מה קורה כשתוכנה ומכונות נפגשות במעבדה ?

עודכן ב- 09/02/25

מפגש מעניין במיוחד התקיים לאחרונה  (29.1.2025) במעבדה של המחלקה להנדסת מכונות, בין סטודנטים שנמצאים בשנה הרביעית ללימודיהם לבין הקולגות שלהם לאותו קורס מהמחלקה להנדסת תוכנה. מדוע מעניין ? משום שבמפגש הציגו הסטודנטים בפני אנשי הסגל האקדמי תמונת מצב עדכנית באשר לפרוייקטים המרהיבים שהם מבצעים בתחום האינטרנט של הדברים (IOT) – קורס שמתקיים בשתי המחלקות, בשיתוף פעולה ביניהן, במטרה לייצר אב-טיפוס של מוצרים מתקדמים מבחינה טכנולוגית. 

לדברי ד"ר נעמי אונקלוס-שפיגל, שמובילה את הקורס במחלקה להנדסת תוכנה, ביחד עם עוזי רוזן, מרצה במחלקה להנדסת מכונות, הסטודנטים התבקשו לייצר מוצרים עבור ענף החקלאות, והתוצאות מרשימות ביותר.

אלה הפרוייקטים המשותפים שהוצגו באירוע שציין, אגב כך, את סיום הסמסטר הראשון: מוצר שמנטר בזמן אמיתי טמפרטורה, לחות אוויר ולחות קרקע בחוות חקלאיות; מוצר שיודע למנוע התפתחות עובש בכוורות דבורים, בעיה שאיתה דבוראים טרם השכילו להתמודד באופן מיטבי; מוצר שיודע, באמצעות נוזל חימום, לשמר טמפרטורה בחממות לגידול צמחים; ומוצר שיודע לנטר הופעת מחלות בעצי אבוקדו.

"הקורס הזה מממש הלכה למעשה את מה שנדרש כיום בתעשייה – שילוב בין תחומים, הנדסה מולטי דיסציפלינרית", אומרת ד"ר אונקלוס-שפיגל. "הפרוייקטים שלפנינו גרמו לצוותי עבודה משתי המחלקות לפתח ביניהם דיאלוג מפרה, לקיים סיעור מוחות, ובסופו של דבר לאפשר לכל צוות לעבוד על החלק שלו במיזמים. מה שראינו במצגות סוף הסמסטר זה את אותו רגע שבו הצדדים 'נפגשו' ושבו כל אחד מהם שילב את החלק שלו במוצר שעליו עמלו הצדדים כל השנה. כעת המטרה היא לבחון את התוצאות ולצאת למקצה שיפורים והתאמות על מנת שבסוף השנה יהיה לפנינו אב-טיפוס עובד ויישומי. לא מן הנמנע שחלק מהפרוייקטים יהיו חדשניים ברמה כזאת שניתן יהיה לרשום עליהם פטנט, אבל עוד חזון למועד".    

 ד"ר נעמי אונקלוס-שפיגל, מנחת קורס ה IOT במחלקה להנדסת תוכנה, מסבירה על הקורס הייחודי:

 

ייעוץ לימודים

  • This field is hidden when viewing the form