מרצים אורחים

01/06/10

פרופ יואל דונחין

בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה. כיום רופא בכיר במחלקת ההרדמה בבית החולים.

תפקידי עבר: הקמת ענף הטראומה של חיל הרפואה. מנהל רפואי של מגן דוד אדום. מנהל היחידה להרדמה מילדותית ויחידת הטראומה בבית החולים האוניברסיטאי הדסה בירושלים וכן מנהל היחידה להעברת חולים קריטיים של בית החולים.

כיום עוסק במחקר והוראה בבטיחות רפואית.

גישת הנדסת אנוש לבטיחות רפואית

פרופ' דוד שטיינברגפרופ’ דוד שטיינברג

ראש החוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים באוני’ ת”א. עומד בראש המעבדה לסטטיסטיקה של האוניברסיטה. היחידה מספקת ייעוץ סטטיסטי למגוון ארגונים בתחומי הרפואה והביולוגיה, מתמחה בתכנון ניסויים מבוקרים בתעשייה וייעוץ בתחומים אלה לחברות וארגונים. פרסם מאמרים רבים ומשמש כסגן עורך הירחון: Applied Statistic

נושא ההרצאה:
Industrial statistics in the era of massive data (tentatively)

Dr. Pavel GrabovDr. Pavel Grabov

Dr. Pavel Grabov is Vice President and Chief Technology Officer of Advanced Logistics Developments Ltd, the largest Israeli consulting company in the area of Quality & Reliability Assurance. Dr. Grabov is a Senior Lecturer, Technion, Israel Institute of Technology, Faculty of Industrial Engineering & Management and Faculty of Civil Engineering. Dr. P. Grabov is a president of Six Sigma Forum of Israel Society for Quality.

Area of Expertise: Quality Engineering, Applied Statistics, Six Sigma Methodology, Lean Manufacturing, Risk Analysis.

Experience: Over 35 years of academic, industrial and consulting activity in Quality Engineering and process optimization. Projects performance and management, conducting courses, seminars and tutorials worldwide.

אלון לויאלון לוי, שותף, מוביל תחום הייעוץ

אלון, שותף בארנסט אנד יאנג ומוביל תחום הייעוץ העסקי, מערכות המידע וניהול הסיכונים בפירמה. בעל תואר ראשון בכלכלה ובחשבונאות ותואר שני במנהל עסקים ומערכות מידע. אלון מלווה הנהלות וארגונים גדולים בשוק הישראלי בתהליכי שינוי ניהוליים, מדידה ניהולית, החלפת מערכות וניהול סיכונים.

בשנתיים האחרונות מקבלים תהליכי ניהול סיכונים מקום משמעותי ומרכזי בעבודת ההנהלות ותשומת הלב הארגונית מופנית לנושא ניהול ההזדמנויות וניהול הסיכונים. ארנסט יאנג ישראל מייעצת ומלווה הנהלות של ארגונים המובילים במשק בבנייה והטמעה של התנהגות ארגונית המבוססת על ניהול סיכונים.

אלי שחףאלי שחף

בעל תואר בוגר בהנדסה כימית מטעם אוניברסיטת ב”ג בנגב ותואר שני בניהול תעשייתי מטעם הטכניון.

שנות ניסיון מרובות בהקמת מפעלים בתעשייה הכימית ובהמשך בניהול חברות תעשייה בתחומי משק שונים. בשנים האחרונות ניהל את חברת “פזקר” מקבוצת פז, אותה הביא להישגים עסקיים ואיכותיים יוצאי דופן ,עם היקפי פעילות ניכרים בארץ ובחו”ל ורווחיות גבוהה ביותר. על הישגיו אלה ועל הפיכת החברה למודל לאיכות ומצוינות קיבל את פרס התעשייה לישראל לשנת 2004.

כיום עוסק בייעוץ לחברות תעשייה וביזמות עסקית.

ד"ר תמר גדריךד”ר תמר גדריך

ד”ר תמר גדריך היא מרצה בכירה במחלקה להנדסת תעשייה וניהול במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה המלמדת מקצועות בתחום התהליכים הסטוכסטים.

ד”ר תמר גדריך בעלת תואר Ph.D. מהטכניון בסטטיסטיקה ותואר MS.c. מהטכניון בחקר ביצועים.

במסגרת תפקידה כיו”ר הוועדה לניהול האיכות הובילה את השתתפות המכללה בתחרות על הפרס הלאומי לאיכות ומצוינות ע”ש יצחק רבין לשנת 2009 שזיכה את המכללה במקום הראשון במגזר החינוך. ד”ר תמר גדריך הייתה חברה בוועדה שניסחה את תקנון האתיקה של המכללה.

ד”ר תמר גדריך חוקרת בתחום ההסתברות היישומית, בקרת איכות סטטיסטית למשתני איכות אורדינאליים ותכנון ניסויי סימולציה להנדוס (reengineering) תהליכים במערכות שירות. מחקריה האחרונים פורסמו בעיתונים: Methodology and computing in applied probability, Quality and reliability engineering international

נושא ההרצאה לכנס האיכות השלישי בגליל:
“שיפור איכות תהליכים בחדרי מיון”

זאב בילסקיח”כ זאב בילסקי

בעבר ראש עיריית רעננה ויו”ר הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית, מכהן כח”כ בכנסת ה – 8, ממלא מספר תפקידים בוועדות ביניהם: חבר בוועדת החוץ והבטחון, חבר בוועדת האתיקה, יו”ר שדולת האיכות בכנסת.

להעברת חולים קריטיים של בית החולים .משנת 1992 שיתוף פעולה עם המרכז לבטיחות בעבודה והנדסת אנוש בטכניון ובשנת 2005 מנוי למנהל המרכז לבטיחות החולה בבתי החולים של הדסה בירושלים.
כיום עוסק במחקר והוראה בבטיחות רפואית.

גישת הנדסת אנוש לבטיחות רפואית

פרופ' דוד שטיינברגפרופ’ דוד שטיינברג

נושא ההרצאה:
Industrial statistics in the era of massive data (tentatively)

Dr. Pavel GrabovDr. Pavel Grabov

אלון לויאלון לוי, שותף, מוביל תחום הייעוץ

אלי שחףאלי שחף

כיום עוסק בייעוץ לחברות תעשייה וביזמות עסקית.

ד"ר תמר גדריךד”ר תמר גדריך

נושא ההרצאה לכנס האיכות השלישי בגליל:
“שיפור איכות תהליכים בחדרי מיון”

זאב בילסקיח”כ זאב בילסקי

• Hidden