בסין, יפן, הודו ודרום אמריקה. מוצרי החברה מיוצרים בטכנולוגיות של הזרקת פלסטיק, הרכבות אוטומטיות, קידוחי לייזר, הלחמות ואריזה סטרילית ומשלבים פלסטיק ואלקטרוניקה. מוצרי החברה הם בעיקר בתחום בקרת הזרימה ומשמשים לסטים ומכשור רפואי בעיקר בתחום הטיפול הנמרץ והרדמה, דיאליזה, קרדיולוגיה, רדיולוגיה, אונקולוגיה ואורתופדיה. החברה מייצרת בחדרים נקיים קלאס 8 וכפופה לכלל הרגולציה העולמית של המכשור הרפואי. בחברה כ 750 עובדים מתוכם כ 500 באתרי היצור בישראל. בהרצאתו יציג יגאל (גולי ) כהן כיצד החברה מצליחה באמצעות יצירתיות וגמישות ארגונית להמשיך לייצר במפעליה שנמצאים בקו העימות הצפוני ומתוכם אתר מרכזי שנמצא בישוב מפונה. רבים מעובדי החברה פונו מבתיהם לאזורים שונים ברחבי הארץ אם משפחותיהם, גויסו למילואים או לכתות כוננות והאתגר להמשיך לייצר 24/7 דרש יצירתיות מחשבתית וגמישות בכל התחומים ועדיין תחת רגולציה כבדה.

תעשייה ביטחונית בעת מלחמה: טכנולוגיה כזרז להתעצמות ועמידה ביעדים

רנ"ג יניב ענבי

ראש צוות פיתוח מערכות טכנולוגיות מתקדמות ומע' מידע במנת"ק, משרד הביטחון

 

 

משרת בפרויקט המרכבה כ-25 שנים בתפקידי ר"צ פיתוח מערכות מידע וכמוקד ידע במערכות מידע הנדסיות וטכנולוגיות מתקדמות. מאז תחילת שרותו בפרויקט הוביל שינויים פנים וחוץ ארגוניים, הווה גורם מקדם חדשנות ויוזמה לטכנולוגיות חדשות הן במחשוב ומערכות מידע והן בטכנולוגיות משלימות לעולם ההנדסי והאחזקתי וכן לתפעול והפעלה.

תקציר ההרצאה

מנהלת תוכנית המרכבה והרק"ם (מנת"ק) במשרד הביטחון, נושאת באחריות לכלל תוכניות הפיתוח והייצור של הרק"ם בצה"ל במטרה לאפשר יכולות תמרון להכרעה בלחימה. המנהלת, שהוקמה בראשית שנות ה-70 במטרה לפתח ולייצר את טנק המרכבה, מהווה מוקד ידע לאומי בתחום הרק"ם ובתחום מיגון מנ"ט. המצב הביטחוני הנוכחי העמיד את המגזר הביטחוני בכלל ואת מנת"ק בפרט בפני אתגרים רבים אשר יצרו גם לא מעט הזדמנויות. כדי למנף הזדמנויות אלו, אנו במנת"ק נדרשים לחשוב מחוץ לקופסא, תוך שאנו מיישמים טכנולוגיות חדשניות כדי להשיג את היעדים הנדרשים. על רקע זה, יוצג כיצד במנת"ק משמשת הטכנולוגיה כזרז להתעצמות בכלי הרק"מ של צה"ל וכיצד מאפשרת הטכנולוגיה להשיג במהירות למידה, תובנות ותוצאות משמעותיות.