בימים שבהם מתגלים גילויי אנטישמיות מטרידים במוסדות אקדמיים בעולם, מעודד לספר כאן על שיתוף פעולה חדש ומרענן, שנרקם בין המכללה לאוניברסיטת TAMK בפינלנד.
ד"ר נעמי אונקלוס-שפיגל, מרצה במחלקה להנדסת תוכנה, טסה בתחילת החודש לאוניברסיטה, שנמצאת בעיר טמפרה, כשאיתה הסטודנטים אור בנימין ודמיטרי צ'ודנובסקי. "הסטודנטים בנו מערכת תוכנה, אשר מקבלת מידע מחיישנים שנמצאים על רובוט במעבדת ICT Omron של האוניברסיטה הפינית, שאיתה נרקם שיתוף הפעולה. המערכת שנבנתה מציגה את הנתונים ומאפשרת הצגת גרפים וסינון המידע", מספרת ד"ר אונקלוס-שפיגל.
באילו נסיבות נוצר הפרויקט ובאיזה כנס הוא הוצג ?
השתתפנו בכנס Eye on TAMK באוניברסיטת טמפרה למדעים יישומיים, שם הצגנו את הפרויקט שפיתחנו. זהו כנס חשוב המציג חדשנות ומחקר מהאוניברסיטה ומאפשר קשרים עם חוקרים מרחבי העולם. אור ודימיטרי, סטודנטים בשנתם האחרונה, פיתחו את פרויקט ROBOMO כפרויקט הגמר שלהם בלימודי תואר ראשון, ויצרו סביבת הדמיה עבור המעבדה הפינית. שמחנו מאוד להציג את שיתוף הפעולה המוצלח שלנו עם מעבדת ה-ICT, שהתקיים באופן רציף לאורך השנה האחרונה. הכנס איפשר לנו להדגים כיצד המשאבים של המעבדה והעבודה של הסטודנטים יוצרים פרויקטים בעלי ערך תעשייתי.
מה הלאה ? את צופה ששיתוף הפעולה הזה יימשך גם השנה ?
בהחלט. הפוטנציאל לשיתופי פעולה ותובנות חדשות הוא עצום. בנוסף, בכוונתנו לכתוב מאמר משותף בנושא. במהלך ביקורנו שם זכינו לבקר במעבדות בקמפוס, ואף להדגים מספר רב של טכנולוגיות חדשניות, ובאופן אישי נתתי להם הרצאה בנושא בניית סיפורי משתמש, כחלק מהאפליקציות שהם בונים – נושאים שאני מתכוונת לאמץ גם אצלי בקורס, אך בנושאים הרלוונטיים לחיינו כאן, כמו, למשל, יצירת יישום של מציאות רבודה, שיתרום למאמץ הלאומי לשיקום התיירות בצפון הארץ. זה יהיה הנושא העיקרי של הקורס השנה.
לסיכום, מהי התובנה המרכזית שלך בעקבות הביקור בפינלנד ?
הבנתי כמה זה מעורר השראה לראות את TAMK דוגלת בהישגי התלמידים ומטפחת קשרים בינלאומיים חזקים כל כך באמצעות אירועים כמו זה, שגם המכללה שלנו מצכירה בחשיבותם, וזאת היתה דוגמא מובהקת לכך. אני מקווה שאצליח לקיים מפגש נוסף של הסטודנטים משני המוסדות, כך שיוכלו לשוב ולהיתרם זה מזה. לסיום, אני רוצה להודות להנהלת המכללה ולמשרד ליחסים בינלאומיים שלה (IRO) על כך שאיפשרו את קיומו של שיתוף פעולה בין-מוסדי חשוב זה.