המרכז הרפואי זיו בצפת והמכללה ימסדו את שיתופי הפעולה ביניהם וישאפו לכך שהמכללה תשמש כ'בית האקדמי' (בתחומים ההנדסיים) של בית החולים.
ההחלטה להתניע את המהלך נתקבלה בשבוע שעבר (11.12.2024), בתום ביקור של פרופ' סלמאן זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו; פרופ' אבירם ניסן, מנהל האגף הכירורגי וענבר ביזינסקי, מנכ"לית תאגיד הבריאות של בית החולים. השלושה הגיעו לקמפוס, נפגשו עם נשיאת המכללה, פרופ'/ח שרית סיון, קיבלו סקירה מקיפה על המכללה, ביקרו במעבדותיה והתרשמו מהאפשרויות שגלומות בשיתופי פעולה בין הצדדים.
את המכללה ייצגו במפגש גם המשנה לנשיאת המכללה לעניינים אקדמיים, פרופ'/ח מיכאל רגב, וראשת המחלקה להנדסת מכונות, ד"ר אורית בראון-בנימין, שהציגה למוזמנים את היכולות החדשות שיש במעבדות לביומכניקה ותעשיה 4.0. בתחום זה, ובפרט בביומכניקה שיקומית, נחשבת המחלקה להנדסת מכונות לפורצת דרך, לאחר שבשנים האחרונות פותחו באמצעותה פתרונות יצירתיים רבים עבור חולים שעברו פרוצדורות רפואיות שונות ונזקקו להליך שיקומי ועבור צוותים רפואיים.
"אני תומך בשיתוף פעולה לחיזוק האקוסיסטם הצפוני", אמר במפגש פרופ'/ח זרקא. "המצב המורכב בצפון בתקופה זו מעצים את אי השוויון בבריאות. לכך מתווספים היבטים נוספים של בחירת מקום מגורים, חינוך ופנאי. בהיותנו שני מוסדות ותיקים, מבוססים ובעלי חזון, הממשק בינינו יתרום לקידום נושאים מעשיים. העולם שלנו מתקדם ומשתנה בקצב מהיר וזה מחייב אותנו בתגובה מיידית שתוביל בין השאר לבנייה וצמיחה בצפון".
לדברי נשיאת המכללה, פרופ'/ח שרית סיון, שיתוף הפעולה עם המרכז הרפואי זיו יניב תרומה משמעותית לשני הצדדים: "הצוות הרפואי יסתייע בפיתוחים הנדסיים, אשר יקלו על עבודתו ומנגד הסטודנטים שלנו יזכו בפרויקט התמחות (סטאז') איכותי ובעל ערך מוסף לחברה ולקהילה", אמרה נשיאת המכללה. "למכללה ישנם האמצעים לספק למרכז הרפואי זיו את התשתית האקדמית לפיתוח ולייצור פתרונות הנדסיים, בהתאם לצרכיו".
בעוד כחודש יארח המרכז הרפואי את נציגי המכללה, שהוזמנו לביקור גומלין, ובמקביל תוקם קבוצת התנעה ייעודית, שתעבוד מול המכללה ותציג בפניה את צרכי בית החולים. עוד הוחלט כי המחלקות והצוותים הרפואיים במחלקות המרכז הרפואי יעודכנו באשר לשיתוף הפעולה המתהווה. מסתמן כי שיתופי פעולה יכללו גם הקמת מרכז ידע שיקומי; פיתוחים הנדסיים לצרכי המחלקות במרכז הרפואי; העברת קורסים שימושיים בבינה מלאכותית (AI) לאנשי הצוות הרפואי של בית החולים; שילוב של פרויקטים והתמחויות סטודנטים במרכז הרפואי.
"אני משוכנעת שמי שייקחו חלק בפרויקטים אלה ייצאו נשכרים, הן משום שילמדו רבות על נושאים רפואיים והן משום שעבודתם תכלול מפגשים מעשיים ותכנון פתרונות יישומיים לבעיות קיימות. זהו פרופיל המהנדסים שאנו מנסים להכשיר ואני מודה להנהלת המרכז הרפואי זיו על האמון שלה בנו", סיכמה פרופ'/ח סיון.
לדברי פרופ' סלמאן זרקא, הוא התרשם עמוקות מהנושאים שאליהם נחשף במכללה וכי מדובר בשיתוף פעולה מבורך, שיש לקדמו ללא דיחוי. "אני משוכנע שמדובר ב WIN WIN SITUATION. סגל המכללה והסטודנטים המצוינים שלה כבר הוכיחו לנו בעבר, שביכולתם לספק למחלקות השונות שלנו פתרונות יצירתיים ויעילים. כעת פנינו להרחבת מנעד שיתופי הפעולה, על פי מתכונת שנגבש יחד בשבועות הקרובים. המפגש היום היה בבחינת מפגש 'התנעה' ובמפגש הבא, שיתקיים במרכז הרפואי, כבר נדע יותר לעומק ולפרטים, מהם הנושאים שבהם המכללה תוכל לסייע לנו".
להמשך הדיאלוג ולמינוף שיתופי הפעולה בין המוסדות מונו ענבר ביזינסקי, מנכ"לית תאגיד הבריאות של זיו, וד"ר אורית בראון בנימין, ראשת המחלקה להנדסת מכונות, ביחד עם אורנית בר-זית, רכזת הנגישות של המכללה ומובילת פרוייקט הדגל מהל"ב – למען אנשים עם מוגבלויות.
בצילום מימין לשמאל: שני אלצ'ק, ראש תחום אקדמי במכללה; מורן זיסרסון, מנהלת השיווק של המכללה; פרופ' סלאמן זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו בצפת; פרופ'/ח שרית סיון, נשיאת המכללה; פרופ'/ח מיכאל רגב, המשנה לנשיאת המכללה; ענבר ביזינסקי, מנכ"לית תאגיד הבריאות של המרכז הרפואי זיו; ד"ר אורית בראון-בנימין, ראשת המחלקה להנדסת מכונות; שרון קורן, מנהלת תקשורת וקשרי חוץ של המרכז הרפואי זיו; אורנית בר-זית, רכזת הנגישות של המכללה; פרופ' אבירם ניסן, מנהל האגף הכירורגי בבית החולים.