שי ניצן ואופק כהן, עתודאים שסיימו את לימודיהם במחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, החליטו לתרום את הימים שלפני גיוסם לצה"ל, בפעילות התנדבותית למען הקהילה. בשנה האחרונה ללימודיהם התנדבו השניים ב"כרמי-גיל" – מרכז תעסוקה שיקומי לאנשים עם מוגבלות שכלית והתפתחותית, ולצעירים עם נכויות פיזיות וחושיות.
"שי ואופק בחרו לקחת קורס כללי בשם 'אורח חיים בריא', שמשלב עשייה במסגרת פרויקט הדגל של המכללה", מספרת אורנית בר-זית, מובילת הפרוייקט בדקנט הסטודנטים. "מטרת הקורס היא ללמוד מהו אורח חיים בריא וכיצד ניתן ליישמו בחיי היום-יום, במטרה להעביר את המידע הלאה, באמצעות הפעלה, לקהילה הזקוקה לכך. הם בחרו להפעיל את המשתקמים במרכז כרמי גיל והגיעו אליו מידי יום רביעי לאורך כל שנת הקורונה, שחייבה עבודה בקפסולות, עם קבוצות קבועות, במרחב הפתוח, עם מגוון של עזרים ותרגילים. לארונה התקיים במוסד טקס סיום ובו קצרו השניים שבחים שגרמו לנו לתחושת גאווה גדולה".
"שי ואופק הגיעו אלינו בשיא התקופה המורכבת של הקורונה וההגבלות", מפרגנת גלית אלבג, מנהלת מרכז התעסוקה וההכשרה בכרמי גיל. "הם התמידו להגיע כל התקופה, כולל בימי הסגר, וביצעו את השליחות שלהם. מהר מאוד הפכו להיות חלק אינטגרלי מהמרכז. גם כששום דבר לא היה ברור בחוץ, הם עשו מאמץ גדול לשמור על השגרה למען חברי המרכז. בשקט ובנועם, שאפיין אותם, הגיעו כל פעם עם רעיונות חדשים והפעלות ספורטיביות, התאמצו לגוון, הביאו את הציוד הנדרש והחשוב מכל: יצרו קשר אמיתי עם החברים במרכז והכירו אישית כל אחד ואחת מהם, כולל העדפותיהם. הם התאימו עצמם לקבוצות המגוונות, הביאו רשת לכדורעף, יזמו משחקי כדורגל וככלל נתנו לאנשים תחושה טובה, מעל ומעבר לפעילות הספורטיבית וחילוץ השרירים. זה הפך לזמן כיף, לפסק זמן אמיתי מהעבודה".
גם יתר חברי המרכז לא חסכו מחמאות מהסטודנטים ומתרומתם להם, וייחלו לכך שיתגייסו לצבא וישובו ממנו בשלום. ומה אומרים על כך שי ואופק ? הם כמובן התרגשו מאוד ממסיבת ההפתעה שערכו לכבודם. "שמחנו להגיע בכל שבוע מחדש, בעיקר בגללכם", אמר להם שי. "שאבתם אותנו לנתינה, עשינו ביחד ספורט וצחוקים. החיוך שלכם שווה הכל". ואופק הוסיף: "תודה לכולכם, לא חוויתי כיף כזה מעולם, כי מעולם לא חוויתי אינטראקציות כמו שחוויתי איתכם. תודה לכם על כל מה שלמדתי מכם".
מסכמת אורנית בר זית: "פרויקט הדגל של המכללה נולד במסגרת החבות של האקדמיה לקהילה. אנחנו בחרנו לתרום מהידע של הסטודנטים ויכולותיהם לקהילת האנשים עם המוגבלויות והצרכים המיוחדים. במסגרת הפרויקט אנו מציעים מגוון קורסים משלבי עשייה, התנדבות בקהילה וכן פיתוח מוצרים עבור אנשים עם מוגבלויות, לצורך הסיוע בשיקומם ובשיפור איכות חייהם. ברצוני להודות בהזדמנות זאת לגלעד נעמן פרי, האחראי על יחידת הספורט במכללה, על שהעביר את הקורס, ליווה את הסטודנטים עם רעיונות ותמיכה וסיפק להם ציוד ועזרים לביצוע הפעילות".
המעוניינים במידע נוסף על אודות פרוייקט הדגל ותרומתו לקהילה מוזמנים להיכנס לקישור הבא ולהתרשם: https://w3.braude.ac.il/department/dean/mehalev/